Sto se tice AP treba ti jedan racunar recimo P2 dovoljno za pocetak, mozes da skines trial mesec dana za mikrotik(idi na
www.mikrotik.com pogledaj koja ce ti licenca da odgovara pa ces kasnije trebati kupit, veruj mi isplati se svaki cent koji si platio).
Treba ti jedna mrezna karta to je oko 5 eura, wireless karta je oko 10 eura e sad da li ce ti trebati jedna ili dve wireless karte zavisi da li ces internet preko ADSL ili wireless provajdera(ADSL je mnogo bolji jel ti ne treba antena i wireless karta za prijem interneta). Za emitovanje signala ti treba wireless karta i neka antena, antena nije toliko kriticna jer se moze da napravi.
Da sumiramo, Ako ti je wireless provajder onda ti treba:
2 wireless karte oko 20 eura
mrezna karta 5 eura
Pentium 2 max 10 eura
Antena grid ako koristis usluge wireless provajdera oko 30-tak eura
mozda 10 eura za materijal ako pravis AMOS antenu za emitovanje signala
i licenca za mikrotik bila je 40$ kad sam je placao(kad jednom kupis mos besplatno upgrade na nove verzije)
Ako koristis ADSL onda ti ne treba grid antena i jedna wireless karta.
Nadam se da sam ti uspio docarat priblizno ako sam preskocio nesto nek se neko nadoveze.
Dok nisam zaboravio, sto se tice linka bilo je nekih prijetnji od ostalih provajdera da ce tuzit, spomenuo sam ti kompromis je bio da ce max link prema korisniku biti 64kbs danas je 128kbs ukratk oda se vidi mail, chat i to da cemo zabranit P2P download.
Ako sta jos ti treba pitaj ako znam odgovoricu. pozdrav