Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Užice na Internetu
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 poslato: 07.08.2016. 14:20:22 
Započeo Pedja - Poslednja poruka Pedja
https://www.facebook.com/events/613852368779783/

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu, 20-og avgusta u noćnoj šetnji klisurom reke Đetinje. Ovaj put to će bit ipravo Mesečarenje jer će nas ispatiti pun Mesec.

Polazak je u 21 čas sa užičke Plaže a cilj nam je Staparska banja (7 km ujednm smeru). Ponesite dobro raspoloženje, vodu ili neki sok za osveženje i grickalice ako planirate da ogladnite usput.

Baterijska lampa, dobre cipele za pešačenje i neka jakna da se ogrnete će vam dobro doći.

Pozovite i prijatelje u dobar provod!

Vidite kako je bilo prošle godine: https://www.facebook.com/events/334804156689986/

Plan se može promeniti usled nezgodnog vremena ili neke druge više sile.

 92 
 poslato: 19.07.2016. 15:56:48 
Započeo Nenad009 - Poslednja poruka Pedja
http://wireless.uzice.net/uputstva/mikrotik-osnovno-podesavanje-deljenje-internet-konekcije/

 93 
 poslato: 19.07.2016. 15:56:01 
Započeo branislavm - Poslednja poruka Pedja
Ova WAN adresa je verovatno namnejnea da svoj ruter povežeš sa Telekomom, a onda da tu LAN (koja tebi u stvari neće biti LAN) upotrebiš kao svoju javnu IP adresu. Uz WAN terbalo je da ti daju i IP adresu gejtveja.

 94 
 poslato: 18.07.2016. 16:58:05 
Započeo branislavm - Poslednja poruka branislavm
Postovani posto prelazim sa SBB provajdera (imam samo jednu javnu adresu koju sam od sbb-a dobio) na Telekom Srbija (a od njih sam dobio dve adrese, jednu wan 109.92.140.nnn/30 i jednu lan: 77.46.160.nnn/30), zanima me na koji nacin treba da podesim mikrotik router, posto kod sbb-a nije bio takav slucaj.

Ako neko ima ideju; Unapred zahvalan.

 95 
 poslato: 16.07.2016. 21:04:09 
Započeo Nenad009 - Poslednja poruka Nenad009
Pozdrav svim clanoviam foruma,
Imam mikrotik miniRouter  ima 5 lan izlaza i hteo sam da ga koristim kao ruter da povezem 4 racunara na njega, citao sam dosta o tome kako ali ni jedan tutorijal koji sam gledao i posle probao da podesim moju uredjaj nije radio,pa hteo bih da mi pojasnite malo detaljnije kako i sta.

 96 
 poslato: 01.07.2016. 14:54:19 
Započeo Pedja - Poslednja poruka Pedja
Radio-klub "Aco Vučković" YU1aBH Užice organizuje polaganje ispita za sticanje zvanja radio-amatera. Ispiti će biti održani početkom avgusta. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za polaganje. Možete polagati za prvu, drugu i treću opreratorsku klasu.

Pripreme, predavanja i konsultacije za polaganje treće klase će se obavljati u prostorijama radio-kluba najmanje jednom nedeljno. Materijal za polaganje možete pronaći na našem sajtu na http://yu1abh.uzice.net/postani-radio-amater/

Za polaganje ispita potrebno je prvo da se prijavite preko obrasca na http://yu1abh.uzice.net/postani-radio-amater/prijava-za-polaganje-ispita/. Popunjen, odštampan i potpisan obrazac prijave treba da dostavite u radio-klub najkasnije na dan polaganja ispita. Obrazac ćete naći na http://yu1abh.uzice.net/postani-radio-amater/


 97 
 poslato: 30.06.2016. 23:04:11 
Započeo isahar7 - Poslednja poruka isahar7
 

DIRNULA NEDODIRLJIVOG: Sve malverzacije Emira Kusturice sa parkom “Mokra Gora”
105
OBJAVLJENO: 05/01/2015 • POLITIKOVANJE, RASKRINKANO
Botaničar i bivši direktor parka “Mokra Gora”, prof. dr Lidija Amidžić obelodanila je sve malverzacije poznatog režisera Emira Kusturice sa parkom “Mokra Gora”.
 
