https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Vreme i mesto za poruke

Oreska - Užice

ADMINISTRACIJA => Korisnički servis => Temu započeo: Pedja 08.02.2006. 17:14:28Naslov: Vreme i mesto za poruke
Poruka od: Pedja 08.02.2006. 17:14:28
U poslednje vreme sve se cesce dogadja da se poneki korisnik zaboravi i napise komentar kome nije ni vreme ni mesto tamo gde ga je napisao.

Obratite malo paznju na forume koji ovde postoje. Imate ovde nekoliko mesta za "zezanje", ali se vrlo cesto desava da se "zezate" i tamo gde to uopste nije na mestu. Vodite racuna o tome. Niste sami na Oreski, pa gledajte da postujete namene pojedinacnih foruma.

Takodje, cesto se desava da korisnici salju poruke koje nisu u skladu sa temom diskusije, sam zato sto im je eto, palo nesto na pamet. U forumima za "zezanje" je to ok, ali nemojte to raditi u forumima koji imaju ozbiljniju tematiku. Gledajte da vasi komentari budu na mestu, svrsishodni i konstruktivni.

Veliki je problem i nekorektan nacin izrazavanja negativnog stava prema necemu. To se cesto svodi na ruzan recnik i direktno ili indirektno vredjanje. Imate pravo da se sa nekim ne slazete ili da vam se nesto ne svidja ali nemate pravo da zbog toga vredjate ili se nepristojno izrazavate. Ako ne umete da iznesete kritiku na korektan i pristojan nacin i ne umete da uvazavate i postujete sagovornika, cak i ako se sa njim ne slazete u misljenju, onda je mnogo bolje da odustanete od te diskusije i nadjete neku drugu temu koja vam vise godi.

Situacije koje sam u poslednje vreme zapazio:

- Neko ostavi oglas a onda se oko toga zapocene diskusija koje se ne odnosi na konkretan oglas. Nemojte komentarisati oglase osim ako se to ne donosi na sam oglas.

- Neko pokrene temu, a onda neko drugi odgovara komentarima zasnovanim na njihovom privatnom poznanstvu a o stvarima o kojima drugi na forumu nemaju pojma. Privatne stvari ostavite za privatno.

- Par ljudi diskutuje oko necega sto im je zajednicko interesovanje, a onda se nadje neko ko ma negativan stav prema njihovom interesovanju, ulece u diskusiju i kritikuje ih. Nemojte kvariti drugima diskusije. Pokrenite posebnu temu pa kritikujte.Molim vas da obratite paznju na ovo i trudite se da ispostujete sve sotale na forumu. Ovo treba da bude mesto gde ce svaki Uzicanin naci nesto zanimljivo za citanje i ljude sa kojima moze da poprica. Ukusa, interesovanja i stavova ima raznih. Pokazite da umete da iskritikujete ono sto vam se ne svidja ali i da postujete tudje misljenje. Pokazite da umete da ispostujete mesto gde cete nesto napisati i vreme kada cete to uciniti.