Posto vidim da ovde su muskarci ti koji su neodlucni, i uvek postoji neki razlog za ne-mozda kasnije ,hvala.Najbolje da sacekamo jedno 10-20 godina kad mozda bude bolje u Srbiji popitanju standarda zivota, a bojim se da ce biti samo gore ko god da bude na vlasti,necu da obrazlazem zasto sem ako neko insistira,pa da se onda zenimo i mnozimo,naravno tad ce nas biti oko 4 miliona,uzimajuci u obzir odliv mladih mozgova,kao i rad u inostranstvu,bela kuga, i stara populacija koja ce vremenom otici tamo gde svi idemo,pa ce mozda kinezi ili druge nacije da nas uce kako oni tako bedni i siromasni po 10-toro zajedno zive radjaju decu,ranije se zene i udaju...
Jer ako budemo isli logikom,samo da se zaposlim,pa da se sredim, pa da kupim stan,auto i da malo prozivim,vise necete biti konkuretni za trziste,dolaze novi mladji modeli,bicete interesantni samo sponzorusama ili ucveljenim razvedenim zenama gde cete tesko uplivati sa takvim vasim razmisljanjem.
Tacno postoji ekonomski razlozi,ali mora se mnogo trpeti u zivotu, vrlo je tesko,iz licnog iskustva govorim,meni je cale poklonio tesko stecen stan i zivi u drugom, sa mojom sestrom koja je razvedena,znam kolike sam muke imao da dobijem taj stan,koliko mi je brak bio u krizi zbog njihovog ponasanja-oca i sestre itd,ali uspeo sam zajedno sa zenom da to istrpimo i da budemo sami u svom stanu.Znam da mnogi mastaju o tome da budu sami u stanu,ali nemojte misliti da mi je sneba to palo, i koliko sam knedli progutao,suza i bola da bih dosao do toga i opet postoje problemi,zena mi je vaspitacica ali radi odredjeno vec 5 godina ,cas radi,cas neradi,ja radim vec 12 godina u lokalnoj televiziji i pitanje je kad cu ostati bez posla,svake godine problemi kako cemo da obezbedimo drva,kako da prezivimo kad zena neradi,kako registrovati trulog juga 16 godine starog ,koga jos otplacujem-kredit a treba auto,znate i sami,na odmor-sta je to?Izlazak nekad jednom mesecno,a nekad jednom u 6 meseci u neki kafic,garderoba,sta moze da se kupi,kinezi,novi pazar ...
Pa onda Cale pomogne nas nesto pa to otplacujemo nerviranjem i suzama,tast i tasta nemaju od cega,retko kad mogu,zele ljudi ali nemaju......
MIslite da je zivot udvoje lak, i da ce stan, i posao resiti vase probleme i da je to 0 -pocetak zivota udvoje-gresite,svi se mucimo ziveli sa svojim roditeljima ili ne,pocetak je onda kad pocnete zajedno da zivite i snalazite se kako umete i znate,brak je kvalitetan i uspesan ako vas dvoje opstanete zajedno i kad imate i kad nemate i kad su najveci problemi,pa koliko parova zivi privatno-jel njima lako,svi rade??Ako se ne stidis posla naci ces bilo kakav posao ,nije sramota-komunalno-djubretar,fizicki radnik,cistac,portir/cistacica po ulazima-zgradama....a sigurno ces vas i roditelji bilo skoje strane bar nesto pomoci ako malo zasnirate usta,progutate knedle,strpite se,ali zajedno ste i sto vise se volite,pa ljudi mozda ce biti zaista mnogo gora vremena kad nece imati ni vasi roditelji a mi mladji raditi za 100 eura i jedva prezivljavati,mozda je za sada ovo jos i dobro-sta cemo tada,nema vise brakova samo cemo voditi ljubav ko zivotinje-kucici i snalaziti se ko kako zna i svako na svoju stranu.
Zar ste mislili da je brak samo lep i lak,reci cu vam vrlo je tezak,naporan,vrlo iscrpljujuci,neizvesan ali ipak lep-koliko god da je sve manje lepih trenutaka ipak je lep i nebih se nikad menjao da budem sada momak,makar nemao ni kvadratni metar stana i radio kao smecar,pa makar i prosio,ostao bih sa svojom najlepsom polovinom zuvek dok nas smrt trenutno ne rastavi.
Vi muskarci budite samouvereniji i borbeniji i izborite se,nekad morate da se svadjate sa vasim roditeljima,sefovima ali borite se i izborite se za vas najlepsi pol i nikad se nepredajte,a ima Boga pogledace na vas,ali zenite se,ne kao muva bez glave,vec stvarno volite se i razmisljajte kao ozbiljne i zrele osobe i ostale stvari ce se resiti ,potrebno je vreme ali resice se!