Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Oreska - Užice
Užice na Internetu
Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
 
ARHIVA
   Početna   Pomoć Pravila Pretraga Gallery Prijavljivanje Registracija  
IZBORI: NAJFORUMAŠ I NAJFORUMAŠICA GODINE
AKCIJA: SVI UŽIČANI NA JEDNOM MESTU!
Za užičke nekomercijalne organizacije i ustanove besplatno...
Stranice: [1]
  Štampaj  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Autor Tema: moje priče  (Pročitano 6245 puta)
vaso
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Vaso Marić
Mesto: Sisak
Lokacija: Božidara Adžije
Država: Hrvatska
Horoskop: Rak
Poruke: 136


« poslato: 17.06.2010. 06:13:29 »


Neznam pravi razlog ,a već nekoliko dana se ne javlja .Svaki moj post komentirala je ,ali ne na forumu već mailom i tako mi punila poštansko sanduče . Riješio sam to da saznam .
Nazvao sam je . Imao sam običaj da kad je nazovem da pustim pjesmu Harisa ĐŽinovića " Poznat ću te po koraku"i da tek kad ta pjesma otsvira javiti se . Dok su zadnjei taktovi pjesme nestajali ,sa druge strane uslijedilo je pitanje : " Ko je to " ? Nije vrag da se moram prestavljati ,ili ima ih još koji na isti način počinju razgovor sa tobom ?...
Pitala sam ko je rekla je glasom koji ne trpi odlaganje .
Rade ... rekao sam tek da nešto kažem ...
A ti si ... stvarno iznenađenje da ti zoveš u ovo doba ! Mora da je nešto važno . Kako si ? .... Nisam te dugo čula ....
Pa dobro ... Znaš, sam sam .. pa mi dosadno .... pa reko da sa nekim popričam pred spavanje ! Ti si to znala .... i bilo je zabavno .
E nekad bilo ... sad i meni treba "rame za plakanje "... nisam to očekivala a desilo se !
Šta upitah radoznalo ,iako istini za volju nisam znao čemu ovaj razgovor vodi !
Pa zar nisi na forumu primjetio da mi se onaj (at)vasko počeo malte ne javno upucavati . Tako mi je neprijatno ,ma neznam kako to da zaustavim .
Znaš li možda ko je on .
Ne znam ...odgovorio sam ...prihvatajući njenu "igru ".
Zna li neko iz tvog društva ....?
Sumljam odgovorio sam .. znam da radi u Sisku .. i to je sve .
Daj molim te javi mu se sa P.P i prenesi mu ovaj naš razgovor ,neka me ostavi na miru ,suviše je uočljivo , nebi da imam problema .
Molim te učini mi to !
Hoću rekao sam svatajući ozbiljnost situacije .
Hvala ,pravi si prijatelj ....laku noć ...i spusti slušalicu .
Učinit ću kako me zamolila ....,ali mogla mi je to reći i na primjereniji način !
Sačuvana
vaso
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Vaso Marić
Mesto: Sisak
Lokacija: Božidara Adžije
Država: Hrvatska
Horoskop: Rak
Poruke: 136


« Odgovor #1 poslato: 17.06.2010. 06:22:00 »

