https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Pejzaži Vladana Terzića u galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda

Oreska - Užice

UŽICE => Kulturni život => Temu započeo: Pedja 10.10.2008. 15:46:15Naslov: Pejzaži Vladana Terzića u galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda
Poruka od: Pedja 10.10.2008. 15:46:15
http://www.arte.rs/sr/news/pejzazi_vladana_terzica-3076

Pejzaži Vladana Terzića


U galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda u ponedeljak 13. oktobra 2008. u 19 časova otvara se izložba slika Vladana Terzića, akademskog slikara iz Užica.


Vladan Terzić je završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, slikarstvo kod prof. Dušana Todorovića, a crtanje kod profesora Milana Blanuše. Član je ULUS-a, živi i radi u Užicu kao slobodan umetnik. Imao je više samostalnih i učestvovao na niz kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Nagrađivan je više puta.


Na izložbi u galeriji Atrijum predstavlja se sa tridesetak slika sa tematikom predela, rađenih u kombinovanoj tehnici na papiru i nekoliko ulja na platnu, nastalih u poslednjih nekoliko godina.Pejzaž je njegov osnovni motiv i slikarska preokupacija. Pejzaži su mu iz užičkog kraja, sa Zlatibora, Tare i okoline Trebinja.Izložbu će otvoriti likovni kritičar Bratislav Ljubišić. U programu na otvaranju izložbe učestvuje književnik Radomir Andrić. Kustos izložbe je Ivanka Lazović.

Izložba je otvorena do 25. oktobra 2008.