Prof. dr Lidija Amidžić uputila je otvoreno pismo Emiru Kusturici i javnosti nakon što ju je poznati režiser naprasno smenio sa mesta direktora parka “Mokra Gora”. U pismo iznosi sve Kusturučine malverzacije.
Amidžić je nekada bila direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije koja je potpisala Rešenje o prethodnoj zaštiti područja Šargana i Mokre Gore.
 
Prof. dr Lidija Amidžić
Kako navodi, razlog donošenja pomenutog dokumenta bio je očuvanje prirode i predela oko Šarganske osmice i trasiranje dugoročnih pravaca usklađenog razvoja lokalnih zajednica za šta je bilo zainteresovano i Zavičajno udruženje iz Mokre Gore.
- Ovo Rešenje Vlada Srbije je 2005. godine preinačila u Uredbu o zaštiti, i za upravljača imenovala Turističku organizaciju iz Mokre Gore. Međutim, ubrzo potom, iste godine, poželeo si da budeš upravljač, i Vlada ti je tu želju ostvarila. Postavljen si za direktora tek obrazovanog Društva sa ograničenom odgovornošću Park prirode „Mokra Gora“, koje je u vlasništvu države, navodi se u pismu.
Amidžić otkriva da je Kusturica registrovao firmu “Lotika” p. d. u čijem su vlasništvu njegovi objekti u Parku, kao i građevinsku firmu “Felini” čiji je formalni vlasnik Kusturičin vozač Dragan Radivojević.
- Zahvaljujući tome, Drvengrad se na Mećavniku širio, na padinama Ivera nastali su tvoje privatno skijalište i hotel “Mladost”, na Šišatovcu si napravio još jedno privatno skijalište i započeo izgradnju još jednog hotela, izgradio si tri kuće, promenio korito Belog Rzava kako bi imao svoje imanje sa plastenicima, napravio si svoju hidrocentralu, štale… Opsednutost gradnjom je počela da stvara veliki nered u zaštićenom prostoru. Zadnjih godina ispod Drvengrada su aktivirana klizišta koja ozbiljno ugrožavaju putni pravac od Užica do Višegrada. Fabrika sokova u izgradnji i novi heliodrom su svakako, bez građevinskih dozvola, čak i bez potrebe da me kao direktora Parka obavestiš o svojim novim neimarskim idejama. Svetsko ime, miljenik medija, prijatelj poznatih ličnosti, ipak nisu viza za kršenje pravila koja važe za obične smrtnike, razotkriva Amidžić.
Kako se navodi u pismu, Kusturica planira da neprospisno napravi i ribnjak.
- Zanima me Emire, da li si se bar u jednoj sekundi setio da Park gazduje ribolovnim vodama, i da si o svojim planovima trebao prvo da se konsultuješ sa direktorom Parka, Zavodom, resornim ministarstvom? Zanima me, Emire, da li su pred zakonom svi jednaki, ili to ne mora da bude pravilo, naročito ako si moćan predsednik Skupštine tog istog Parka, pita se smenjena direktorka.
Amidžić se priseća kada je državna revizirska komisija pre dve godine posetila “Mokru Goru”. Navodi se da je Kusturica bio povređen tim što su se revizori uopšte usudili da dođu u Park. Podneo je neopozivu ostavku na mesto direktora, ali se ipak predomislio i preko države izdejstvovao mesto predsednika tročlane Skupštine Parka.
Dok Amidžić nije prihvatila mesto diretkora Parka, tu funkciju je obavljao Radoje Andrić, Kusturučim zamenik i desna ruka u “Lotici”. On je ujednio bio i predsednik Skupštine Andrićgrada.
Kada je Amidžić postala direktor Parka, Kusturica je tražio da Andrić ostane zamenik direktora. Kako ona kaže, ispoštovala je Kusturučinu želju. Od Andrića je dobila uverenje da je u Parku sve regulatno.
Kao direktor, Amidžić je pregledala dokumentaciju Parka i uočila brojne nepravilnosti.
