https://forum.uzice.net Oreska - Užice : Kulturni život - Emir Kusturica snima film "Zavet" u Užicu - forum Uzicana - mesta: Uzice, Pozega, Arilje, Ivanjica, Kosjeric, Bajina Basta, Priboj, Prijepolje, Zlatibor - Cajetina, Nova Varos, Sjenica
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Kalendar Gallery Contact Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: Emir Kusturica snima film "Zavet" u Užicu  (Pročitano 3931 puta)
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« poslato: 22.05.2006. 12:08:24 »

http://www.danas.co.yu/20060518/kultura1.html#6


Emir Kusturica počeo snimanje svog novog filma u Užicu

"Zavet" za Kanski festival

Emir Kusturica počeo je snimanje svog novog filma u ambijentu užičke plaže. Film, sa radnim nazivom "Zavet", osim u Užicu, snimaće se na Tari, Zlatiboru i u Mokroj gori. Kako je Kusturica najavio film će premijerno biti prikazan naredne godine na festivalu u Kanu. Predsednik užičke opštine Miroslav Martić simbolično je poklonio Kustirici kokosov orah, a potom mu poručio da se "za palmu sam pobrine".

- Moje ambicije nikada nisu bile velike, već takve da se ne osramotimo - poručio je Kusturica na konferenciji za novinare. - Užice postaje poprište još jednog mog filma, a bez saradnje sa gospodinom Miroslavom Martićem, predsednikom opštine i Vladanom Derikonjićem, načelnikom SUP, ne bi bilo ovog filma - rekao je Emir Kusturica.

Prostor na užičkoj plaži, pored Đetinje, pretvoren je u pravi filmski grad u kome dominira veliki cirkuski šator. Film je osmišljen kao komedija i priča o dedi koji unuku ostavlja u zavet da od prodaje krave u gradu, kupi ikonu, a potom da nađe devojku i njome se oženi. Uloga dede poverena je Aleksandru Berčeku, unuka Caneta petnaestogodišnjem dečaku Urošu Milovanoviću iz Beograda, a devojku Jasnu glumi Marija Petronijević. Tu su i Ljiljana Blagojević i Miki Manojlović, za kojeg je Kustirica rekao da je jedan od najboljih evropskih glumaca.

- Sa Emirom sam uvek bio dok je snimao filmove, ali nikada ovako zvanično, što mi je izuzetna čast - rekao je Nele Karajlić, koji se ovoga puta pojavljuje u ulozi asistenta reditelja, a potom je prognozirao da je ovaj film jednostavno "osuđen na uspeh". Novi Kusturičin film snima se u koprodukciji beogradskog "Rasta filma" i francuskog "Fidelitea". Muziku potpisuje Stribor Kusturica, producent je Maja Kusturica, direktor filma Dragan Zurovac Kiki, direktor fotografije Milorad Glušica, scenograf Radovan Marković, a montažer Svetolik Zajc.

N. Kovačević
Sačuvana

Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #1 poslato: 22.05.2006. 12:10:03 »

http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2006/maj/18/ST-01-18052006.shtml

BABINE PRE KANA

Reporter Kurira na snimanju prve scene novog filma Emira Kusturice "Zavet", u kome se Miki Manojlović šepuri sa svojom bandom na vašaru

Jesi čuo, Kusta snima novi film? Odavno izrečena replika, više se i ne sećam gde, ali bitno je da ovih dana ponovo dobija na aktuelnosti. Elem, u centru Užica, tačnije, na Plaži, omiljenom izletištu Ercova kada zamandale vrata na vikendicama po Zlatiboru, pala je zvanično prva klapa novog Profesorovog ostvarenja "Zavet", kojim, oni upućeniji u celu priču tvrde, s pravom kidiše na još jednu Zlatnu palmu. Doduše, tek na idućem Kanskom festivalu, jer će snimanje potrajati narednih pet meseci.

-Hoću smeh i opštu zaj**anciju - provirujući na tren iz sivog kombija sugerisao je Kusturica Mikiju Manojloviću, koji je u svetloplavom odelu sa pištoljem zaturenim za pojas zasukivao brčine "a la Kraljević Marko", spremajući se za dubl scene u kojoj kao vođa bande sa pajtašima na vašaru razgleda štand ukrašen liciderskim srcima.

Za to vreme, tik iza kamera nezainteresovano je pasla krava Cvetka, ne pridajući značaja tome da je zapravo ona uzročnik kompletnog obrta u scenariju, nakon što su je, modernim rečnikom rečeno, kidnapovali članovi već pomenute "Mikijeve grupe" od dečkića sa sela (Uroš Milovanović), koji je trebalo da je proda u gradu, od te love kupi ikonu i naposletku nađe sebi ženu, kao svojevrsni zavet svoga dede (Aleksandar Berček), čiji su dani odbrojani.

