Oreska - Užice

OPŠTE TEME => Auto-moto svet => Temu započeo: Драгољуб 12.08.2008. 19:10:10Naslov: 17.08.2008. Memorijal Obren Tešić
Poruka od: Драгољуб 12.08.2008. 19:10:10
(http://www.automagazin.co.yu/slike/vesti/20080807100619_photo_0.jpg)

U organizaciji ASK Gina auto sporta iz Bajine Bašte 17. avgusta 2008-me godine u Šampionat Srbije se u velikom stilu vraća Tara Rally – Memorijal Obrena Tešića. Biće to šesto takmičenje u nacionalnom reli kalendaru i po listi prijavljenih takmičara jedno od najbrojnijih u dosadašnjem šampionatu.

Na obroncima planine Tare i dobro poznatim brzinskim ispitima Obrenova Tara i Mitrovac snage će u pomen nesrećno preminulog velikana srpskih reli staza, Obrena Tešića, odmeriti najbolje domaće reli posade. Na listi prijava nalazi se ukupno od 36 automobila podeljenih u pet klasa. Najbrojniji su ponovo popularni mali N-ovi (12 posada) koje predvodi neprikosnoveni dvojac ljutih rivala, Mandić – Pirivatrić. Klasa II, do 2000ccm grupa N, broji ukupno 5 posada a naravno najveći favorit za pobedu je Srđan Buda Višnjić uz Vladicu Rabrenovića koji vreba iz „potaje“. U klasi N4 (u domaćem šampionatu klasa III) aktuelnog Šampiona Vladu Petrovića svi vide kao glavnog pretendenta na pobedu u generalnom plasmanu a mi ćemo pomenuti ovoga puta još Borisa Đorđevića koji se u sjajno pripremljenom Mitsubishi Lanceru Evo IX vraća na domaće reli staze nakon pauze od četiri takmičenja i odličnog drugog mesta na otvaranju sezone u Beogradu.

U klasi IV, do 1400ccm grupe A i N, već uobičajena „gužva“. Domaćin Saša Ostojić, poznatiji kao Jolovac, važi za favotita broj jedan a dueli njegovog Suzukija i Juga 65 Mila Cvjetičanina već se sa nestrpljenjem očekuju. Na kraju u klasi V još jedno iznenađenje. Na listi prijava nalazi se i Miloš Komljenović, jedini Srbin u Šampionatu Sveta, na žalost ne sa svojim „uobičajenim prevozom“, Renault Cliom R3, već „starom“ Škoda Fabijom. Publika će naravno u svakom slučaju znati da pozdravi mladog vozača koji brani boje naše zastave širom Sveta. Na kraju nećemo zaboraviti Dušana Ducu Borkovića, novog junaka reli staza, u fantastičnom Citroenu C2R2 koji će zasigurno jurišati na visoko mesto generalnog plasmana relija.

Početak Tara relija 2008 zakazan je za nedelju 17. avgusta u 11h u Bajinoj Bašti. Voziće se tri kruga brzincima Obrenova Tara (13km) i Mitrovac (15km) što u zbiru čini 84 takmičarskih kilometara. Cilj relija je istog dana takođe u Bajinoj Bašti u 16h34. Atraktivne staze i veliki broj takmičara dobra su preporuka da se ljubitelji brzine ponovo okupe na planini Tari a domaćin ASK Gina Auto Sport obećava dobru zabavu i besprekornu organizaciju. Automagazin web portal ponovo će biti onaj koji će sve Vas na stazi, ali i one koji budu sprečeni da takmičenje odgledaju uživo, iz sata u sat, iz brzinca u brzinac, obaveštava o nanovijim informacijama i rezultatima direktno sa staze.

http://www.automagazin.co.yu/


Naslov: Odg: 17.08.2008. Memorijal Obren Tešić
Poruka od: Speedy 16.08.2008. 23:33:59
Ja idem u svakom sluchaju...