Oreska - Užice

ADMINISTRACIJA => Korisnički servis => Temu započeo: Pedja 23.11.2005. 07:26:38Naslov: AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Poruka od: Pedja 23.11.2005. 07:26:38
Oreska je svojim dugogodišnjim delovanjem, postala forum koji predstavlja mesto gde se aktivno okupljaju Užičani. Time je u dobroj meri ostvarena početna ideja sa kojom je forum napravljen. Broj posetilaca je veliki, svakodnevno su u toku žive i zanimljive diskusije, a forum obiluje i informacijama o tekućim dešavanjima u gradu, kao i komentarima tih dešavanja.

Vreme je za sledeći korak, da ovaj forum postane mesto gde će se brzo znati baš sve sve dešava u našem gradu i celom užičkom kraju i o tome moći odmah i da diskutuje.

Zbog toga ćemo, za sve nekomercijalne organizacije i ustanove u užičkom kraju (škole, sportska i druga udruženja, klubove, nevladine i slične organizacije), omogućiti da na ovom forumu otvore sopstveni podforum koji ce koristiti za promociju svoje delatnosti, obaveštavanje o svojim aktivnostima i kontakt kako za svoje članove tako i druge zainteresovane za njihove delatnosti. Osobe koje vi odredite dobiće administratorske privilegije na vašem forumu tako da mogu samostalno i slobodno da uređuju. Ovaj servis ćete dobiti i moći ćete da ga koristite besplatno.

Ovo je dobra prilika za sve aktiviste ovakvih organizacija, koji aktivno korsite Internet, da iskoriste ovaj medij za aktivnu komunikaciju sa građanima užičkog kraja, da ih pravoremeno obaveštavaju o svojim akcijama, da ih uključuju u njih i da dobiju njihove reakcije iz prve ruke.

Ovim našim potezom dobijate proveren servis koji dobro funkcioniše dugi niz godina i dobijate veliku publiku, ljude koji već sada svakodnevno dolaze na ovaj forum.

Šta od vas očekujemo:

- da budete aktivni, i da zaista koristite forum da bi ste pravovremeno obaveštavali užičane o svojim aktivnostima

- da ne dozvoljavate nekulturno i necivilizovano ponašanje posetilaca vašeg foruma, kao ni nelegalne aktivnosti

- da na svom sajtu, ili drugim vrstama kontakta sa zainteresovanima, upućujete ljude da sa vama kontaktiraju preko vašeg foruma

- da forum ne koristite ni za kakav oblik komercijalnih aktivnosti

Dodatna pogodnost: ukoliko vaša organizacija nema Internet prezentaciju, obezbedićemo vam je besplatno (u razumnom obimu), u okviru Internet prezentacije užičkog kraja (www.uzice.net).

Ako vaša organizacija već ima svoj sajt i razmišljate o uvođenju foruma kao načina komunikacije na njemu, razmislite o tome da se uključite na užički forum. Dobijate besplatan, proveren i pouzdan servis, obezbeđenu administraciju na serveru, i veliki broj posetilaca koji već dolaze na forum redovno. Umesto da postavite oglasnu tablu u svojim prostorijama, koju će da vide samo oni ljud ioji u njih dođu, postavite je na mesto gde dolaze svi Užičani.

Ukoliko ste zainteresovani, javite mi se privatnom porukom na forumu (https://forum.uzice.net/index.php?action=pm;sa=send;u=2) ili elektronskom poštom (https://forum.uzice.net/index.php?action=useremail;u=2).

Ako čitaš ovu poruku a znaš nekog aktivistu lokalnog udrženja, društva, nevladine organizacije ili ustanove koji bi mogao biti zainteresovan, obavesti ga.


Naslov: AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Poruka od: Pedja 26.11.2005. 18:03:53
Postupak za otvaranje foruma.

Pripremite kratak uvodni tekst o vasoj organizaciji, koji ce predstaviti njenu delatnost, dati druge potrebne informacije i kontakt podatke.

Prvo mi se javite mi se u elektronskom postom (https://forum.uzice.net/index.php?action=useremail;u=2) radi dogovora. Nemojte slati provatnu poruku na forumu, nego iskoritite opciju za slanje e-mail-a. U poruci mi posaljite sledece podatke:

- Naziv organizacije
- Adresa sedista
- Broj telefona
- Ime osobe za kontakt
- Korisnicko ime koje treba da bude postavljeno za moderatora foruma, ime i prezime i kontakt podatke te osobe
- izbor nacina pristupa forumu: neograniceni, registrovani ili kontrolisani
- Opis delatnosti
- Uvodni tekst o organizaciji

Objasnjenje u vezi nacina pristupa:

- svi posetioci forum, ukljucjujuci i anonimne mogu da citaju poruka na vasem forumu

- neograniceni pristup znaci da na vasem forumu mogu da pisu svi posetioci, pa i oni koji su potpuno anonimni. Ovaj nacin pristupa se ne preporucuje jer ostavlja mnogo prostora za zlonamernike

- registrovani - ovo je uobicajen pristup za forume na Oreski. Znaci da korisnik, da bi mogao da pise na forumu, mora da se registruje (postupak registraciej je jednsotavan). Korinici su i dalje anonimni ali je poznata njihova email adresa. Ovo je preporuceni nacin pristupa

- kontrolisani - na forumu mogu da pisu samo oni korisnici kojima to administratori dozvole. Ovo ostavlja prostor administratorima da kontrolisu pristup forumu. Najsigurniji je ali zahteva da se svakom korsiniku ponaosob dozvoli pristup.

Preporuka je da se na pocetku koristi pristup registrovanim korisnicima a da se, ako se pokaze neophodno, kasnije predje na kontrolisani pristup, mada nas forum je skoro ceo na registrovanom pristupu i to se pokazalo kao najprakticnije.