Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Bezbednost računara => Temu započeo: Bili 27.12.2006. 23:02:20Naslov: Zastita narezanih podataka
Poruka od: Bili 27.12.2006. 23:02:20
Zna li neko kakav lep programcic koji pri rezanju zastiti disk da ne moze da se dalje kopira.Ne mora biti neka profi verzija programa.


Naslov: Odg: Zastita narezanih podataka
Poruka od: DJ_Uro_UE 27.12.2006. 23:26:02
Copy Protection Tools

CCD-Lock
CD-Protector
CloneAudioProtector
Easy Audio Lock
FreeLock
TZCopyprotection
WinLock
WTM CD Protect


Naslov: Odg: Zastita narezanih podataka
Poruka od: filler 28.12.2006. 05:45:48
To je prakticno nemoguce. Svaki vid zastite moze biti probijen, za sve postoje alati. Narezane podatke najbolje da kriptujes kao vid zastite ili spakujes sa sifrom.


Naslov: Odg: Zastita narezanih podataka
Poruka od: DJ_Uro_UE 28.12.2006. 07:54:33

To je prakticno nemoguce. Svaki vid zastite moze biti probijen, za sve postoje alati. Narezane podatke najbolje da kriptujes kao vid zastite ili spakujes sa sifrom.


Choek pita verovatno zbog toga da bi npr dao malom komshiji da preslusha a ne i da skine na komp ziku. Nama da da, mi bi se snashli, al poshto je verovatno neki lamer u pitanju.... :P


Naslov: Odg: Zastita narezanih podataka
Poruka od: Pedja 28.12.2006. 16:39:31
Najbolje bi bilo Bili kada bi objasnio sta tacno zelis da zastitis. Pojeidnacne datoteke nikako ne mozes zastititi od kopiranja, jer da bi CD uopste radio racunar mora da ih procita a ako ih procita ond amoze i da ih prekopira.

Nekakva zastita moz da se napravi samo u smislu da aplikacija koja je na CD-u, prilikom pokretanaj na naki nacin proverava da li je CD originalan pa ako jeste pokrene se. Tada ne vredi kopiranje na disk jer aplikacija nece hteti da radi.

E sad, ja jos nisam video CD koji ne moze da se iskopira. VIdjao sam one koje je bilo teze kopirati, ali nijedan da na kraju nije bio iskopiran.


Naslov: Odg: Zastita narezanih podataka
Poruka od: filler 28.12.2006. 21:55:28
Cak i ta aplikacija koja proverava disk je preko virtual drive-a probijena, pa i dalje nema poente :D

Ja sam imao prilike da radim sa diskovima koji prijavljuju da im jedan fajl ima 140GB pa ako nemas toliko prostora na HDD ne moze da se presnimi a npr snimljeno na CD-u. Al kao sto Pedja rece, ja stvarno isto ne znam nijedan disk koji nije moguce iskopirati. Ja bi isao ipak na kriptovanje celog direktorijuma na disku i ciao djaci.

Pravili su oni fore sa jednokratnim diskovima koje kada laser predje preko njih ne mogu se vise koristiti, pa sa onim bakterijama koje "nagrizaju" disk pa ima odredjen vremenski rok. Ali, nista nije proslo :)


Naslov: Odg: Zastita narezanih podataka
Poruka od: Bili 29.12.2006. 03:37:40
Naravno da svaka zastita moze da se probije to znam i sam (nisam ni mislio da pravim neke  007 fazone), nego mi treba zbog vise nekih laika i pojedinih gotovana koji sve hoce da dobiju na gotovo a da q`cem ne mrdnu. Jos naprave sranje na kompovima sa programima koje iskopiraju a ne umeju da ih koriste, a naravno posle sednu meni za vrat da ispravljam njihove brljotine.Das im cd da instaliraju kodek ili neki player oni iskopiraju ceo cd instalisu "partition magic" i sjebu sistem i naravno kukaju spasi mi podatke i znate vec kako ide...
Pa mi se javila ideja da na neki nacin probam da resim te probleme unapred(za neke pojedince)  :icon2: , da jel`te moze da se koristi al da ne moze da se dalje kopira, naravno ko ume da radi malo ozbiljnije na racunaru on ce lako iskopirati ali isto kasnije nece praviti probleme i smarati  :)

PS. -sve ovo je zbog nekolicine neodgovornih pojedinaca koji neznaju kada je dosta


Naslov: Odg: Zastita narezanih podataka
Poruka od: filler 29.12.2006. 04:58:19
Shvatam. Ali i dalje stoji odgovor - nikako. Nema vida zastite koji bi sprecio kopiranje. Mozda kriptovanje podataka posluzi dobro u tvom primeru jer instalaciji "Partition Magica" ne bi mogao svako pristupiti vec samo onaj koji zna sifru za kriptovani folder ili setup kako god. Mislim da je mnogo lakse resenje od ovog sto ti trazis.

P.S. I izdavacke kuce to rade zbog pojedinaca koji ne znaju kada je dosta, pa i dalje nista :)