- Unutrašnja akta Parka, počev od Statuta, bila su zastarela, gotovo da nije postojala personalna dokumentacija zaposlenih, zaposleni nisu ostvarivali svoja prava na korišćenje godišnjih odmora, na platnom spisku Parka bili su i ljudi koji nikada nisu radili u Parku. Dok nisam došla, i pored toga što su plate primali u Parku, mnogi zaposleni Parka radili su u Andrićgradu za firmu “Felini”, radili su na uređivanju, busenjanju i održavanju tvojih skijališta, na izgradnji vodovoda i kanalizacije, održavanju privatne mehanizacije, na izgradnji i obezbeđivanju tvojih objekata ili tebe lično. Čak, električar koji ne radi u Parku, imao je na raspolaganju terensko vozilo Parka zajedno sa 200 litara benzina mesečno. Poznato ti je i to da je na osnovu Ugovora potpisanog 20. jula 2008. godine između “Lotike” koju je zastupao Radoje Andrić, i Parka prirode “Mokra Gora” d.o.o. koju je zastupao Vladimir Cukavac, za dvadesetčetvorosatnu fizičku zaštitu objekata, uređaja, alata i druge imovine “Lotike”, tvoja firma bila u obavezi da Parku plaća 300.000 svakog meseca. Međutim, Parku je plaćeno samo prvog meseca, i nikad više, a obezbeđenje Parka je svoj posao radilo sve do sukoba između tebe i mene, krajem decembra 2014. godine. Samo na osnovu ovog Ugovora, “Lotika” Parku duguje preko 23.000.000 dinara. Jedan jedini pokušaj pravnika Parka da Radoju Andriću ukaže na obaveze “Lotike”, doveo je do bujice tvog gneva. Znaš li da me je nedavno upravnica “Lotike” Anđela Rajović, rastužila? Rekla mi je da si joj naložio da nam fakturiše upotrebu 50 tanjirića koje smo od “Lotike” uzeli na pozajmicu i nakon tri dana uredno vratili? Možda je ovo i smešno, ali tog trenutka bila sam jako tužna, ne zbog sebe, nego zbog nje i tebe naš svetski čoveče, navodi Amidžić u pismu.
Ona zatim nastavlja da opisuje svesno kršenje zakona i malverzacije sa državnim novcem.
- Sledeći veliki problem ‒ Nacionalni ekološki centar kao poslovni prostor Parka prirode u čijem se sastavu nalazi i hotelski deo. Zahvaljujući sredstvima države sagrađen je početkom 2011. godine. Prelep objekat, i zaista, velika stvar za Park. Čak si za njegovu izgradnju, poklonio Parku 10 ari svog zemljišta. S obzirom da si ar zemljišta kupovao za 40 evra, proizilazi da si Parku poklonio 400 evra. Plemenito! Ali, zauzvrat si obezbedio besplatnu radnu snagu, gorivo i mehanizaciju Parka za čišćenje puteva do tvojih skijališta, kao i hotelski prostor u koji si smeštao viškove gostiju iz Drvengrada bez ikakve naknade Parku. Ispred Ekološkog centra sagradio si garažu i bazen za vodu potrebnu za veštački sneg, ali na svojoj parceli, naravno, bez građevinske dozvole i od para države. Slična je priča i sa samim Ekološkim centrom ‒ zbog niza propusta tokom izgradnje, veoma se odužila procedura za dobijanje upotrebne dozvole, otkriva Amidžić.
Ona navodi da je tokom popisa imovine 2013. godine ustanovljeno da nedostaje osnovnih sredstava, opreme i sitnog inventara u vrednosti od sedam milion dinara, što je dovelo do toga da Park zabeleži gubitka od oko 16 milion dinara.
- Tokom popisa utvrđeno je da nedostaje osnovnih sredstava, opreme i sitnog inventara u vrednosti od oko 7.000.000 dinara što je uticalo da se u 2013. godini ostvari gubitak od oko 16.000.000 dinara. Ovo je dovelo do toga da je vrednost imovine Parka ne samo nula dinara, već je ostvaren gubitak iznad visine kapitala. Takođe, za dobar deo opreme, pre svega nameštaja koji se ne nalazi u prostorijama Parka, Radoje Andrić je potpisao izjavu da se nalazi u magacinu na Mećavniku. Za kotao vrednosti 1.700.000 dinara koji je nabavljen 2006. godine kada Park nije imao svoj poslovni prostor, Radoje Andrić je potpisao revers tek u 2013. godini. Na kraju 2013. godine u poslovnim knjigama Parka vodilo se oko 2 miliona dinara avansa, odnosno, novca koji je plaćen dobavljačima, a za koji ni do danas nisu stigli računi. Takođe, postojalo je i nekoliko miliona dinara obaveza koje nisu plaćane godinama, objašnjava Amidžić.
