Oreska - Užice

UŽICE => Organizacije, udruženja, mediji... => Temu započeo: Pedja 31.01.2016. 15:22:27Naslov: Radio-klub Aco Vučković YU1ABH ponovo aktivan
Poruka od: Pedja 31.01.2016. 15:22:27
(http://yu1abh.uzice.net/wp-content/uploads/2015/10/yu1abh-logo-200px.png) (http://yu1abh.uzice.net/)

Krajem prošle godine, posle više od deset godina beskućništva, radio-klub je dobio prostorije u zgradi Gradskog kulturnog centra i time je počela obnova aktivnosti radio-amatera u Užicu.

U proteklom periodu radio-klub je funkcionisao otežano i sa veoma smanjenim aktivnostima jer je bio bez prostorija koje su, zbog specifične delatnosti radio-klubova, neophodne.

Radio-amateri su sopstvenom sredstvima sanirali i uredili novi prostor i još uvek se radi na opremanju i pripremi da bi se u klubu mogle organizovati obuke za sticanje zvanja radio-amatera.

U ovim prostorijama je smeštena i upravna stanica Radio-amaterske mreže za vanredne situacije.

Prva javna aktivnost kluba je organizacija nekoliko http://yu1abh.uzice.net/elektronika-iz-prve-ruke/predavanja za mlade iz oblasti elektronike i radio-tehnike, u peridou od sredine februraa do sredine marta ove godine.

Svi Užičani zainteresovani da za aktivnosti radio-kluba su doborodošli na redovna okupljanja četvrtkom u 19 časova u prostorijama radio-kluba a aktivnosti mogu se pratiti i preko sajta kluba, na adresi http://yu1abh.uzice.net/.