https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Nacionalna koncertna sezona u Srbiji

Oreska - Užice

UŽICE => Kulturni život => Temu započeo: Pedja 26.09.2008. 22:39:00Naslov: Nacionalna koncertna sezona u Srbiji
Poruka od: Pedja 26.09.2008. 22:39:00
http://www.danas.co.rs/vesti/kultura/umetnicka_muzika_u_16_gradova.11.html?news_id=140454

Nacionalna koncertna sezona u Srbiji

Umetnička muzika u 16 gradova

Užice će biti jedan od šesnaest gradova u zemlji u kojima će Ministarstvo kulture realizovati projekat Nacionalna koncertna sezona u Srbiji. Pokrovitelj projekta, čiji je cilj da se umetnička muzika približi publici u unutrašnjosti, je Boris Tadić, predsednik Srbije.

Autor i direktor projekta Aleksandr Serdar, istaknuti pijanista, očekuje da će koncerti, na kojima će nastupiti najznačajniji izvođači iz zemlje i inostranstva, privući prvenstveno mlađu publiku koja nema priliku da uživo sluša klasičnu muziku. On je prekjuče na konferenciji za novinare u Užicu, objasnio da će tokom oktobra, novembra i decembra biti ukupno 25 koncerata. Tako će u Užicu biti koncerti svake srede od 19.30 sati u Svečanog sali Skupštine grada, a ukoliko ona bude zauzeta kao alternativni prostor odabrana je sala Užičke gimnazije.

Prvi koncert prirediće Dejan Mlađenović- viola i Oki Ovaskainen - klavir (1. oktobra), slede Jovan Bogosavljević- violina i Biljana Gorunović- klavir (8. oktobra), Ante Grgin - klarinet i Antonela Grgin - klavir (15), Boban Bjelić- harmonika (22) i Jurij Kot - klavir (29. oktobra). Tokom novembra užičkoj publici će se predstaviti Ljubiša Jovanović- flauta i Aleksandar Serdar - klavir (5. novembra), Vesna Djokić- klavir i Stojan Krkuleski - klarinet (12), Aleksandar Tasić- klarinet i Zoran Krajišnik - gitara (19) i Ilija Marinković- violina, Aleksandr Serdar - klavir (26. novembra). U decembru će nastupiti Rita Kinka - klavir (3. decembra), Sandra Belić- violončelo i Vladimir Gligorić- klavir (10), i Ivana Aćimoska - violina i Natalija Mladenović- klavir (17. decembra).

Muzička škola "Vojislav Lale Stefanović" nosilac je projekta u Užicu, a pokrovitelj je grad Užice. Projekat finansira Ministarstvo kulture, a ulaz za sve koncerte je besplatan.

Autor: N. Kovačević