U pismu se još navodi da se u poslovnim knjigama Parka vodi 174 miliona dinara neopravdanih subvencija!
- Još jedan odnos nedomaćinskog ponašanja je činjenica da je u ranijim godinama Park pravdao subvencije samo utoliko da ne ostvari gubitak u tekućoj godini. Ovo je dovelo do toga da se trenutno u poslovnim knjigama Parka vodi 174 miliona dinara neopravdanih subvencija. Šta je od tih sredstava zaista realizovano, ja u ovom trenutku ne znam, tvrdi Amidžić.
Kusturica je 2011. godine sklopio ugovor sa JP “Skijališta Srbije” o davanju na korišćenje na 10 godina dvosedežne žičare “Sunčana dolina” sa Kopaonika. Amidžić tvrdi da je prema odredbama ugovora, Park trebalo da snosi sve troškove uklanjanja žičare, sanacije terena, prevoza žičare, plaćanje premije osiguranja opreme od požara, poreske obaveze.
- Odbila sam da realizujem ovaj ugovor kao štetan po Park jer Park ne raspolaže svojim skijalištima, niti je programima rada i poslovanja za 2014. godinu, bila predviđena pomenuta investicija. I gle čuda, napadaš me za štetu nanetu Parku, navodi Amidžić.
Smenjena direktorka otkriva da se Kusturica bavio i krađom električne energije!
- Bilo ti je poznato da trafostanica Ekološkog centra preko koje se strujom snabdevaju tvoja žičara na Šišatovcu, stambeni objekti Radoja Andrića, tvog sina i još nekoliko privatnih objekata, nije bila regularno priključena na električnu mrežu. Tek je na moje insistiranje, i uz mnogo odugovlačenja, EPS iz Užica postavio izbaždaren strujomer, ali na koji su i dalje ostali priključeni svi pomenuti korisnici. Čak, kabl Radoja Andrića postavljen je nadzemno i predstavlja ozbiljnu potencijalnu opasnost od izbijanja požara u Parku. Početkom decembra, na račun potrošene struje od 2011. godine, Parku je ispostavljena faktura od preko 3.700.000 dinara. Pokušala sam da ti ukažem na ovaj problem kako bi se on što pre rešio, ali se desilo nešto neočekivano. Sručio si na mene sav bes i kroz vređanje, psovanje, pretnje i bacanje mojih ličnih stvari izbacio me sa Mećavnika, navodi se u otvorenom pismu.
Nakon ovog incidenta, Amidžić kaže da je smenjena sa mesta direktora Parka. Ona opisuje na koji način je došlo do smene.
- Ti i Dragan Bošnjaković, član Skupštine Parka, bez mog znanja i prisustva, 22. decembra sazvali ste 4. sednicu Skupštine Parka prirode “Mokra Gora” d.o.o. Na sednici je doneta odluka o mom razrešenju, a zapisničar je bio Dragan Radivojević, tvoj vozač i formalni vlasnik firme “Felini”. Odluku o razrešenju na kojoj nije bilo ni pečata Parka, na ruke mi je doneo Dragan Bošnjaković, a već 25. decembra, Bošnjaković je doveo novog v.d. direktora i u mom odsustvu uzeo pečate Parka. Verovatno zanesen svojom funkcijom i poverenjem koje si mu ukazao, nakon mog dolaska na posao, pretio mi je izbacivanjem policijom, objašnjava Amidžić.
Amidžić navodi da su radnici Parka nakon njenog naprasnog razrešenja odlučili da joj upute pismo podrške. međutim, od tog trenutka kreće njihova golgota.
