https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - NO-IP

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Internet => Temu započeo: velika 07.01.2006. 11:33:51Naslov: NO-IP
Poruka od: velika 07.01.2006. 11:33:51
Doshao lik kod moje mame u posetu pre neko veche (irc-er sa Krstarice) i instalirao neshto shto se zove NO-IP DUC, a poenta mu je da menja IP adresu rachunara na pola sata... E, sad... Lichno sam protiv tih glooposti, ali on tvrdi, poshto mi je i mama irc-er da je zbog nje to neophodno da ne bi naj...li od strane nekoga sa Krstarice...
Sad, ne mogu zhenu da ubedim da nam to ne treba, a njen rachunar nece skoro stici, a frka mi je da ce mi bash taj program navuci viruse, shareware programe i ostalo...
Ima li neko iskustva u radu sa ovim programom?
Da, veoma chudna stvar - prilikom instalacije programa, trazhi samo e-mail adresu, kao, shtiti taj mail... Mislim... Gloopost! Valjda shtiti rachunar, a ne mail... Ili sam ja zaista mnogo plava?


Naslov: NO-IP
Poruka od: Top 07.01.2006. 11:43:49
Chista glupost ... po meni ...
Chisto sumnjam da bi ti neko upadao sa krstarice ..
A i nemash potrebe to da radish ... jer ako bi neko hteo da ti upada u rachunar ili shalje viruse morace prvo da prodje CP pa onda Pedju ..da bi stigao do tebe ..
Tako da mani se tog programa ...


Naslov: NO-IP
Poruka od: Pedja 07.01.2006. 13:46:44
Naprotiv, NO-IP servis sluzi za to da tvojoj IP adresi dodeljuje neku fiksnu menmonicku adresu. To se koristi ako je potrebno da neko pristupi tvom racunaru ali se tvoj IP menja jer si na dial-up vezi.

Dakle, to cak olaksava napadacima jer ti fiksira adresu.

S druge strane, ne moze da ti menja IP jer ti je IP fiksiran u okviru mreze (wireless.uzice.net), a ako bi ga promenio onda ti vise ne bi radila mreza pa ni internet.

I trece, ko sto rece  Top Gun, cak i da neko zna vas IP (a nije tesko znati ga jer je to javni IP nase mreze), ne mzoe da vas napada preko njega jer se nalazite iza firewall-a i niste direktno dostupni. Iz tog razloga vam recimo ne radi razmena datoteka preko IRC-a i ICQ-a - niste dosptuni spolja.

A cetvrto je, Krstarica sama maskira adrese korisnika tako da nema sansi da iko od korisnika Krstarice zna adresu nekog drugog korisnika tako dauopste nema smisla dodatno kriti adresu.

Dakle, nepotrebno je primenjivati bilo kakve mere te vrste dok ste u nasoj mrezi jer vas sama mreza stiti od te vrste napada. Jedini napad moze da zivede neko sa nase mreze ali kao sto znate to ne biva, a i ako bi se desilo taj ne bi vise bio u mrezi, pa mu se ne bi isplatilo.