https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Utisci

Oreska - Užice

ADMINISTRACIJA => Korisnički servis => Temu započeo: Pedja 05.11.2006. 16:20:04Naslov: Utisci
Poruka od: Pedja 05.11.2006. 16:20:04
Promenjen je nacin davanja utisaka. Vise utiske ne mozete davati anonimno. Forum belezi ko je kome dao kakav utisak i na kojoj poruci. Kada dajete utisak sad amorate da napisete i konkretan razlog.

Svi korisnici imaju uvid u ko je kome davao utisak, na kojoj poruci i sa kojim obrazlozenjem.

Nadam se da ce na ovaj nacin biti resen problem bezrazloznog davanja utisaka drugim korisnicima kao sto je do sada bio slucaj.

Molimo vas, nemojte davati utiske samo zato sto mozete a pogotovo nemojte utiske davati prema odnosu sa drugim korsinicima. Utisak upisite onda kada imate dobar razlog za to. Ako nekome date doabr utisak neka to bude zato sto je zaista napisao poruku koja zasluzuje dobar utisak i obrnuto, los utisak dajte sam oonda kada poruka zaista zasluzuje los utisak.

Svi dosadasnji utisci korisnika su vraceni na pocetak.

Ako nemate opciju za davanje utisaka to znaci da niste dovoljno aktivni. Forum ce vam sam omoguciti da dajete utiske kada za to dodje vreme.

Ako zloupotrebljavate opciju davanj autisaka, mozemo vam zabraniti mogucnost da ostavljate utiske o drugim korisnicima.


Naslov: Odg: Utisci
Poruka od: Pedja 08.11.2006. 19:57:24
He he he, kako su negativni utisci pljuštali kada je davanjeutisaka bilo anonimno a sad samo pljušte pozitivni i to oni drugarski.

Ljudi pogrešno korsitite utiske. Oni treba da služe da date ocenu neke konkretne poruke a ne da izražavate prisnost ili netrpeljivost prema nekome. Ako argumentovano date negativan utisak to ne bi trebalo nikome da smeta, a ne valja da dajete pozitivne utiske nekome samo zato što vam je drug.


Naslov: Odg: Utisci
Poruka od: Pedja 15.11.2006. 08:30:50
Posle nekog vremena malo sam anlizirao utiske koje ste ostavljali i zakljucio da sve ovo sa utiscima i nema previse smisla. I dalje se utisci daju po drugarskoj osnovi umesto da je kriterijum sadrzaj poruke na koju sajete utiske.

To znaci da nesto moramo da menjamo.

Plan je da davanje utisaka u prvo vreme ogranicimo samo na moderatore. Kao urednici foruma i oni sami imaju interes da istaknu one poruke koje odskacu, kako u pozitivnom tako i negativnom smislu. Oni nece ocenjivati svaku poruku, vec one koje se isticu (bilo kao dobar ili los utisak).

Kasnije cemo, verovatno, dopustiti i drugim korisnicima, za koje procenimo da su dovoljno odgovorni da kompetentno mogu da daju utiske drugima.