Oreska - Užice

UŽICE => Organizacije, udruženja, mediji... => Temu započeo: vladegasac 18.12.2008. 03:39:56Naslov: Dobrovoljno vatrogasno društvo-Užice
Poruka od: vladegasac 18.12.2008. 03:39:56
Kao što sam naziv kaže ovo je dobrovoljna organizacija, koja ima preventivnu delatnost na polju zaštite od požara kao i samu zaštitu i spasavanje ljudi i imovine koji su ugroženi od požara ili neke druge elementarne nepogode.
Na polju preventivne delatnosti DVD-užice ima veliki broj aktivnosti počevši od edukacije učenika u školama o opasnosti od požara pa do edukacije samog stanovništva.
DVD-Užice kako bi odgovorilo opasnostima od požara ima svoju opeativnu jedinicu koju sačinjavaju članovi DVD među kojima ima bivših i sadašnjih radnika profesionalne jedinice kao i članova koji su veoma dobro obučeni.
U poslednjih 15 godina DVD-Užice ima jednu od najbolih ženskih vatrogasnih ekipa u Evropi ,koja je stalni učesnik vatrogasnih olimpijada.
Ali stvari i nisu tako lepe kao što izgleda.
DVD-Užice ima velikih problema u radu ,rad operativne jedinice je doveden u pitanje zbog nepostojanja sredstava za nabavku odgovarajuće zaštitne opreme bez koje je nemoguć rad na zaštiti od požara.I u preventivnom delovanju ne mogu da se pronađu dovoljna  novčana sredstva za propagandni materijal kao ni sredstva za materijal koji je neophodan za praktični rad.
U poslednjih par godina ovu dobrovoljnu organizaciju niko ne pomaže i u njoj ne vidi nikakav politički poen, ali gospodo nije sve u političkim poenima već ima nešto i u moralu.U visoko moralnim i razvijenim društvima dobrovoljna vatrogasna društva su veoma cenjena i u njih svaka lokalna zajednica ulaže veoma mnogo jer shvataju koliku im sigurnost pružaju ta društva.
Ipak morate se svi zapitati da kada neko dobrovoljno ide tamo odakle svi beže "taj" ili ima morala ,veliko srce ili je lud. U svakom slučaju šta god da je to se mora nagraditi i poštovati.


Naslov: Odg: Dobrovoljno vatrogasno društvo-Užice
Poruka od: Pedja 18.12.2008. 06:05:39
Verovatno je problem sto oprema koja je vatrogascima potrebna prilicno skupa pa je tesko tek tako odvojiti sredstva?


Naslov: Odg: Dobrovoljno vatrogasno društvo-Užice
Poruka od: vladegasac 20.12.2008. 02:52:13
Slažem se da je oprema skupa ali ta oprema se ne kupuje svaki dan nego jednom u 10 god. pa ni za to nema novca, a koliko vidim za svakakve gluposti se troše pare.
Kada im zatreba da DVD obavi neki posao mole i kume,a ne mogu da shvate da DVD nema osnovna sredstva za rad ,jer ta ista gospoda okreću glavu kada im se traži novac za opremu.Sredstva koja su dovoljna DVD-u za nesmetan rad na godišnjem nivou ta gospoda pojedu  i popiju