Oreska - Užice

(NE)OBIČNI SVAKODNEVNI ŽIVOT => Dom i porodica => Temu započeo: velika 23.02.2007. 06:59:15Naslov: Brak bez dece
Poruka od: velika 23.02.2007. 06:59:15
U braku ste, obozhavate supruga/suprugu, oboje ste zdravi, pravi, ali ne mozhete da imate potomstvo... Tuzhno...
Da li bezhite iz tog braka i trazhite osobu za pravljenje potomstva, ili dovoljno poshtujete to shto imate da pristajete na opciju da nemate "roda ni poroda"?


Naslov: Odg: Brak bez dece
Poruka od: shadow 23.02.2007. 14:27:53
Pa tu moze i da se usvoji dete. u temi o braku sa zenom koja se razvela i unela svoju decu u njega sam reko da ne znam da li bih mogao da prihvatim tudju decu, ali mislim da je ovo jedini slucaj kada bih.


Naslov: Odg: Brak bez dece
Poruka od: jelenica_ue 23.02.2007. 16:57:26
uzasno teshka tema , i komplikovana ...
ako chovek moze da ostvari sebe bez dece moze lepo da prozivi ... znam mnoge parove koji su uspeli da se odrze bez dece ...
ali je jako teshko kada ljudi ne vide drugi smisao zivota osim imati decu ...
jako je teshko probuditi se ujutru i pitati se zashto sam ustao ... shta ce mi sve u zivotu ako mene nema ko da nastavi ... jer chinjenica je da roditelji sa decom ponovo prozivljavaju puno toga shto nisu u svom detinjstvu,mladosti ...
deca ljude podmladjuju , vracaju im zivot i daju nadprirodnu snagu da se bore za sve u zivotu ...

meni sad kada bi neko rekao da sam teshko bolesna ,da su mi shanse za oporavak male ... jednostavno bi se pomirila sa tim i ne bih se trunke jedne borila ... dok kad imash dete znash da si mu potreban i da za njega morash uvek da budesh tu , da morash da mu obezbedish dobar put da kad te ne bude ne luta ...

i gde me bre nadje sa ovom temom :'(


Naslov: Odg: Brak bez dece
Poruka od: velika 24.02.2007. 00:34:07
Radi se o tome da znam ... neki broj ... brakova koji su se raspali zbog nemogucnosti stvaranja potomstva... I to mi je bilo OK.
A onda mi pricha prijatelj... On i zhena nisu mogli da dobiju dete 7-8 godina (imaju mnogo slatkog klinca), i, komentarishe on: "Da sam ja kao neki tamo seljaci, pa ka kazhem: "Ko je j**e, kad ne mozhe da mi rodi, ja cu naci drugu koja mozhe" , a shta bih time uradio? Pokazao da mi ne treba zhena koju cu da volim, poshtujem i koja ce da me razume i pomogne da mi zhivot bude lep, vec rasplodna krava koja mozhe da nosi telad! I, shta, treba ona da umre i nestane shto ne mozhe da iznese trudnocu?! Gluposti!!!" - Iskreno, ovo mi je malo otvorilo ochi! Valjda jedna normalna osoba i treba ovako da razmishlja! Ili ne?


Naslov: Odg: Brak bez dece
Poruka od: shadow 24.02.2007. 01:36:46
E i ja kontam tako, ne bih mogao da ostavim zenu ako ne moze da rodi a u svemu drugom mi odgovara. Glupost! Tu bih se osmelio da usvojim dete. A i desava se da je problem u muskarcu. Inace dok je nase drustvo jos bilo zatucano, mada ni sad nije bolje, podrazumevalo se da je tu zena problem. Ne bih ni ja voleo da mene neko zbog tog sutne.