https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Užičko takmičenje u besedništvu posvećeno dr Zoranu Đinđiću

Oreska - Užice

UŽICE => Kulturni život => Temu započeo: Pedja 12.03.2007. 14:40:02Naslov: Užičko takmičenje u besedništvu posvećeno dr Zoranu Đinđiću
Poruka od: Pedja 12.03.2007. 14:40:02
http://www.danas.co.yu/20070312/hronika2.html#2

Užičko takmičenje u besedništvu posvećeno dr Zoranu Đinđiću

Sanja Dimitrijević na dobrom putu

Užice - Sanja Dimitrijević, maturantkinja užičke Gimnazije pobednica je užičkog takmičenja u besedništvu, koje je održano u petak uveče u prepunoj sali SO Užice. Ona će sa besedom na temu "Na dobrom putu", učestvovati na finalnom takmičenju koje je zakazano za danas u 11,55 časova u Beogradu, u JDP, na četvrtu godišnjicu atentata na pokojnog premijera.

Drugo mesto zauzela je Sanja Panić, takođe maturantkinja užičke Gimnazije, a treće Vladimir Kurćubić.
Nacionalno takmičenje u besedništvu pod nazivom "Sledimo viziju", koje je posvećeno dr Zoranu Đinđiću, organizovali su DS i Fond Dr Zoran Đinđić sa porukom "Ako danas ne uspemo, jedini razlog smo mi sami".

Cilj takmičenja, koje je organizovano u Kikindi, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Subotici, Novom Pazaru i Užicu je promocija evropskih vrednosti u Srbiji, za koje se zalagao pokojni premijer.

Na takmičenju u Užicu učestvovalo je petnaest takmičara, a odluke o najboljima doneo je žiri u sastavu dr Gojko Škoro, književnik i predsednik resornog odbora DS za kulturu, Slobodan Gavrilović i dr Jagoda Jorga, narodni poslanici DS, Miodrag Gavrilović bivši pobednik državnog takmičenja u besedništvu, 1996. godine,

Brankica Čkonjević, profesorka književnosti u užičkoj Umetničkoj školi i Vahidin Prelić, glumac NP Užice. Po njihovoj oceni, besede svih učesnika bile su originalne, sa jasnim porukama i problemima današnje mlade generacije.

N. K.