Tako da za pocetak moram naci neki komp koji moze da tera bar win 98 da bih mogao instalirati neki proxy server na njega!
Ako ti zaista treba proxy, stavio linux i n anjemu squid, mislim da bolje od toga ne moze, a sve losije nije dobro.
Jedno Pitanje ... onaj bekap koji ima u njemu da se namesti... jel on pamti i interfejse i pravila za korisnike i sve,,ili???
znaci ako mi ovaj crkne,recimo hard ili nesto ja instaliram MT i uglavim bekap i sve radi po starom???
Da, ali ne pamti licencu. Dakle, instaliras nanovo Mikeorik, licenciras ga i onda na njega vratis bekap. Ali podesavanja iz bekapa ce raditi samo ako su svi interfejsu na raucnaru isti, ako ga prebacis na drugi racunar sa drugim mreznim karticama onda ces morati ponovo da podesavas kartice.
pa ja sam mikrotik instaliro na racunar od 2000mhz na kom mi je hotspot ... a sve ostale mikrotikove koje imam su pravi mikrotikovi nisu kompovi u mrezi ...
Mikrotik na PC-u je zgodan na ruteru koji ide na internet zato sto tu cesto treba mnogo logovanja, ili proxy, pa je dobro imati hard disk. Na drugim mestima, dobro mogu da posluze i routerboard-i koji su mnogo jednostavniji za montazu, samo sto je to znacajno skuplje resenje.