Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Telekomunikacije => Temu započeo: knezofil 02.12.2007. 03:34:58Naslov: novogodisnji poklon
Poruka od: knezofil 02.12.2007. 03:34:58
odmah mi je bilo sumljivo!

sa 40 minuta na bel50 tarifi, povecan mi je besplatni saobracaj na 50 minuta (onih 10 za van mreze nije pipnuto, sem za novogodisnji poklon od 5 :) )  I jednostavno imam osecaj da su negde zakinuli, i trudio sam se da nadjem, bas sam se trudio jer sam bio siguran da ima neceg...

nasao sam stidljivo pominjanje cene uspostave poziva i zaokruzivanja na sekundu posle prvog minuta. Znam da je to bilo i do sad, ali tek kad se potrose svi besp. minuti, ali sam morao da zovnem servis da se uverim da se nista nije promenilo.. i tamo sam dobio stidljivu potvrdu da je od sad i besplatni prvi minut skinut odmah, a posle njega tek sledi zaokruzivanje na sekundu.

moram da kazem da mi je laknulo, i dalje mi je provajder stari dobri telekom. Kakvi matematicari, moram da ih pohvalim. Izracunali su da im je priblizno isto, ili mozda isplativije da ovako obracunavaju postpaid pakete (i pored malog poklona na koji mogu da se oslone) a s druge strane mogu da pricaju kako imaju obicaj da obraduju korisnike.

nisam ja ljut ni zbog racuna, ni zbog minuta... u proseku isto cu trositi isto cu i koristiti mobilni. ne dotice me direktno.

Samo me nervia kad neko pokusa da me ubedi da imam koristi od njega, a sasvim prljavo mi podvaljuje. A i znam da ima ljudi koji se oslanjaju na kratke pozive umesto poruke, i kojima ce sad mts na svaki poziv od 30 sekundi uzimati jos 30 sekundi koje im je prodao, a bez njihovog znanja jer na takve stvari malo ko obraca paznju, a oni samu promenu tarifiranja nigde eksplicitno nisu naveli..samo sam bio opravdano sumljicav i radoznao.
i krivo mi je sto sam po ko zna koji put u pravu kad kazem da ne postoji altruizam.


Naslov: Odg: novogodisnji poklon
Poruka od: maler 02.12.2007. 05:10:54
Taman sve lepo izračunaš i napraviš sebi najekonomičniji režim korišćenja telefona, a oni te ovakvim biserom zeznu.