Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Bezbednost računara => Temu započeo: filler 01.07.2005. 17:17:56Naslov: SPAM
Poruka od: filler 01.07.2005. 17:17:56
Svakodnevno vas zatrpavaju mail-ovi tipa "Dobra zarada, besplatni apartmani...." sto samo doprinosi ovom nasem globalnom zagadjenju, u ovom slucaju nazvanom cyber djubretom.

MLM ili multilevel marketing je jedan od najunosnijih spam inicijativa koji se prosirio toliko po svetu da vise nije neobicno da primite mail od nekoga sa npr verat.net mreze sa spam porukama. Jos da ubrojimo nebrojive anonymous mail adrese koje jednostavno ne postoje a sa koje vam stizu 100000000 mailova svaki dan.

Svaki ISP [Internet Service Provider] je koliko-toliko uspeva da se u 20-70% slucajeva odbrani od spam poruka, ali automatizovani sitem ponekad i pogresi pa vam mozda i bitnu poruku ubaci u spam ili automatski obrise.

Radi boljeg informisanja i nacina na koji mozete pomoci da se suzbije ovakvo iskoriscavanje posetite sajt http://www.uzice.net/yasi/


Naslov: SPAM
Poruka od: Top 01.07.2005. 23:26:08
Koristim gmail i nemam problema sa spam porukama. Mislim, ni jednom mi do sada nije pogreshio u vezi spama ... Sve poruke koje su bile spam bile su deportovane u spam folder .. Ni jednom se nije desila greshka da "zdravu" poruku ubaci medju spam.


Naslov: SPAM
Poruka od: أحدث الأرق من النو 02.07.2005. 00:02:48
meni se desilo na gmailu da mi je ubacilo obichni mail u Spam folder... i tako je bilo do skora negde.. ali sad se sve vratilo u normalu..

a sto se tiche nst.co.yu  tu mi preko dana stize 20 mailova i svi dolaze kao obihni mailovi, moram nekako da podesim BAT da prebacuje u Jank mail!


Naslov: SPAM
Poruka od: pega 02.07.2005. 00:32:48
Citat: "Top_Gun"
Koristim gmail i nemam problema sa spam porukama.

hee.. Gmail je nov servis , kolko ima godinu mozda dve , ja imam jedan mail otvoren pre 6 godina i neidem na njega zato sto je pretrpan spamom , krio sam ga kolko sam mogao i koristio alternativne adrese... ali vremenom se spam navata sam od sebe ko paucina... nemos se pobeci od toga...


Naslov: SPAM
Poruka od: Top 02.07.2005. 00:37:42
Ne .. nego znam ja da se protiv toga ne moze :)
NA yahoo mi je poon onaj folder sa spam porukama .. svakodnevno dobijam po krsh spamova .. Ist oi na gmail-u. ALi kazem da do sada mi ni jednom nije pogreshio u vezi spama... Da kazem da mi zdravu poruku ubaci u spam. JEdino shto mi se desilo je da mi spam ubaci u inbox ali to je mozda jedna poruka ili dve. I to retko ..