Pedja
provereni korisnici
stara kajla
Pol:
Ime i prezime: Peđa Supurović
Mesto: Užice
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
|
|
« poslato: 10.04.2008. 01:52:08 » |
|
Nije da nisam ocekivao, ali sam se nadao da ovaj put nece biti jagme da se ljudi docepaju domena cak i ako im ne trebaju. Ima cak ljudi koji su krenuli da registruju redom veliki broj domena.
Do sada sam tolerisao ako neko ne ispostuje pravilo do kraja, racunajuci da olaksam postupak, medjutim, ispotavilo se da ljudi to zloupotrebljavaju.
Posto nema druge, moram malo izmeniti pristup.
Od sada nece biti tolerisano ako postoji bilo kakva nepravilnost u registraciji domena. Dakle, ako zelite da registrujete domen, obavezno unapred podesite hosting tako da radi DNS i tako da sajt ima sadrzaj koji je smislen za dati domen.
Necu tolerisati neispravne DNS-ove, prazne sajtove, default stranice hosting provajdera, bilo kakvu vrstu redirekcije ukljucujuci i posrednu (tako sto ljudi stave neki znak ili sliku i linkuju na drugi sajt). Takodje, ako primetim da neko registruje previse domena ili registruje slicne domene, to ce takodje biti brisano.
Dodatno, ako, primetim da je domen registrovao neko ko ocigledno vec ima i koristi drugi domen koji se placa (com, org, net, *.rs ili neki drugi) najverovatnije ce mu .iz.rs domen biti obrisan. Takvi domeni ce, verovatno moci biti korisceni samo uz odgovarajucu nadoknadu.
Ukratko receno, kada dobijem informaciju da je neko registrovao domen, i kada otvorim dati domen, ako se ne prikaze stranica odgovarajuceg sadrzaja (iz bilo kog razloga), domen ce biti obrisan.
Moja ideja sa besplatnim domenima je bila da omogucim ljudima da dobiju lep, smislen i praktican nacionalni domen, ako im je zaista potreban, a ispalo je da se ljudi uglavnom grabe za domene jer su besplatni, a i ne znaju sta bi sa njima, cak i ako vec imaju placene domene.
|