Oreska - Užice

DATAVOYAGE => Uputstva za .IZ.RS domene => Temu započeo: Pedja 05.05.2008. 08:58:29Naslov: [FAQ] Obrisan mi je domen, šta da radim?
Poruka od: Pedja 05.05.2008. 08:58:29
Obrisan? Na email vam je poslato najmanje jedno upozorenje ili objašnjenje razloga brisanja, a najverovatniji razlog je da niste dobro podesili podatke o domenu u registru, da niste podesili DNS za domen, da niste podesili hosting ili da sadržaj sajt ne ispunjava uslove.

No, nemoj te se nervirati. Uvek možete ponovo registrovati željeni domen. Samo se potrudite da u novom pokušaju ispoštujete (jednostavnu) proceduru i sve uradite kako treba. Na www.iz.rs imate sva pravila vezana za registraciju domena, a ovde na forumu i objašnjenja kako se šta podešava.

Držite se važnog principa da uvek prvo podesite hosting za željeni domen, zatim, da obezbedite ispravan DNS koji je podešen za željeni domen i da proverite da je to sve namešteno kako treba (http://www.iz.rs/dnslookup.php) i tek kad ste uvereni da je sve u redu, pošaljite zahtev za registraciju. Time ćete ispuniti tehničke kriterijume i neće biti zastoja oko aktivacije domena.

Kada domen proradi (a to može da bude u vremenskom periodu od odmah do četiri dana, što zavisi od faktora na koje ni vi ni mi ne možemo da utičemo) onda se potrdudite da odmah na sajt postavite bar underconstruction stranicu da se vidi da ste domen aktivirali, i preostaje vam da u toku od 15 dana na sajt postavite funkcionalnu prezentaciju koja ispunjava uslove navedene na www.iz.rs.

Ono sto ne treba da radite je:

- kod registracije domena nemojte da unosite A, CNAME ili bilo koje druge slogove osim NS. Ako unesete bilo šta što nije NS slog, domen će vam sigurno biti obrisan i to čak i bez obaveštenja.

- nemojte podešavati bilo kakvu redirekciju sa domena na neki drugi sajt, cloaking ili nešto slično. Sadržaj sajta morate prikazivati direktno na domenu koji registrujete. Ako podesite bilo kakvu vrstu redirekcije, domen će vam biti obrisan.

- nemojte registrovati besplatan domen ako ćete ga koristiti da prikazujete isti sadržaj kao i neki .com, .net, .rs ili neki drugi plaćeni domen koji već imate u vlasništvu. Ako to uradite, domen će vam sigurno biti obrisan.