Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Besplatni programi => Temu započeo: Pedja 04.11.2008. 15:31:46Naslov: Rasterbator - napravite ogroman poster od svoje fotografije
Poruka od: Pedja 04.11.2008. 15:31:46
Ako ste oduvek želeli da na zidu svoej sobe imate ogroman poster napravljen od neke fotografije, a niste znali kako to da uradite evo ga rešenje.

Program Rasterbator može da bilo koju fotografiju pretvori u poster bilo kojih dimenzija. Sve što treba da uradite to je da izaberete želite li poster da bude crno-beli ili u boji, dimenzije postera, domezije papira na koji štampate i veličinu tačke u štampi.

Program će pripremiti PDF dokument koji će sadržavati poster pripremljen po stranama, tako da ga možete odštampati na nekom A4 štampaču i onda delove zalepiti u jednu celinu.

Ovaj program je interesantan jer je postupak poptuno automatzizovan i vrlo jednostavan, i što podešavanjem veličine tačke otklanjate problem "pikselizacije" koji se javlja kada se fotografiej preterano uveličavaju, što je slučaj sa posterima.

Program je besplatan.

Sajt: http://arje.net/rasterbator