Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Besplatni programi => Temu započeo: bujon 10.01.2007. 04:38:58Naslov: Prikaz: Trillian (multifunkcionalni IM klijent)
Poruka od: bujon 10.01.2007. 04:38:58
 
Gotovo od nastanka Interneta Instant Messaging predstavljao je najefikasniji vid komunikacije. Dva (ili više) korisnika komuniciraju preko Interneta sa udaljenih lokacija. Zavisno od brzine Internet veze (dial-up je dovoljan), poruke stižu odmah pošto su otkucane ili kasne koju sekundu. IM se deli po servisima koje koristi. Najpoznatiji su MSN, ICQ i IRC, a odskora se u trku najboljih ukljucio i Google sa svojim IM klijentom Google Talk.
 Svi IM servisi imaju sopstvene programe koji koriste samo taj servis i svaki od tih programa je specifican na svoj nacin. Kao što sam napomenuo, postoje programi koji podržavaju samo jedan servis (MSN, ICQ, Google Talk itd.), ali postoje i programi koji podržavaju više servisa. Najpoznatiji medu njima je Trillian.
 Trillian je program koji na jednom mestu, nudi pristup servisima IRC, ICQ, MSN Messenger, AOL Instant Messenger i Yahoo! Messenger. Da biste ga koristili podrazumeva se da treba da imate otvorene naloge za to (s izuzetkom IRC-a), a nikakva druga registracija nije potrebna. Upravljacki interfejs je lepo dizajniran i najviše podseca na ICQ, uz napomenu da su graficka rešenja u ovom slucaju mnogo lepša. Podržan je i rad sa skinovima, što znaci da izgled programa nije konacan i da se može podešavati po volji. Ako ste pasionirani korisnik ICQ servisa obradovace vas cinjenica da Trillian podržava oko 150 razlicitih simbola za emocije, a omoguceno je slanje i onih zvucnih. Pored toga, svakom poznaniku sa ICQ liste možete dodeliti razlicite znake raspoznavanja i time uneti malo živosti u svakodnevni rad. Ipak, ovakve mogucnosti (kojih je zaista mnogo) ne cine ovaj program toliko zanimljivim, koliko cinjenica da vam njegovom upotrebom nijedan od pomenutih programa nije potreban.
 Najnovija verzija ovog programa 3.1 ima kompletnu podrsku za audio i video komunikaciju, i ono sto me najvise privuklo to je mogucnost komunikacije u internoj mrezi.
 Ovaj program je namenjen iskljuchivo Windows platformama i radi na svim verzijama podjednako dobro.
 Program mozete besplatno preuzeti na oficijelnom sajtu: http://www.ceruleanstudios.com, gde mozete pronaci i veci broj dodatnih plug-inova i skin-ova.


Naslov: Odg: Prikaz: Trillian (multifunkcionalni IM klijent)
Poruka od: Bili 10.01.2007. 08:56:55
Vec dve godine koristim "Trilian".  Stvarno je odlican i zasluzuje sve moje pohvale.U internoj mrezi  radi odlicno.
Ono sto me najvise odusevljava je podrska za beskonacnu nadogradnju raznoraznih Plugin-ova i skinova.
Veoma se dobro pokazao u radu sa vise naloga.Bez problema moze se pokrenuti recimo 3 naloga na Yahoo,1 na MSN , 1 na ICQ ili AIM-u, koristiti IRC i da ne nabrajam vise.
Vredan paznje i svakako za preporuku.:)


Naslov: Odg: Prikaz: Trillian (multifunkcionalni IM klijent)
Poruka od: أحدث الأرق من النو 20.01.2007. 17:04:58
Koristila sam tripian.. mnogo dobar programchic!
ali meni je smetalo (dodushe mozda nisam znala da podesim) ono da sve iskache na posebne prozore.. a ne na jednom, i da biram sa njega na kom cu.. kao na mIRCu?! :)
a inache, jako jako zanimljiv program.. ima ql smajlije :D hehehehe


Naslov: Odg: Prikaz: Trillian (multifunkcionalni IM klijent)
Poruka od: filler 20.01.2007. 21:25:28
U kakvom si ti tripian-u Mirche? :D

Ja sam koristio trillian, ali mi je miranda vise po ukusu, po konfigurabilnosti i fleksibilnosti. Dobar, ali zakomplikovan program.


Naslov: Odg: Prikaz: Trillian (multifunkcionalni IM klijent)
Poruka od: أحدث الأرق من النو 23.01.2007. 23:20:19

U kakvom si ti tripian-u Mirche? :D


ljubavnom! :D haahhahah :* evo ispravicu se!

TRILIAN! :D


Naslov: Odg: Prikaz: Trillian (multifunkcionalni IM klijent)
Poruka od: Rašo 10.07.2007. 03:26:43
(http://img129.imageshack.us/img129/8528/clip11550yn2.jpg)


  Priključujem se pozitivnim ocenama o Trillianu, koje su izrekli Billi i Bujon. IM klijent za preporuku.