Oreska - Užice

UŽICE => Organizacije, udruženja, mediji... => Temu započeo: D.Buddha 28.06.2009. 23:51:14Naslov: Pitanje za sve Uzicane
Poruka od: D.Buddha 28.06.2009. 23:51:14
Nevladina organizacija za koju radim je dobila sredstva za implementiranje projekta u grad Uzice.. Radi se o relativno skromnim sredstvima, tek nesto preko 1500 evra, sa kojima bi trebali da saniramo neki postojeci proglem u gradu.

E sad, odmah ce svima da padne na pamet asfaltiranje ulice, uredjenje kupalista, krecenje zgrade... medjutim ne. Time se bave lokalne samouprave, odnosno institucija grada Uzica.. Situacije za koje smo mi zainteresovani jesu vise vezane za probleme mladih (i starijih, zasto da ne), nedostatak kulturnih sadrzaja, pad moralnih vrednosti i sl. Jedan od predloga koji smo dobili od jednog Vasheg sugradjanina jeste i organizovanje Filmskog maratona, odnosno pustanje najnovijih svetskih filmskih ostvarenja iz zanrova tipa horor, komedija, akcija i dr. kako bi na taj nacin Uzicku publiku vratili u bioskope.

Ono sto mene zanima, jesu neke vase ideje. Sta vidite u svom okruzenju sto vas iritira, nervira, lokalna vlast ne radi nista povodom toga, a voleli biste to da se promeni?
Neki predlog za akciju? :)

Jos jednom bih vas zamolio da ne razmisljate u pravcu gradjevinskih radova i sl. jer to ne moze da bude u opisu naseg posla.


Unapred hvala svima na pomoci  :)


Naslov: Odg: Pitanje za sve Uzicane
Poruka od: Umpak 29.06.2009. 02:08:06
Ove godine bioskop art je ukinuo ponocne projekcije zbog manjka posetilaca prosle godine. To nije dobro, budite sufinansijeri dobrog alternativnog ponocnog programa gde ce ulaznice biti ispod 100 din i mozete da ocekujete dobru posetu. Posto je vec Jul mozda je i kasno za to... ali vredelo bi pokusati.
Moze li se nesto uraditi za IT u ovom gradu? Neki javni HotSpot na nekoj atraktivnijoj lokaciji a da nije komercijalna kao sto je do sada slucaj?
Mozda se setim jos neceg...


Naslov: Odg: Pitanje za sve Uzicane
Poruka od: Pedja 29.06.2009. 05:47:16
Hotspot je nezogdan zato sto to nije samo jednokratno ulaganje u sam hpotspot vec se mora obezbeiti dugotrajan internet link.

To bi mozda moglo da se odrati u saradnji sa nasom nekomercijalnom wireless mrezom. Mi imamo internet link ali nemam para da postavimo javni hotspot sa neogranicenim pristupom.


Druga stvar koja moze da se napravi to bi recimo bio oglasni pano (racunar sa velikim ekranom) na nekom vidnom mestu u gradu, gde bi mogle pre svega razna gradska udruzenja da oglasavaju svoje aktivnosti. I tu bi mi kao wireless mreza mogli da se ukljucimo tako sto bi se ta oglasna tabla zakacila na nasu mrezu tako da bi se izmena sadrzaja koji se prikazuje mogla raditi preko mreze (ili cak i preko interneta). Za to samo treba obezbediti racunar i veci monitor sa wireles opremom (sto je daleko ispod para koje su na raspolaganju) i neko zgodno mesto gde bi se to postavilo.


Naslov: Odg: Pitanje za sve Uzicane
Poruka od: REE 29.06.2009. 19:02:33
Treba skupiti par predloga pa napraviti glasanje na forumu, a onda na vama (NVO) ostaje da se odlucite. Cini mi se da bi javni hotspot bio najrealniji (za te novce :)). Ali wireless, da se ne bi ponovila epizoda iz studentskog parka oz bgd-a sa cupanjem kablova. Da li neko zna da li u biblioteci imaju dostup do interneta ? Mozda napraviti nesto u saradnji sa njima ?