Oreska - Užice

WWW.UZICE.NET - Užičani, hajde da se družimo => Povezivanje u wireless.uzice.net => Temu započeo: propuh 22.05.2008. 16:54:46Naslov: Home-made wifi kartica?
Poruka od: propuh 22.05.2008. 16:54:46
Zdravo,
Moze li mi neko dati neki link ili uputstvo kako da na wirelless pcmcia karticu prikopcam sma konektor,
naravno da bih mogao na neku lokaciju ponijeti laptop i jednu antenu ili više i provjerio dostupnost mreze.

Vidio sam negdje to uputstvo ali sada ne mogu naći, a vi ste najjaci u wifiju na balkanu, pa zato ovdje trazim pomoc, ne zamjerite   :)


Naslov: Odg: Home-made wifi kartica?
Poruka od: Pedja 22.05.2008. 18:33:03
Kako konkretno to da izvedes zavisi od kartice koju imas. U prinicpu postupak niej jednostavan ali je dobro da to uradi neko ko je vican lemljenju osetljive elektronike.

Treba da nabavis jedan kratak kratkospojni antenski kabal, recimo mmcx na RP-SMA. Odseces mmcx konektor i tako dobijes kabal koji na jednom kraju ima RPSMA konektor a na drugom moze da se lemi. Ovo je vazno, jer tesko da ces naci odgovarajuci tanki kabal i odgovarajuci RPSMA konektor da sam napravis taj kabal.

Otvoris karticu (kako znas i umes, samo gledaj da nesto ne polomis da bi mogao da je sastavis. Na kartici pronadjes unutrasnju antenu (obicn je lako uocljiva), odlemis antenu a umesto nje zalemis kabal. Valjalo bi i da kabal blizu lema zalepis nekim kvalitetnim lepkom, kako bi sprecio da se pomera i tako polomi vod ili se cak i odlemi.

Na kucistu kartice nadjes zgodno mesto gde mozes da napavis rupu da bi kabal mogao da izvedes napolje, napaivs rupu, i onda sve sastavis.


Jednostavnije resenje je da kupis karticu koja vec ima prikljucak za spoljnu antenu.