Oreska - Užice

ADMINISTRACIJA => Korisnički servis => Temu započeo: Pedja 01.10.2005. 05:43:17Naslov: Pre nego što upitate zašto ste banovani pročitajte ovo
Poruka od: Pedja 01.10.2005. 05:43:17
Internet je nazalost prepun zlonamernih ili koristoljubivih ljudi koji ne prezaju ni od cega samo da bi drugome napravili stetu ili sebi pribavili korist. Anonimnost, koju Internet pruza korisnicima omotgucava zlonamernima da prave probleme gde god stignu.

Tako je i sa Oreskom. Ona svakodnevno trpi veliki broj pokusaja zloupotrebe njenih servisa.

S obzirom da bi bavljenje takvim pokusajima odnosilo previse vremena administratorima morali smo da pribegnemo merama kojima forum i korisnike stitimo po automatizmu.

Pre svega, zabranili smo registracije korsinika koji kao email navode adrese na hotmail.com, yahoo.com, aol.com i slicne koje su precesto koriscene sa losom namerom.

Ako vam Oreska prilikom registracije saopsti da ste banovani ili da vam nije dozovlejna registracija sa adresom koju ste naveli, najverovatnije je upravo ovo razlog: sa nekih server precesto ili konstantno dolaze napadi te je sa takvih server pristup zabranjen. Ako koristite neki od takvih servera ili neki od njihovih servisa, to je najverovatniji razlog zasto vam pristup nije dozvoljen.

Nemojte misliti da je zabrana primenjena protiv vas licno, nego promenite email adresu kao najverovatniji razlog ili provajdera preko koga ste povezani na Internet.

Najbolje je da, ako vam Oreska iz nekog razloga uskrati pristup uz slicno obrazlozenje, pitate ovde u Korisnickom servisu. Administratori ce se potruditi da utvrde pravi razlog i pomognu vam oko normalnog pristupa forumu.

NAravno, moze se desiti i da je vama licno zabranjen pristup. To je posledica vaseg nedolicnog ponasanja na forumu ali takva mera je uvek najavljena u objavljena tako da je mala verovatnoca da vam je zabranjen pristup a da vi ne znate razlog za to.

Cak i tada se mozete obratiti administratorima za pomoc pa ce vam oni objasniti na koji nacin mozete ponovo dobiti pristup forumu.