Uslediće silne komične situacije, ispunjene neverovatnim jurnjavama i tučama lagano uvodeći na filmsko platno Stribora Kusturicu, mladu Mariju Petronijević, te Ljiljanu Blagojević, seosku učiteljicu koja će, gle čuda (al' filmskog), otpisanog deku dići iz mrtvih. Iz poverljivih izvora doznali smo da su Cvetku na dan prve klape veštački oplodili, a sem što će biti mirna u narednom periodu, lepa vest je da će, eto, ekipa imati razlog više za slavlje kada budu pravili babine.

Zanimljivo je da je verni Kustin saradnik dr Nele Karajlić avanzovao čak do pomoćnika reditelja, mada se, šetkajući se okolo, trudio da se previše ne petlja u svoj novi posao:

- Sad sam komandni kadar. Došao sam na Emirov poziv da pomognem, iako ne znam da li uopšte mogu biti od pomoći. Ali čim me još uvek trpe, znači da je sve u redu - šeretski je konstatovao, ostavljajući Kusti da sam procenjuje situaciju na terenu.

FIS
Sačuvana

DJ_Uro_UE
provereni korisnici
skriboman
*****
Pol: Muškarac
Mesto: Uzice
Lokacija: Dovarje
Država: State of Serbia
Horoskop: Jarac
Poruke: 3437

Master of disaster


« Odgovor #2 poslato: 22.05.2006. 16:06:42 »

Nashao lik najjeftiniju radnu snagu i fura snimanje nekog tamo filma, a mi se svi divimo i josh podrzavamo... Pfffff. Tek toliko da se pokaze koliko smo otuzni (opet).
Sačuvana

Poseti Limundo, aukciju br1 na balkanu :

LIMUNDO
Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #3 poslato: 05.07.2006. 15:07:07 »

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=12&status=jedna&vest=90888&datum=2006-06-29

Uda­raj ili da bi­jem!

Ra­do­je AN­DRIĆ, 28. jun 2006

NA fil­mu, lak­še je gla­vom sru­ši­ti zid - ne­go sa part­ne­rom raz­me­ni­ti par ša­ma­ra. Za - "gla­vom kroz zid", svi će zna­ti da je "na­me­štalj­ka", ali od ša­ma­ra ko­ji "plju­šte" na sni­ma­nju no­vog fil­ma Emi­ra Ku­stu­ri­ce u Uži­cu, i pu­bli­ci će - bri­de­ti obra­zi!

Puk­ni mu tu ša­mar­či­nu - eto me­ne da vas obo­ji­cu iša­ma­ram! - ču­je se Ku­stin glas iz "mo­to­ro­le", na­kon pet­na­e­stog po­na­vlja­nja ka­dra u ko­me je­dan na­tur­ščik dru­gog tre­ba da oša­ma­ri, ona­ko - "pre­ko ru­ke", spolj­njim de­lom ša­ke. Pr­vi put - bi­lo naj­u­ver­lji­vi­je. Ka­sni­je, onaj oša­ma­re­ni, Želj­ko Ter­zić Že­ka, po­čeo da žmu­ri i iz­mi­če gla­vu pre ša­ma­ra...

Stop, stop, stop! - gr­mi Ku­sta. - Is­tr­pi taj je­dan ša­mar, maj­ku mu! Je­si li mu­ško?!

- Pljas! - ču­lo se u kru­gu od 30 me­ta­ra.

- Ta­ko! - po­no­vo Ku­stin glas iz "mo­to­ro­le". - Od­lič­no... Sja­jno ste ovo ura­di­li! Aj­de, još jed­nom, sa­mo taj ču­pe­rak po­me­ri sa če­la, a ša­mar je do­bar... Ša­lim se, go­to­vo!

Po­sle ova­kvih sce­na - sle­di apla­uz, valj­da da nad­ja­ča one uz­da­he olak­ša­nja iša­ma­ra­nih i onih što ša­ma­ra­ju:

Ta­ko je kod Ku­ste, na sni­ma­nju "Za­ve­ta", no­vog fil­ma - ro­man­tič­ne ko­me­di­je, to­ple ljud­ske pri­če sa - gra­đe­vin­skom i sva­kom dru­gom ma­fi­jom, ne­u­spe­šnim bi­zni­sme­ni­ma, ko­rum­pi­ra­nom bi­ro­kra­ti­jom, pod­vo­da­či­ma i dže­pa­ro­ši­ma, cir­ku­skim ilu­zi­o­ni­sti­ma, pro­pa­lim po­li­ti­ča­ri­ma... Da­kle, vre­me da­na­šnje, a Ku­sta - "da­na­šnji": ne­u­mo­lji­vo pre­ci­zni per­fek­ci­o­ni­sta. Spre­man da ura­di sve što tra­ži od svo­jih glu­ma­ca!

