https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Gradska galerija: Izlozba slika Tijane Fišić

Oreska - Užice

UŽICE => Kulturni život => Temu započeo: Pedja 27.06.2008. 12:50:17Naslov: Gradska galerija: Izlozba slika Tijane Fišić
Poruka od: Pedja 27.06.2008. 12:50:17
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=12&status=jedna&vest=123568&datum=2008-06-27

Plavetnilo slobode

N. JANKOVIĆ

Stalna borba protiv teskobe, poruka je vedrih, realističnih slika Tijane Fišić, izloženih u Gradskoj galeriji u Užicu. Beogradska slikarka se užičkoj publici predstavila sa 29 ulja na platnu, nastalih u prethodne dve godine. Pastelno plava prostranstva mora i neba otvaraju svetlije perspektive.

- Život je naša jedina šansa, ali on nije uvek srećan. Skučenost, strahovi, višak informacija koje nam serviraju mediji, to nije pravi život. Zato me dok slikam, zanima isključivo ljudskost - rekla je slikarka koja se može podičiti činjenicom da je njeno delo "Predstava u proleće", poslednja slika uvrštena u zbirku Srpskog slikarstva 20. veka, Narodnog muzeja u Beogradu.

Tijana Fišić je ujedno i najmlađi umetnik, predstavljen važnom zbirkom.

- Kultura i umetnost su zastave kojima svaka država najradije maše, to su najveći dometi naroda. Nažalost, u eri elektronskih medija, lako se vidi da su ove oblasti zapostavljene - dodala je slikarka - Upravo to kod mnogih od nas, izaziva skučenost.

Prema novoj praksi Užičke galerije, slikarka je sama otvorila izložbu, bila je gost i domaćin. Ovu priliku je iskoristila da publiku podseti na izložbu, od pre tri godine, kada je u Užicu izlagala sa grupom "Lada", ali i na činjenicu da je član Umetničkog saveta Gradske galerije.

Izložba slika Tijane Fišić biće otvorena do 9. jula.

KARIJERA

TIJANA Fišić je rođena u Beogradu 1966. godine, diplomirala je i magistrirala na FLU u Beogradu, član je ULUS-a. Profesor je na predmetu crtanje i slikanje, Fakulteta za umetnost "Megatrend". Do sada se predstavila na 11 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.