Eto kad sam vec kod toga, sada cu da postavim pitanje iako verujem da niko ne zna odgovor..
Zasto u UE nema drustvo koje se aktivno bavi zastitom zivotinja??? Eto, secam se kada je ta cuvena ORCA osvanula po zidinama nasega grada u vidu plakata na kojima se veli ( jos se secam) nesto tipa: Ako primetite da neko zlostavlja zivotinju ili vrsi nasilje nad njom javite na broj...i onda je navedeno jedno 7 - 8 brojeva!!! Ali, u to vreme ( pre jedno 4 god najmanje) smo rodjak i ja primetili jednog vucijaka koji je bio namucen i vezan ceo svoj zivot, maltretiran i svasta nesto, i kada smo zvali sve te brojeve dobili smo neke kancelarije i veterine i KLANICE!!!! u kojima nisu znali nista da nam kazu o cemu se to radi u datom trenutku. Opet je moj rodjak nabasao na psa koji je bio vezan bodljikavom zicom oko vrata i posto sam nije mogao da oslobodi zivotinju opet se ponadao pomoci od tih brojeva, medjutim puska je bila i u tom slucaju. Pas je na sretju preziveo, ali zivotinja je verovatno trajno istraumirana nekim bolesnim umom ) ... i Od tada nisam primetila nista sto bi moglo da se nazove udruzenjem za zastitu zivotinja. Pokusala sam ja Orcu da kontaktiram i postavila sam neka pitanja ali avaj ja nisam dobila nikakav odgovor iako sam ih lepo zamolila za isti.... Eto...to toliko a ima jos brdo stvari da se kaze...