https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Blog-ovi korisnika

Oreska - Užice

ADMINISTRACIJA => Korisnički servis => Temu započeo: Pedja 15.03.2005. 00:13:59Naslov: Blog-ovi korisnika
Poruka od: Pedja 15.03.2005. 00:13:59
Blog je servis koji omogucava korisniku da vodi neku vrstu ličnog dnevnika, ali ne tajnog nego otvorenog, da drugi mogu da učestvuju i daju mišljenja o temema koje vlasnik pokreće.

Već neko vrme razmišljamo da užičanima u okviru sajta omogućimo da kreiraju svoje blog-ove ali smo se odlučili da umesto namenskog softvera korsitimo ovaj forum. Nekako nam se čini zgodnije da ljudi svoje blogove pišu ovde jer će tako imati veću čitanost.

Kako da dobijete blog?

Potrebno je da ste proveren korsinik (vidi: http://forum.uzice.net/groupcp.php?g=40) i da od administratora zatražite da vam otvori blog.

Kako se blog koristi?

Na Oreski postoji posebna kategorija tema namenjena blogovima. Svaki korisnik dobija svoj mali forum u kome je moderator i u kome može da piše svoje beleške. Drugi korisnici to mogu da čitaju i mogu da komentarišu ali nove teme može da pokreće samo vlasnik blog-a. Vlasnik blog-a ima vrlo široka ovlašćenja u svom blogu takoda može čak da pokreće i glasanja ako mu je to potrebno.

Šta sa neažurnim blogovima?

Ako vidimo da neki blogovi nisu ažurni i da nisu u upotrebi, kontaktiraćemo vlasnika i ako se on odluči da više ne drži svoj blog ugasićemo ga a teme koje je pokrenuo ćemo prebaciti u druge forume na Oreski ili ih obrisati, zavisno koliko su interesantne.


Naslov: Blog-ovi korisnika
Poruka od: Pedja 04.03.2006. 20:11:23
Možda je vreme da oživimo ideju blog-ova korisnika tako što ćemo uvesti jednu novinu.

Ako imate potrebu, možete svoj blog na forumu napraviti i privatnim. To znači, da možete da samo korisnicima koje sami izabere, dozvoliti pristup svom blog-u. Ostali neće moći da vide njegov sadržaj.

Administratori su izuzeti od ovog ograničenja. Oni mogu sve da vide, ali se u privatnim blogovima neće mešati u sadržaj, dok javni (oni koje vide svi posetioci foruma) moraju da poštuju pravila foruma.


Naslov: Одг: Blog-ovi korisnika
Poruka od: Pedja 21.10.2006. 16:04:39
Ainhoa je započela pisanje blog-a. Pogeldajte http://forum.uzice.net/index.php?board=92.0, prokomentarišite i pridružite joj se.