Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Besplatni programi => Temu započeo: Rašo 26.01.2008. 21:17:02Naslov: Foxit Reader
Poruka od: Rašo 26.01.2008. 21:17:02
Adobe Acrobat i Adobe Reader dva su softverska proizvoda potrebna za realizaciju i čitanje ovih prenosivih dokumenata. No sa druge strane, dobro je poznato da je proizvođač u njih uključio na stotine plug-in nadgradnji koje u 90 % slučajeva više odmažu nego što doprinose kvalitetu kreiranja, odnosno pregledu pdf-ova. Foxit Software se pobrinuo da svim korisnicima ponudi besplatno PDF Reader rešenje koji polako ali sigurno postaje „default“, odnosno podrazumevani portable document format čitač. U zip arhivi manjoj od 3 MB nalazi se Foxit Reader exe datoteka koja se pokreće bez prethodne instalacije.

Program je izuzetno brz, otvara se gotovo trenutno, baš kao i pdf dokumenti koji mu se poveravaju. Sve opcije koje ima i klasičan Adobe Reader nalaze se i ovde. Maleni korisnički interfejs dovoljan je za brz pregled pdf sadržaja markiranje i izvlačenje željenih elemenata, kao i štampu. Ako smatrate da je Adobe-jev čitač prevelik, prespor i da previše često traži višemegabajtno osvežavanje, svakako vam preporučujemo da za pregled PDF-ova koristite odličan Foxit Reader.


http://www.foxitsoftware.com/downloads/
http://www.kgoran.com/infusions/pro_download_panel/download.php?did=131


Naslov: Odg: Foxit Reader
Poruka od: Sophistifunk 30.01.2008. 08:00:51
koristim odavno...mnogo dobar


Naslov: Odg: Foxit Reader
Poruka od: Rašo 12.09.2008. 15:00:15
KAKO DA dodate komentare u PDF fajlove u Foxit Readeru


Foxit Reader je PDF čitač sličan Adobe Acrobat Readeru. Međutim, među funkcijama koje su jedinstvene za Foxit Reader je mogućnost obeležavanja pasusa, dodavanje beleški i kreiranje komentara bilo gde u PDF fajlu. Ovo je posebno korisno za velike dokumente koji se dele među korisnicima i koji se često edituju, kao što su teze, disertacije ili poslovne ponude.

Evo kako možete da dodate komentare u PDF fajl u Foxit Readeru:

1. Prikažite liniju sa alatkama Comments ako je sakrivena. Obično je ova linija sa alatkama po standardnom podešavanju prikazana u Foxit Readeru, ali ako je ne vidite izaberite View - Toolbars - Commenting Tools.
2. Pristupite komandama za komentare putem podmenija koji je alternativa liniji sa alatkama. Izaberite Tools - Commenting Tools.
3. Takođe prikažite i liniju sa alatkama Drawing Markup. Ova funkcija je veoma bliska sa komandama za komentare i omogućava vam da crtate oblike i tekst u PDF fajlu. Da biste prikazali ovu liniju sa alatkama kliknite na View - Toolbars - Drawing Markup Tools ili izaberite Tools - Drawing Markup Tools.

Koristeći alatke u ovim linijama alatki vi možete lako da dodate i modifikujete vaše komentare.


http://vesti.kombib.rs/kako-da-dodate-komentare-u-pdf-fajlove-u-foxit-readeru.html


Naslov: Odg: Foxit Reader
Poruka od: umiljan 14.06.2009. 03:21:06
Da, program je odlican mnogo je brzi od adobe-ovog...