Dakle, ako je većini ljudi (vas) normalno da na zvaničnom gradskom sajtu postoji baš ovaj (samo ovaj) obrazac kojim se od svih ljudskih osobina, vrlina i sposobnosti dokazuje baš ova jedna i jedina - pripadnost političkoj partiji i ako je vama normalno da je takav dokument bilo kome i u bilo koje svrhe potreban van njegove političke stranke, (a svojoj stranci valjda ne treba da dokazuje pripadnost) onda, sigurno sa mnom nešto nije uredu i evo prihvatam javno: Ja nisam normalna ! Ja se ne uklapam u "novu" Srbiju.
Jer, ja nikada neću prihvatiti da u Srbiji bude normalno da je uređena kao partokratija, a da se to zove demokratija, pa neka košta koliko košta.
Ja ne mogu i neću da prihvatim da se ovom potvrdom u Srbiji zamenjuju sve druge vrednosti: obrazovanje, sposobnost, inventivnost, radinost, ...sve. Ali, to je izgleda moj problem, jer vidim da je to ostalima NORMALNO, zdravo, opravdano i potrebno, te vam se izvinjavam što sam u svojoj nenormalnosti postavila ovo pitanje na koje niko od vas ne zna odgovor, ali bi pristao da popuni ovaj dokument i upotrebi ga u NEKE (?) svrhe.