https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Internet - Obrazovanje: Kurs "Informaciono drustvo", online - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Obrazovanje: Kurs "Informaciono drustvo", online  (Pročitano 1126 puta)
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« poslato: 09.03.2005. 00:17:10 »

Prijavite se za onlajn program "Informaciono društvo"
Konkurs otvoren do 15. marta

http://www.bos.org.yu/cepit/aktuelnosti/

Centar za proučavanje informacionih tehnologija (CePIT) Beogradske otvorene škole (BOŠ) raspisuje konkurs za pohađanje regionalnog onlajn programa “Informaciono društvo”.

“Informaciono društvo” je tromesečni obrazovni program u kome se najveći deo nastave i komunikacije polaznika i predavača odvija preko interneta. Program organizuje Centar za proučavanje informacionih tehnologija (CePIT) Beogradske otvorene škole (BOŠ) u saradnji sa švedskom fondacijom „Olof Palme“. U protekle tri godine, CePIT je organizovao već desetak sličnih onlajn obrazovnih programa sa različitim temama i za različite ciljne grupe.

Program “Informaciono društvo” je otvoren za kandidate iz Makedonije, BiH, Srbije i Crne Gore, Hrvatske i Slovenije koji žele da usvoje osnovna znanja neophodna za razumevanje društvenih promena koje nastaju kao posledica uticaja informaciono komunikacionih tehnologija na savremena društva.


Šta sadrži program?

Program je zamišljen tako da kroz šesnaest tema obradi najvažnije aspekte promena do kojih dolazi u različitim oblastima društva a kao posledica sve većeg uticaja koji na njega vrše informaciono komunikacione tehnologije. Evo i spiska tema i redosleda kojim će one biti obrađene:

Uvodno onlajn predavanje
# Ključni tekstovi diksursa o informacionom društvu


Seminar uživo

# Šta je informaciono društvo?
# Informacija u savremenom svetu
# Istorija i socijalna teorija tehnologije
# IKT i globalizacija
# Socijalni kapital i internet paradoks
# Digitalna podela I

Onlajn predavanja

# Digitalna podela II
# Sajber kriminal i kontrola sadržaja na mreži
# Copyright/copyleft i open source pokret
# Uticaj IKT-a na globalnu i lokalne ekonomije
# Političke implikacije IKT-a i koncept e-vlade
# Internet aktivizam
# Virtuelne zajednice
# Upravljanje internetom
# Mere praktične politike za informaciono društvoKako bi svojim polaznicima obezbedio maksimalnu relevantnost i aktuelnost znanja koja će tokom kursa steći, CePIT je oformio tim predavača iz različitih sektora društvenog delovanja. Kako bi svojim polaznicima obezbedio maksimalnu relevantnost i aktuelnost znanja koja će tokom kursa steći, CePIT je oformio tim predavača iz različitih sektora društvenog delovanja:

Branislav Anđelić
Marijana Vidas-Bubanja
Mirjana Drakulić
Ratko Drakulić
Vladimir Vuletić
Slobodan Reljić
Slobodan Marković
Smiljana Antonijević
Lazar Šestović
Miloš Rančić
Goran Milovanović
Nataša Radović
Milan SitarskiŠta Vam program nudi?

Da steknete aktuelna znanja o trenutno najdinamičnijoj oblasti društvenih nauka – o tome šta je informaciono društvo, kako nastaje i koje važne i velike promene sa sobom donosi

Da usvojite veštine koje će vam omogućiti da prepoznate probleme u izgradnji informacionog društva u vašoj sredini, i delujete na njihovo rešavanje

Da sa polaznicima iz različitih zemalja putem interneta diskutujete o mogućnostima zemalja iz našeg regiona da se razviju u dobro organizovana informaciona društva na dobrobit svih građana

Da se obrazujete putem interneta, u skladu sa svetskim trendovima

Da uz stručnu pomoć izradite sopstveni blog (oblik veb prezentacije) na odabranu temu a iz domena informacionog društva. BOŠ će po završetku programa publikovati vaše blogove na svom sajtu

Da se u prostorijama BOŠ-a u Beogradu susretnete uživo sa polaznicima i predavačima programa

Da steknete sertifikat BOŠ-a

Da komunicirate sa mladim ljudima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Srbije i Crne Gore

Da sve ovo dobijete besplatnoKoliko program traje?

