https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Užičko pozorište festivalu „Joakim Vujić“

Oreska - Užice

UŽICE => Kulturni život => Temu započeo: Pedja 16.04.2007. 11:20:36Naslov: Užičko pozorište festivalu „Joakim Vujić“
Poruka od: Pedja 16.04.2007. 11:20:36
http://www.blic.co.yu/kultura.php?id=1625

U konkurenciji šest predstava

Autor: S. Milenković | 14.04.2007 - 11:31

KRUŠEVAC - Selektor Željko Jovanović, pozorišni kritičar iz Beograda, odabrao je šest predstava koje će učestvovati na 43. festivalu „Joakim Vujić“ u Kruševcu od 4. do 12. maja.

U konkurenciji za nagrade naći će se predstave „Ratko i Julijana“ Narodnog pozorišta iz Leskovca, u režiji Juga Radivojevića, „Jedan poremećen dan“ Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, „Umetnost i dokolica“ Narodnog pozorišta iz Užica, vodvilj „Pozovi M radi preljube“ Kruševačkog pozorišta, „Zona Zamfirova“ Niškog pozorišta, u režiji Irfana Mensura, i „Staklena menažerija“ Pozorišta iz Šapca.

Van takmičarskog programa publika će videti predstave „Kosovska“ u koprodukciji pozorišta iz Prištine, Šapca i Narodnog pozorišta iz Beograda, i „Dragi tata“ Narodnog pozorišta iz Pirota.

Pored glavnog programa, biće organizovan i „Mali Joakim“, odnosno predstave za decu, kritičarska radionica i niz pratećih programa. Festival „Joakim Vujić“ zatvoriće pobednička predstava sa ovogodišnjih susreta pozorišta Vojvodine.


Naslov: Odg: Užičko pozorište festivalu „Joakim Vujić“
Poruka od: Iva_smiley 16.04.2007. 11:27:01
Gledala sam "Umetnost i dokolicu" , sigurna sam da ce osvojiti neku od nagrada, a velike sanse su i da se proglasi pobednickom predstavom.