Ko­tr­ljao se i pre­vr­tao as­fal­tom da bi Uro­šu Mi­lo­va­no­vi­ću, glav­nom ju­na­ku, po­ka­zao - ka­ko to da či­ni, ve­zan i upa­ko­van u pla­stič­nu vre­ću, uvla­čio se u sku­če­nu auto-pri­ko­li­cu za ćur­ke - da bi Slav­ku To­ši­ću Mr­gi, od­sko­ra glum­cu, po­ka­zao - ka­ko iz nje da iza­đe; po­ta­pao gla­vu u bu­re sa vo­dom da bi po­ka­zao sta­ti­sti - ka­ko da se "uto­pi"...

- Je­si li vi­deo? - pi­tao ga Ku­sta, dok mu se niz ko­su i bra­du sli­va­la vo­da iz bu­re­ta u ko­me se "da­vio". - Je­si?! Haj­de, sad, da na­pra­vim pro­bu pa da sni­ma­mo...!

- Ma, šta će­mo pro­ba­ti, sni­maj me od­mah!

Ni­je ga, Ku­sta, uda­vio u onom istom bu­re­tu s vo­dom, ali, ma­lo je fa­li­lo...

Ča­u­re u pu­bli­ci

NI­JE baš da se tro­ši "ko za Su­tje­sku i Ne­re­tvu", ali i u Ku­sti­nom fil­mu "dej­stvu­je se iz svog ras­po­lo­ži­vog na­o­ru­ža­nja": pu­ca se i "pran­gi­ja" kao u do­brom ve­ster­nu, što zna­či - bi­će ča­u­ra u pr­vim re­do­vi­ma bi­o­skop­skih sa­la... - Še­fe, a - da nam daš pra­ve met­ke, da skra­ti­mo mu­ke?... pi­ta­li Ku­stu po­sle - ko zna kog po­na­vlja­nja ka­dra....
Sačuvana

Pedja
provereni korisnici
stara kajla
*****
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Peđa Supurović
Mesto: Užice
Lokacija: Crna dama
Država: Srbija
FaceBook: ima
Blog: ima
Horoskop: Strelac
Poruke: 12963WWW
« Odgovor #4 poslato: 05.07.2006. 15:08:12 »

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=12&status=jedna&vest=89244&datum=2006-06-29

Erin orah glumi palmu

Radoje ANDRIĆ, 17. maj 2006

     FILMOM “Da Vinčijev kod” je otvoren Kanski festival koji će, ovog puta, proći bez filma Emira Kusturice, ali već iduće godine - pod palmama na Kroazeti šetaće se ekipa koja ovih dana vredno radi na novom filmu, dirljivoj komediji pod nazivom “Zavet”.

     Prvi kadrovi ovog filma snimaju se u Užicu koje “glumi” grad u koji, prvi put u životu, dolazi seljačić Cane… To je Uroš Milovanović, momčić iz Beograda, Kustino glumačko otkrovenje iz kratkometražnog filma “Plavi ciganin”, snimljenog za UNICEF. Uroševa partnerka je - Marija Petronijević, filmska Jasna, sa kojom Cane ispunjava dedin zavet (Aleksandar Berček).

     - Sluteći da mu se bliži sudnji dan, deda zavetuje unuka da iz opustelog sela i kuće u kojoj sami žive - ode u grad, proda kravu, kupi ikonu i nađe devojku kojom će se oženiti. - priča Kusta. - Čekajući na unukov povratak, deda ne umire, nego se ženi učiteljicom (Ljiljana Blagojević), kojoj je zatvorena škola, jer je ostala bez đaka, a unuk se upoznaje sa svim surovostima grada iz kojeg beži odvodeći sa sobom najlepše što je tamo doživeo - devojku Jasnu…

     Film se završava, gde i počinje, u selu (Mokra Gora), gde se vraćaju Cane i Jasna - Požežanka Marija Petronijević u čijem je liku Kusta prepoznao “iskonsku filmsku lepotu”.

     “Ostatak” glumačkog dela ekipe čine - Kosanka Dekić (Jasnina majka), Stribor Kusturica (Topuz), Miki Manojlović, za kojeg je Kusta, na konferenciji za novinare u Užicu, rekao da je “jedan od najboljih evropskih, a naš - sigurno najbolji glumac”.

     - Toliko sam dobar da sa Kustom snimam na svakih deset godina! - podsetio je Miki. - Kada budemo snimali sledeći film, slavićemo 30 godina zajedničkog rada… Ali, sa Emirom film uvek dobija konačan oblik na snimanju, a ne u scenariju.

     Kakav “konačan oblik” treba da ima Kustin film - slavnog reditelja je “zavetovao” domaćin snimanja, gradonačelnik Užica Miroslav Martić, uručujući mu, pred novinarima, nesvakidašnji poklon:

     - Od Užičana Kusti - kokosov orah, a na njemu je da u Kanu obezbedi palmu, barem zlatnu!...

     - U svemu se slažem sa prethodnicima, što je poželjna osobina svakog dobrog, a naročito specijalnog, savetnika, kakav sam ja! - aktivan je bio i Dr Nele. - Ne možemo da obećamo da ćemo uzeti “Zlatnu palmu”, ali ne možemo obećati ni da nećemo!... - specijalno se izražavao muzičar, glumac i, eto, savetnik na vrhuncu karijere.

TOPUZ NOTE

OSIM što glumi u filmu (a ime Topuz mu baš pristaje - jer glavom ruši kuću), Stribor Kusturica potpisuje i muziku. - To je neka kombinacija melanholičnih i veselih tonova, kakva se da prepoznati u dobrim kafanama sa jednako dobrom kafanskom muzikom… - kaže Stribor, a na novinarsko pitanje upućeno njemu: “Da li je to prva saradnja između oca i sina?”, odgovorio je Emir: "Prva saradnja između nas dvojice bila je pre 25 godina! To je šala, ali i zbilja, a još veća zbilja je muzika koju je Stribor napravio: to je muzika koju bih ja hteo da napravim, kada bih se tome posvetio."

EKIPA FILMA

     “ZAVET” se snima u koprodukciji “Rasta filma” iz Beograda i francuskog “Fidelitea”. Producent je - Maja Kusturica, asistent reditelja Zoran Andrić, direktor filma Dragan Zurovac Kiki, direktor fotografije Milorad Glušica Gluša (“Jedini ozbiljan kamerman”, Kusta), scenograf - Radovan Marković Raja (“Najbolji sa kojim sam do sada radio”, Kusta), za ton je zadužen Nenad Šćiban, kostim - Nebojša Lipanović, šminku - Mirjana Zarić, montažu - Svetolik - Mića Zajc…    

PREDOZIRANOST BARUTOM

DEO filmske priče događa se i u cirkusu, a u cirkusu - ispaljuju čoveka iz topa! Ni ovaj Kustin film, dakle, neće proći bez ljudi koji “lete”: iz topa ispaljeni nesrećnik - zbog “predoziranosti barutom” - izleteće iz cirkusa i leteti do kraja filma, kada kroz krov upada u crkvu u dečakovom selu…
Sačuvana

PSY-GIRL
provereni korisnici
piskaralo
*****
Mesto: Uzice
Lokacija: centar
Država: Srbija
Horoskop: Blizanci
Poruke: 1289« Odgovor #5 poslato: 06.07.2006. 00:07:42 »

Ja bih vam pokazala slike sa snimanja ali ne umem da ih stavim na forum Cheesy I milo mi je sto je Kusturica izabrao bas nas grad za snimanje filma!Nemam nista protiv toga cak mi je veoma drago Cheesy
Sačuvana
Andragon
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Jarac
Poruke: 1137« Odgovor #6 poslato: 06.07.2006. 00:21:58 »

Ja ne volim kusturicine filmove..Bash su mi nekako debilni,i u svakom neshto leti....Ko zna sta ce u ovom?!
Sačuvana
Nina
novajlija
*
Pol: Žena
Ime i prezime:
Nina Novaković
Mesto: Beograd
Lokacija: Centar
Država: Srbija
Horoskop: Rak
Poruke: 1


« Odgovor #7 poslato: 17.03.2007. 15:13:39 »

Posto je PSY GIRL napisala da ima slike sa snimanja Kustinog filma "Zavet" ,imam malu molbu.Neka posalje na adresu
ninanovakovic_3(at)hotmail.com.
Pozdrav
Sačuvana
shadow
Berkut
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Muškarac
Horoskop: Blizanci
Poruke: 1916


_Berkut_


WWW
Najforumaš 2007
« Odgovor #8 poslato: 17.03.2007. 16:54:18 »

Ma on valjda samo gleda gde ima dovoljno cigana da snimi film.
Sačuvana
daffy
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Ime i prezime:
Dusko
Mesto: Grad
Lokacija: Dvorac
Država: Duskolonija
Horoskop: Strelac
Poruke: 1300


« Odgovor #9 poslato: 17.03.2007. 17:34:26 »

pff nijedan njegov film mi se nije neshto specialno dopao tako da i don`t care : )
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  


Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.169 sekundi sa 37 upita. (Pretty URLs adds 0.009s, 2q)