Program traje od 1. aprila do 20. juna 2005. godine. Ukupno trajanje kursa je dvanaest nedelja.Gde će se održavati predavanja?

Predavanja će se održavati na dva mesta: u učionici Beogradske otvorene škole, i u virtuelnoj učionici koja se nalazi na sajtu kursa. Na početku kursa biće organizovan uvodni seminar na kome će se polaznici, predavači i moderatori programa sresti u Beogradu, u prostorijama BOŠ-a. Veći deo nastave, međutim, odvijaće se u virtuelnom obrazovnom okruženju, odnosno na internet sajtu programa koji je smešten na adresu www.bos.org.yu/cepit.Kako će se raditi tokom kursa?

Najveći deo aktivnosti odvijaće se na internet sajtu kursa, ali će biti organizovan i uvodni seminar u Beogradu, u prostorijama BOŠ-a. Tokom uvodnog seminara polaznici će imati prilike da čuju nekoliko uvodnih predavanja, upoznaju se detaljno sa sadržajem i načinom rada na programu, učestvuju u nekoliko diskusija, kao i da se upoznaju i druže međusobno.

U fazi onlajn predavanja, na početku svake nedelje, polaznici će preko foruma kursa dobijati od predavača zadatak za datu nedelju, a materijali koji su za to potrebni biće im dostupni na kompakt disku (koji će dobiti na uvodnom seminaru), ili će ih pronaći pretraživanjem Interneta. Nedeljni zadaci će biti takvi da će zahtevati od polaznika da pišu kratke komentare/eseje koje će slati na forum, ili da se pripremaju za simulacije koje će se odigravati tokom čet sesija. Insistriraće se na tome da u ovim komentarima/esejima polaznici pokažu da su došli do određenih informacija, ali i da umeju da zauzmu kritički odnos prema njima. Same čet sesije održavaće se jednom nedeljno i tokom njih će polaznici moći sa predavačima da diskutuju o problemima i pitanjima relevantnim za temu koja je na programu određene nedelje.

Nakon uvodnog seminara, a na početku faze onlajn predavanja, polaznici će birati temu kojom žele da se bave u blogu (internet prezentaciji) koji će, uz asistenciju moderatora, sami kreirati tokom trajanja programa. Pomoć moderatora odnosiće se i na tehničke i na sadržinske aspekte izrade blogova polaznika.

U nedelji nakon održavanja poslednjeg onlajn predavanja, polaznici će dovršiti rad na svojim blogovima , koji će zatim biti publikovani na veb sajtu BOŠ-a.

Nakon toga, svim polaznicima koji ispune svoje obaveze na programu biće uručeni sertifikati Beogradske otvorene škole.Ko može da se prijavi?

Program je namenjen:

# studentima završnih godina fakulteta društvenih i humanističkih nauka,
# aktivistima nevladinih organizacija, političkih partija i sindikata,
# državnim službenicima
# profesionalcima koji se bave informacionim društvom
# novinarima


Koji su zvanični jezici kursa?

Zvanični jezici kursa su srpski, hrvatski, bošnjački i engleski.Na osnovu čega će biti birani polaznici i koliko će ih biti?

Kurs će pohađati 25 polaznika, odabranih na osnovu selekcione procedure koja će se odvijati u dva kruga. Prvi krug selekcije biće obavljen na osnovu prijava, CV-ja i kvaliteta eseja koje prijavljeni kandidati dostavljaju. Nakon ovog kruga selekcije sa odabranim kandidatima biće obavljen telefonski intervju na srpskom (bosanskom, hrvatskom) i engleskom jeziku, a potom će biti formirana konačna lista primljenih polaznika. Prilikom prijema kandidata posebno će se voditi računa da u podjednakoj meri budu zastupljeni polaznici oba pola iz različitih zemalja.Kako da se prijavite?

Popunite formular na sledećoj strani.

Konkurs je otvoren do 15. marta.


Za sve dodatne informacije možete se obratiti na sledeće telefone i imejlove:

Tanja Milovanović
tel. (+381 11) 30 65 830, (+381 64) 25 88 326,
imejl tanja(at)bos.org.yu

Milina Petrović
tel. (+381 11) 30 65 830, (+381 63) 8320 864
imejl milinapetrovic(at)bos.org.yu,

Nenad Golčevski
tel. (+381 11) 30 65 830
imejl golcevski(at)bos.org.yu
Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.183 sekundi sa 37 upita. (Pretty URLs adds 0.019s, 2q)