https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Promocija knjige "Viva sexico"

Oreska - Užice

UŽICE => Kulturni život => Temu započeo: Vertigo 10.10.2007. 11:34:21Naslov: Promocija knjige "Viva sexico"
Poruka od: Vertigo 10.10.2007. 11:34:21
Veceras u 19 casova u sali citalista Narodne biblioteke Uzice promocija knjige

"VIVA SEXICO" Nenada nemareklamaa

Pored njega o knjizi ce govoriti i urednik Dejan Ilic.Svima toplo preporucuje da dodjete. Knjiga je genijalna.  :D


Naslov: Odg: Promocija knjige "Viva sexico"
Poruka od: Vertigo 10.10.2007. 11:37:43
A evo i jednog odlomka iz bosanskog izdanja:

Iz Cosmoboy-a:

COSMOPOLITAN: “Život u njegovom tijelu je fenomenalan - Dlake na prsima: Vidi pod Sean Connery.” U istom tekstu: “Život u njegovom tijelu nije cool - Dlake u nosu: Zamislite samo kako je gledati dolje, u tanjur juhe, preko dlaka. F-u-j."

Dlakirovka

Cosmoboy spada među čitatelje koji s vremena na vrijeme provjere ono što pročitaju. On ostavlja Omiljeni Magazin, odlazi do šporeta, kuha juhu, za sto sjeda i u juhu gleda: gleda dolje s puno volje, al kako para smetnje stvara, on diže žlicu bliže licu, mršti čelo na vruće jelo, trepće i zriki, nos ovoliki… I… Juha već mlaka, al nigdje dlaka!

Cosmoboy zaključuje da ne može zamisliti kako je gledati u tanjur juhe preko dlaka. Ili njegov Omiljeni Magazin laže, ili mu je nosna flora zakržljala. Iz ljubavi prema Omiljenom Magazinu i istini, Cosmoboy uzima pramenčić kose, odsijeca rascvjetale vrhove, jednim krajem umače ih u oho-ljepilo, čeka da se ljepilo malo osuši, oblikuje kuglicu, stavlja je u nozdrvu, za sto sjeda i u juhu gleda: gleda dolje s puno volje, al kako para smetnje stvara, on diže žlicu bliže licu, mršti čelo na vruće jelo… Da nije ljepilo krivo za sljepilo? Trepće i zriki, nos ovoliki… Volja je jaka… Al’ nigdje dlaka!

Provjerava u ogledalu – četkica od dlaka lijepo viri iz nozdrve, skoro da dira gornju usnu. Dužina dakle nije problem. Cosmoboy mora posegnuti za “oružjem u arsenalu svake žene koja živi užurbano, stresno, nepredvidivo” “otpornim na suze, smijeh i ljetne vrućine”. Uzima “lancomeovu četkicu koja pronalazi i najtanju trepavicu” i njome nanosi maskaru na slijepljene dlake. Da mu ne izlaze iz nosa ljudi bi mislili da su trepavice.

Ponovo za sto sjeda i u juhu gleda: gleda dolje s puno volje, al pošto para maglu stvara, on diže žlicu bliže licu, mršti čelo na vruće jelo, trepće i zriki, nos ovoliki… Bulji i zuri, znoj niz bore curi, već se malo stidi što u juhi vidi zvjezdicu baš svaku, al nijednu dlaku. Ali nijednu dlaku!

Cosmoboy odustaje. Ne može zamisliti kako je gledati dolje, u tanjur juhe, preko dlaka iz nosa. Nezamislivo je, osim kao namjerno pretjerivanje, kao dobronamjerna šala, kao vješt način da se  kaže kako život u njegovom tijelu zapravo jeste i cool i fenomenalan.

Za razliku od života u njenom tijelu, koji, avaj, nije. Jer njeno tijelo nije na visini njenog života. Njen život je haj, a tijelo je nehaj. Nikako da dosegne ideal. Taman skineš dlake, rascvjeta se kosa. Zategneš stomak, omlohavi stražnjica. Ispeglaš bore, namreška se celulit. Podigneš čelo, spuste se grudi. Išmirglaš pete, popucaju nokti. Navlažiš kožu, osuše se usne. Obriješ pazuh, izniknu brkovi. Počupaš prepone, narastu obrve. Posvijetliš zube, potamne podočnjaci. Razočara te prijateljica, ali te ne iznevjeri tampon.

Na kraju shvatiš da tvoj omiljeni magazin od tebe očekuje nemoguće. Da istovremeno budeš ponosna što si žena, i nesretna što nisi muškarac.


Shvatate zasto treba da dodjete?  :icon6: