Tuneli uvek inspirisu ali su, nazalost, i prilicno teski za fotografisanje. Preveliki dinamicki raspon svetla od mrkle mrcine do bljestavog svetla su tezak zalogaj za svaki fotoaparat.
Prva stvar koja mi smeta na fotografiji je onaj kabal sto visi. Njega, doduse nisi ni mogla da izbegnes. Meni bi taj kabal bio dovoljan povod da odustanem od slikanja.
Druga stvar, osuncani deo je presvetljen. S obzirom na preveliku dinamiku svetla, ocigledno je da si morala da zrtvujes nesto zarad dobre fotke. Namece se da zrtvujes svetlo u tunelu. Trebalo je da podesis ekspoziciju prema osuncanom delu, tako da on bude dobro eksponiran. TUnel bi tako postao mracniji i mozda cak i dodao na dramaticnosti kadra.
Treca stvar, kadriranje. Nisi trebala da objekat (otvor tunela) stavis u centar kadra. To po pravilu "kvari" utisak. Takodje, cini mi se da bi bolje delovalo da si okrenula kadar uspravno da prati formu otvora tunela.
Cetvrta stvar, nemoj ukljucivati opciju da ti foto-aparat upisuje datum i vreme snimanja u samu fotografiju. Sa upisanim datumom, fotografija postaje neupotrebljiva za mnoge primene.
Evo kako je mogla da ispadne tvoja fotka: