Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Besplatni programi => Temu započeo: bosibosi 02.12.2007. 18:38:43Naslov: Elektronski testovi iz srpskog jezika za osnovce
Poruka od: bosibosi 02.12.2007. 18:38:43
Testovi u obliku kviz pitanja iz srpskog jezika, za pripremu prijemnog ispita za upis u srednje škole. Nakon odgovora, ukazuju na tačno rešenje.
Mogu se pogledati na strani:
www.osmrcajevci.edu.yu/download.html
(pod red. br. 19)
Velika pomoć u pripremi prijemnog iz srpskog jezika!
Besplatno, aktivacionu šifru dobijate posetom sajta OŠ Mrčajevci.


Naslov: Odg: Elektronski testovi iz srpskog jezika za osnovce
Poruka od: Pedja 02.12.2007. 23:50:34
Direktan link za download: http://www.osmrcajevci.edu.yu/VB%20Bosko-za%20download/Testovi_Srpski.zip

Lozinka za otvaranje zip arhive je uvek ista pa nema potrebe ici svaki put na sajt da se preuzme. Autor je to ocigledno napravio samo da bi pumpao posecenost sajta sto je samo po sebi nekorektno.

Lozinka je: b1s2s3i4

UPOZORENJE: Kada pokrecete program on pokusava da pristupi sajtu skole, bez obavestenja korisnika. To je potencijalno opasno, moze da znaci svasta pa i to da program tom sajtu salje neke privatne inforamcije o korsiniku programa, konfiguraciji racunara ili sta je vec autor zamislio.


Naslov: Odg: Elektronski testovi iz srpskog jezika za osnovce
Poruka od: bosibosi 03.12.2007. 01:44:11
Poštovani gospodine Peđa,

ovu temu slobodno možete obrisati sa ovog foruma ako mislite da je program toliko "opasan", a stvari stoje ovako:
-Nisam primetio da program traži da ide na sajt škole, a ako toga kod Vas ima, jedini razlog može da bude što se u HML kodu provlači ta adresa na čiji e-mail treba poslati rezultate kviza. Pošto ta funkcija nije uključena, rezultati kviza se i ne mogu slati. Tvrdnju ovoga možete proveriti otvaranjem fajla sa HML kodom koji se nalazi u svakom folderu sa određenom grupom pitanja.
-Ako i ima znači ovih problema, jedini razlog je taj, ali program radi bez internet konekcije, tako da nema zaista nikakve bojazni po korisnike da ću ih špijunirati, niti mi je to ikada palo na pamet(niti to umem da odradim, ja sam nastavnik TO u osnovnoj školi, a nikako haker, prevarant ili nešto slično).

-Kažete da stalno treba ići na sajt škole po šifru: ne znam zašto stalno, samo jednom je potrebno otići, dobiti šifru instalacionog (exe) fajla, izvršiti instalaciju i to je to (za dalji rad nikakva šifra nije potrebna).

-Da li je korektno to što se ovime pumpa posećenost sajta? Pa ne znam, po meni je to minorno u odnosu na obrazovni softver koji se dobija besplatno (znajući pošto je sličan softver na CD-u, i koji se može koristiti samo na jednom računaru). Ako smatrate da jeste, ja ću napraviti da bude instalacija bez šifre, a posetioci vašeg foruma su je dobili, bez odlaska na sajt-što pozdravljam.

Pozdrav od Boška


Naslov: Odg: Elektronski testovi iz srpskog jezika za osnovce
Poruka od: Pedja 03.12.2007. 02:44:44
Svaki put kada pokrenem vas program, racunar me upozori da program pokusava da pristupi sajtu. Zasto se to desava u to ne ulazim, ali je sasvim normalno da upozorim ljude da se to desava, jer njihovi racunari mozda ne upozoravaju za takve pojave.

Sto se tice sifre, ja ne znam nijedan razlog zasto bi na besplatnom programu postojala sifra cije dobijanje se uslovljava posetom sajtu. S obzirom da je sifra jedna i vazi za sve korisnike, prvo, ne postoji uopste razlog da postoji, jer sifra koju svi znaju i nije sifra, a drugo, zasto bi ljudi morali da odu na vas sajt da bi je uzeli, kada sifru mogu da dobiju uz samu informaciju za download programa?

Ovako posetioci naseg foruma imaju potpunu informaciju tako da mogu da donesu validnu odluku da li ce da uzmu i koriste taj program.


Naslov: Odg: Elektronski testovi iz srpskog jezika za osnovce
Poruka od: bosibosi 03.12.2007. 05:47:44
OK, od sada se instalacija vrši bez ikakve šifre, a fajl za preuzimanje je smanjen sa 2 na 1,1 Mb.
Želim Vam uspešan rad!


Naslov: Odg: Elektronski testovi iz srpskog jezika za osnovce
Poruka od: mrcajevci64 20.04.2008. 04:45:53
Testovi su kompletirani pitanjima za ovogodisnji prijemni.
Velicina fajla: 7,5 Mb.