https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Safari

Oreska - Užice

RAČUNARI, INTERNET, TELEKOMUNIKACIJE i ELEKTRONIKA => Internet => Temu započeo: Vlad Dracul 10.10.2007. 08:14:15Naslov: Safari
Poruka od: Vlad Dracul 10.10.2007. 08:14:15
Koliko vidim ne spominje se Apple-ov safari web browser.. iz ni sam ne znam kakvog razloga sam instalirao safari cisto da probam kako radi i za sada sam vise nego zadovoljan.

Program koliko vidim nije mnogo veliki i sto je najvazije ekstremno je brz za tako malo resursa koje koristi. Dizajn istog je po prilicno asketski i veoma jednostavan bez previse detalja kao i sav software koji dolazi iz Apple-a

Ima li jos neko iskustva sa ovim browserom ili smo se svi uhvatili IE, Firefox-a i Opere?!?

PS moj sturi opis safarija vezite za cinjenicu da ga koristim citavih sat vremena :) detalje dobijate za 2-3 dana kada odlucim da ostanem na ovome ili se vratim vatrenoj lisici :)


Naslov: Odg: Safari
Poruka od: DJ_Uro_UE 10.10.2007. 11:17:10
Pa probao sam ga. Imao sam nekih bagova, ali nadam se da ce u finalnoj verziji raditi kao sat. I brzina mu je najveci adut.

Zasad i dalje firefox dok ne izadje stable/freeware verzija Safarija :)


Naslov: Odg: Safari
Poruka od: Vlad Dracul 10.10.2007. 16:37:10
Ja ga koristim ceo dan i odusevljavam se.. impresivno brza sprava i sada u Beta 3 varijanti je uvedeno slanje bagova - iskreno radi mi dosta stabilnije od Firefox-a za sada jos je rano da ga ne prehvalim ali jeza koliko je mogan browser - za sada prilicna zamerka je to sto neki web sajtovi nisu radjeni za njega sta ja znam tipa Yahoo! Mail beta verzija ne radi u Safariju samo Firefox i IE to je zamerka koju sam ranije imao na Operu..


Naslov: Odg: Safari
Poruka od: filler 11.10.2007. 13:40:07
Na mac-u sam koristio safari skoro godinu dana, a na windowsu operu. Safari je super na mac-u, pretpostavka da ce takav i biti u final verziji za windows. Za sada, beta verzija ima dosta bagova, ali je izgled i jednostavnost vise nego odlicna. Za winblows iskljucivo Operu jer mi Firefox pri vise tabova otvorenih jede i do 700MB Ram memorije, sto je neprihvatljivo...


Naslov: Odg: Safari
Poruka od: Vlad Dracul 11.10.2007. 16:58:23
Moja zamerka za Firefox jeste unistavanje memorije i po nekad prilicno spor rad.. ova Beta 3 Safarija ima bug reporter i licno nisam primetio previse problema sa njim. Isao sam na browser crash test IE mi je tri puta pucao, firefox jednom i Safari je prosao test bez i jednog problema.. dogadja mu se doduse da neke sajtove nece da otvori ali za sada broj tih sajtova je veoma mali - bar onih koje ja koristim sto je prihvatljivo.. malo mi nedostaje no script iz firefox-a koji je impresivan kad su reklame u pitanju :)


Naslov: Odg: Safari
Poruka od: filler 15.10.2007. 15:22:40
Koristim vec par dana safari i stvarcice koje meni smetaju su:

54MB radne memorije je zauzeo samim pokretanjem. Podesavanja su veoma stura, minimalna. Ne postoji mogucnost dodataka widgetsa/addona vec iskljucivo su to pluginovi za razlicite formate datoteka i upravljanje istim. Ponekad, bez ikakvog razloga ukoci, zauzme CPU vremena 80-90% ali s' obzirom da nije final, desava se.


Naslov: Odg: Safari
Poruka od: Vlad Dracul 15.11.2007. 17:38:59
Posle par meseci konstantnog koriscenja izvodi se zakljucak da je ovaj browser veoma dobar ako izuzmemo bagove koje ima ali koji su i za ocekivati obzirom da je jos uvek u beta varajianti.. bagovi nisu cesti ali dogodi se da poblesavi na sta se obavezno javlja njiohov automatizovan bug report sto je takodje korsina stvar kao feedback Apple-u da dodatno unapredi Safari.

Ostaje samo da sacekamo finalnu verziju i da 85% sigurno u stranu ostavimo Firefox i/ili IE