- Anđela Rajević, upravnik Mećavnika, zove ih i preti im da će dobiti otkaz oni ili članovi njihovih porodica koji rade na Mećavniku ukoliko ne dođu na Mećavnik i ne potpišu izjavu da nisu znali šta potpisuju. Ubrzo potom, Dragan Bošnjaković i novi v.d. direktora, 30. decembra došli su kao kaznena jedinica sa predstavnicima Remontnog centra Užice i uzeli personalnu dokumentaciju zaposlenih kako bi odradili procenu kvalifikacije radnika i sastavili spisak za otkaze. Sutradan, 31. decembra, 12 radnika dobilo je rešenja za odmore, a među njima i pravnik i ekonomista Parka što potpuno blokira rad ovog državnog preduzeća. Uz sve to, Skupština još uvek nije razmatrala Izveštaj za 2014. godinu, Program rada i Plan poslovanja za 2015. godinu, čime je ozbiljno i tendenciozno ugrozila funkcionisanje Parka za duži vremenski period, navodi Amidžić.
Prof. dr Lidija Amidžić otvoreno pismo Kusturici završava sledećim rečima:
Poštovani predsedniče Skupštine Parka prirode “Mokra Gora” d.o.o., ako je i od tebe, previše je. Jesi moćan čovek, ali moraš da shvatiš, ili još bolje, neko bi trebao da ti objasni, da radnici Parka prirode “Šargan ‒ Mokra gora” nisu tvoja privatna svojina, da oni nisu likovi tvojih filmova a njihovi životi deo tvog scenarija. To su oni vredni, pošteni domaćini koji su ti pružili toplo gostoprimstvo i svojim radom doprineli da u Parku stvoriš pozamašni kapital. To što su u jednom trenutku stali na moju stranu, mislim da predstavlja samo izraz njihovog dubokog osećaja pravde za koju se i ti često javno zalažeš. Krajnje je necivilizovano ucenjivati i pretiti onima koji su slabiji i imaju stav i mišljenje drugačije od tvog.
Što se mene tiče, za razliku od mnogih drugih, ja te se ne bojim, i boriću se za svoja prava i san da Park prirode “Šargan ‒ Mokra gora” bude zaštićeno područje za primer, na opšte zadovoljstvo svih u njemu. Iza mene ne stoji ni jedna politička stranka, ni jedna interesna grupa, ni jedna „plaćenička“ nevladina organizacija, kako ćeš verovatno javno protumačiti da bi ponovo ispao ugroženi heroj nacije. Kao i tokom čitavog svog života, i sad se samo borim za pravnu državu, pravdu, prosperitet Parka i dobre međuljudske odnose u njemu, i ni na koji način nisam naplatila svoj patriotizam. Iskrena mi je želja da i tvoj Mećavnik, i tvoj Andrićgrad, i tvoja skijališta dobro rade jer hrane brojne porodice. Ali, dozvoli i radnicima Parka to isto, jer oni su ovde na svom, i ovde žele da ostanu.

 98 
 poslato: 29.06.2016. 12:28:12 
Započeo blackmida - Poslednja poruka Pedja
Nažalost JMBG uopšte niej poverljiva informacija.
A nažalost potrebno je da se imaju podaci o registrantima jer je procenat zloupotreba besplatnog servisa veoma visok.

 99 
 poslato: 19.06.2016. 21:08:57 
Započeo blackmida - Poslednja poruka blackmida
Prilikom slanja zahteva za odobrenje domena se traži jedinstveni matični broj kao i broj lične karte, pa je moje pitanje sledeće zar je neophodno uneti tako osetljiv podatak kao što je JMBG (lična karta ajde to je i normalno) da bi se odobrio jedan domen? Jer JMBG je izuzetno poverljva informacija i osetljiva koja se vrlo lako može zloupotrebiti. Da li može da se odradi procedura bez unošenja JMBG, samo da se unese broj lične karte?

 100 
 poslato: 12.06.2016. 17:11:49 
Započeo blackmida - Poslednja poruka Pedja
Logo nije bitan. Prema zakonu, WebShop ne možeš da imaš kao fizičko lice već samo kao firma.

Stranice: 1 ... 8 9 [10]


Užice na Internetu
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 1.589 sekundi sa 37 upita.