https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Mail serveri

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Internet => Temu započeo: hiphop 12.05.2004. 00:45:00Naslov: Mail serveri
Poruka od: hiphop 12.05.2004. 00:45:00
....

Imam pitanje u vezi mail servera !! Ja i pitanja nikada kraja ! :)

Recimo PTT je namestio da se posta moze skidati samo ako se serveru pristupi sa njihovim pristupnih linija ! E sada sta to zapravo znaci !?
Znam da nemogu sa Verata na kome imam jos vremna proveriti sanduce na PTT-u ali da li ipak nekako moguce?? Kako PTT uopste zna odaklle ko dolazi!? Jel to onaj fazon sa dodeljenim IP adresama po logovanju na provajder internet usluga ili ne?
To je to ....za sada :)


...


Naslov: Mail serveri
Poruka od: Pedja 12.05.2004. 14:38:21
Управо тако, серер проверава са које ИП адресе долазиш и ако адерса нје у опсегу дозвољених, не омогућава ти повезивање. Уопште узевши, не можеш га преварити осим ако користиш неки прокси који се налази на дозвољеној адреси али то онда и није превара.


Naslov: Mail serveri
Poruka od: hiphop 12.05.2004. 17:28:24
...

А како да се изведе то са прокси сервисом?? Шта то уопште и значи ??
Ако можеш само да бациш нешто у вези проксија када смо већ ту ??


....


Naslov: Mail serveri
Poruka od: Pedja 13.05.2004. 01:36:40
Уопште узевши прокси је сервис који прима упит са једне стране и проследи га некој другој страни али као да га он шаље. Када добије одговор, проследи га тамо одакле је првобитно послат упит. Замишљен је на почетку да "убрза" сурфовање тако што памти све што прође кроз њега па кад некопонови упит уопшт ене мора да пролази целу процедуру већ одмах да садржај који је запамтио.

Данас се св измешало, тако да е сада под проксијем сматрајуи рутери, нарочито НАТ, али принцип је у суштини исти.

Е сад ако имаш отворен прокси на неком ИП-у можеш да му пошаљеш упит а он ће за тебе да одради остали део посла. Отворен прокси значи да прима упите са стане а не само са својелокалне мреже. Ако је тај прокси на ИП-у коме је дозвољен приступ нечему што твом ИП-у није дпозвољено онда ћеш користећи тај прокси моћи да дожеш до информације јер се прокси увек представља као да он шаље упит који је добио од тебе.

Најчешћа примена данас је сакривање оригиналног ИП-а из разноразних разлога.

У сваком случају врло су ретке ситуације да ће ти отворени прокси бити на располагању, поштоотворени прокси обично значи да нешто није добро подешено.


Naslov: Mail serveri
Poruka od: hiphop 13.05.2004. 10:21:06
....

То је то ...

Хвала за одговор...

Рил...


...