Oreska - Užice

UŽICE => Organizacije, udruženja, mediji... => Temu započeo: Pedja 25.03.2009. 20:25:49Naslov: Pomoć za najsiromašnije porodice
Poruka od: Pedja 25.03.2009. 20:25:49
http://www.danas.rs/vesti/srbija/hronika/pomoc_za_najsiromasnije_porodice.73.html?news_id=156776

Humanitarnoj akciji pridružili se užički mediji

Pomoć za najsiromašnije porodice

Akciji „Buđenje dobrote i ljubavi“, koju su pokrenuli gradska vlast, Kolo srpskih sestara, užička crkva, Centar za socijalni rad i Crveni krst kako bi pomogli najsiromašnije porodice, pridružili su se i užički mediji. Tokom humaniratne večeri održane u subotu, novinari i medijski radnici iz Užica prikupili su 50.000 dinara, a prema informacijama iz Saveta za borbu protiv siromaštva, koji koordinira akcijom, fond trenutno raspolaže sa ukupno 780.000 dinara. Akcija je pokrenuta početkom januara kako bi se za najsiromašnije višečlane porodice prikupila pomoću novcu, odeći i namirnicama.

Akciju je podržalo i Narodno pozorište Užice, koje će, povodom 27.marta - Svetskog dana pozorišta - oganizovati niz zanimljivih sadržaja, a prihod od prodatih ulaznica za predstavu „Umetnost i dokolica’’ (Stiv Tešić/Nemanja Ranković), koja će biti izvedena 25. marta u 20 časova, biće uplaćen u taj fond. Pored toga, uprava pozorišta najavila je u aprilu na Maloj sceni kabare, a krajem maja humanitarno veče glumca Ivana Bosiljčića.

Od pre nekoliko dana i korisnici Telekom mreže mogu da se pridruže akciji, upućivanjem SMS na broj 1773, a uskoro će to moći da učine i pretplatnici Telenora.

Autor: N. Kovačević