https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Besplatan Internet

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Internet => Temu započeo: Pedja 02.03.2005. 19:43:50Naslov: Besplatan Internet
Poruka od: Pedja 02.03.2005. 19:43:50
Izgleda da samo u ovom malom Uyicu uspeli da preteknemo i metropole kao sto je San Fancisko ako se uzme u obzir da http://wireless.uzice.net vec vise od pola godine omogucuje besplatan internet svojim korsinicima  8)


Mikro Vesti, http://www.mikro.co.yu/mkvesti/prikaz.php?broj=6791

Besplatan Internet u San Francisku

Kompanija AnchorFree iz Sanivejla u Kaliforniji, saopštila je da će u San Francisku uspostaviti zonu "vrućih" tačaka za besplatno bežično povezivanje sa Internetom.
 
Za početak, zona Wi-Fi tačaka obuhvatiće četi bloka u blizini marine u San Francisku, ali će se postepeno širiti i na ostale delove grada. Predstavnici kompanije izjavili su da je odluka o uspostavljanju zone odgovor na inicijativu gradonačelnika Gavina Njusama. Gradonačelnik je, naime, prošle godine najavio da "se gradsko rukovodstvo neće zaustaviti sve dok svakom stanovniku San Franciska ne obezbedi besplatan bežični pristup Internetu".
 
Nova zona vrućih tačaka biće druga takva koju AnchorFree ima u zalivu San Franicska, budući da je u maju 2004. godine slična zona uspostavljena u centru gradića Palo Alto.  (G.B.)


Naslov: Besplatan Internet
Poruka od: hiphop 02.03.2005. 20:42:01
verovatno i nase gradsko rukovodstvo nema para kolko bi trebalo , to je na nivou cele zemlje isto , ali nema ni sluha , umesto toga sto  dovodi neke 'skart' izvodjace da bleje po trgu svakog leta :) mogli bi za 10 puta manje pare da podignu jos neku pristupnu tacku i da uplate neki nalog za net koji bi isao sa tih tacaka...za njihov budzet to je simbolicno , ali , ja mislim , da je frka sto od njih niko nije upoznat sa tehnologijom i niko ne konta sta bi time postigli...stvarno sto li niko ni njih ne animira na neki nacin...ma sta i ja pricam :)


Naslov: Besplatan Internet
Poruka od: Pedja 02.03.2005. 21:58:57
Nije to bas tako jednostavno. Internet provajding je skup sport. Samo internet link bi kostao oko 1000 evra mesecno a treba racunati opremu, njeno odrzavanje, troskove struje, troskove odrzavanja i adminstracije, troskove povezivanja klijenata...


Naslov: Besplatan Internet
Poruka od: hiphop 02.03.2005. 22:48:53
heh :)
Ma nisam ni mislio da budu provajder :) Ali deljenje linka kakvo je na wireless mrezi za sada po meni je jako prakticno...mislim oni mogu da zakupe neki takav link pa da ga dele gde treba na nekim mestima... sta znam...stave negde neki racunar u javnim prostorijama , sve zavisi kog tipa i gde ali nije to neki trosak...na to potenciram :)

ili recimo posto je ovo nekomercijalni projekat mogu da ga pomognu...finansiraju nove AP tacke...:) veci link :) mislim da mogu pare da se uloze u bilo  koju oblast informacionih tehnologija  a ne tamo nekoj porodici, kako gledam veceras, koja ima prvo dete u novoj godini...to je tako demode :) meni je to smesno :) ali  opet sta li ja pricam :)