Kurir:
U UŽICU CINKARE I ZA DŽABE
Užičanina koji je prijatelje šišao besplatno komšiluk odmah prijavio
UŽICE - Ako je neko mislio da će Srbi ignorisati poziv srpskog ministra finansija Mlađana Dinkića da za 500 dinara cinkare trgovce i ostale poreske obveznike, grdno se prevario. Užičkog penzionera Dragana Kusturića ovih dana inspekciji su prijavili za - džabe.

Dragan će za koji dan pred opštinskog sudiju za prekršaje, koji će po slovu zakona odrediti da li je 74-godišnji penzioner prekršio zakon.
Kusturića je, pošto ga je prethodno prijavila najmanje jedna osoba, a možda i nekoliko njih, inspekcija uhvatila kako u svom podrumu, u improvizovanoj berbernici, radi, a nema ni firmu, ni radno vreme, ni cenovnik. Uzalud je Dragan inspektorima pokazivao tablu okačenu o zid podruma na kojoj piše: "šišam besplatno, čast ne odbijam", na licu mesta dobio je prijavu.
- Hteo sam da u starosti nađem neku razonodu. Dolazili su kod mene prijatelji koje sam šišao pre pedeset godina, a ja nikome nisam naplaćivao. Ako je neko hteo da časti, drage volje mu to bilo. Šišanja su se obično pretvarala u evociranje starih uspomena, obavezno uz pesmu i domaću rakiju - priča Dragan Kusturić.
Tako je bilo sve dok u podrum nisu banuli inspektori.
- Pokušao sam da objasnim da šišanjem prijatelja ne zarađujem, već se borim protiv samoće i dosadne starosti, ali nije vredelo. Pokazao sam im i table na kojima piše da usluge ne naplaćujem, i oni su to uneli u zapisnik. Valjda im nije jasno da neko može da radi iz zadovoljstva, a ne zbog zarade - objašnjava Kusturić i pita kakav je to zakon "koji gerelju ne da da uživa u starosti".
(Z. Š.)
http://www.kurir-info.co.yu/dnevne-vesti/V-16-05022005.shtml