Сервис за оправак телевизора ,рачунара и остале информатичке опреме .Колега власник сервиса ,једна службеница (прима и издаје готове апарате и наплаћује )и ја који у слободно време радим на оправци .Четвртак негде око 10часова ,долази у сервис госпођа
тридаетих година ,и тражи власника радње .Параван дјели радиону од дјела за примање апарата,и ја чујем тај разговор . Службеница Ана покушава јој објаснити да власника ту нема ,али да може и њој се обратити са захтјевом .Добро кад нема Анђелка јели ту онај што ради повремено .Ана каже да јесам ,отвара параван и уводи је у део где се сервисирају апарати .Поздрављамо се и она одмах прелази на ствар . Мене је упутио инжинјер Цар ,да само ви можете оправит овај апарат и да сте врло дискретни .Из торбице је извадила неку мању торбицу и пружила ми .Оставила је визит карту да је обавјестим кад поправим .Ана јој је покушала дати број под којим је апарат примљен ,она је једноставно одбила и напустила сервис . Отворио сам дату торбицу и угледао последњу ријеч технике у подручју вибратора .Ана ме пита шта да запишем Васко ,а ја још увјек изненађен кажем напиши "миксер " Било ми је незгодно одмах разгледавти ,јер је Ана ,знала ућ иза паравана да понуди сок или кафу .
Ставио сам га иза једног рачунара на коме сам радио .Ана је у 12 часова питала јел ми шта треба ,јер се спремала кући (двократно је радила ) Рекао сам јој само да закључа да не морам обраћат пажњу јел неко улази.
Тад сам погледао "чудо од технике ".Техничке карактеристике биле су запањујуће .Читам из књижице која је је била у торбици : "могућност загријавња од 0: 40степени ,повећанје обима (печника од 30 до 60милиметара Дужина подесива од 120милиметара до 220миолиметара .Ротирање по уздужној осиод 0 до 75 степени . Брзина помицања напред назад од 0,5 скунди (један помак у једном правцу )до десет помака у једној минути .
Када се прекидач стави на турбо ,перфомансе се екстерно мјењају .
После прегледа електронских компоненети ,утврдио сам шта не ваља ,замјенио те дјелове пар транзистора ,један тријак ... Остало је пола сата до доласка Ане на посао ,а ја нисам могао практично испробат како то ради и јесу ли испуњени сви увјети .
Кад је Ана дошла рекао сам да је незове ,каже да је "миксер" готов и да може доћи по њега .
Тражила је мене на телефон . Дали би сте ми ви то донјели кад завршите посао платит ћу и трошкове оправке и доласка . Кад дођете пред згаду паркирајте на број осам ,то је моје паркирно мјесто .Паркирао сам се и пошао на трећи спрат ....
Позвонио сам ,она је отворила и као изненађена рекла ми изволте .Ушао сам у кратки уски ходник где су на средини стајале мушке папуче.Очит знак да се трбам изути ако мислим даље . Отворила је врата на крају ходника и опет врло љубазно понудила :"Изволте.,само уђите ,изабедрите мјесто где ће те сјести , Ја обично сједим овде ,згодно ми због телевизије .Сјео сам у фотељу насупрот ње ,и спустио торбицу на стол .Па већ сте оправили,мора да сте добар мајстор Владо вас је нахвалио а сад вјерујем да је у праву .Ја јесам оправио ,али дали задовољавајуће ради ,то незнам . Ја ћу то утврдити . Устала је из из "бара " дохватила две чаше и боцу текиле ,сипајући и мени и себи уз образлпожење да пробам њено пиће .Знам да возиш ,али молим те пробај ,ово је нешто екстра . , Прихвато сам чашу и уз онај обавезни додир чашама пробао .Бит ћу искрен ништа нарочито рекао сам гледајући у њен упитни поглед .Torbicu je tek sad uzela, izvadila manju torbicu iz nje i uz osmjeh rekla sad će mo to oprobati .Pozvala me rukom da ustanem i povela u kroz vrata u drugu sobu . Bila je to njena spavaća soba jer mi je rekla ,ovo je moj brlog . Soba je stvarno ukusno namještena ,složene boje i zida i djeova namještaja . U sredini dominirao je bračni "vodeni krevet ".
.Izvoli raskomoti se ,rekla je ulazeći u drugu prostoriju pretpostavljam kupatilo . Ubrzo sam čuo šum tuša . Ostao sam zbunjen.ne nalazeći rešenje . Sjeo sam na ivicu kreveta i čekao ...Pojavila se u skoro providnoj spavaćici ,jedino je grudnjak kroz providnu spavaćicu skrivao gole grudi .Spremila sam ti kupku ,izvoli na tebe je red . Ustao sam i poslušno krenuo u kupatilo ,računajući da ću uspjet stvorit plan kako dalje ,Iz sobe sam čuo glas uzmi taj plavi peškir to je za tebe .Teškom mukom zbunjen počeo sam se skidati ,i ušao u kadu nekog čudnog oblika.
Kupka je bila zelekasta sa izraženim mirisom ali nisam mogao sa sigurnosću reći na što me asocira .I najmanji pokret pravio je ogromnu količinu pjene .Počeo sam stuširanjem ,al od plana nisam imao baš ništa ..Ponovo sam začuo njen glas ,taj plavi ogrtač je za tebe ,uzmi kad budeš dolazio da ne budeš gol .Vratio sam se u sobu...ona je ležala na boku,ljuljajući sebe i krevet ,a pored nje bio je već izvađen vibrator iz torbice . Дођи позвала ме пружајући руку ,пружио сам руку закорачио на кревет и признајем више пао него што сам хтео поред ње .Окренула се према мени и прошаптала ,сад ће мо видјет јесили мајстор ,како апарат ради . Мене је то помало збунило ,што је вјероватно она примјетила ,па ми је рекла : Хтео си да испитам апарат ?Ја сам само климнуо главом у знак одобравања .Е кад је већ тако (почела је скидат груднјак ) морам те нешто замолити .Ја ћу тебе задовољит на какав год будеш пожелео начин ,а кад ја намјестим апарат ти ћеш ми нјежно љубит и миловат груди .Почела је стављат ,"направу " са тако грациозним покретима ,да сам остао затечен .Прво је за бутину једну и другу закопчала каишиће ,најестила се у лежећи положај ,и руком до мене почела ми скидат огртач .Помогао сам јој ,је сам ријешио да она води игру . Адаптер је укључила у струју ,подесила параметре,и почела сеансу .Ја сам већ био с уснама на њеним грудима .Истезасла се померала ноге и у вис и у ширину испуштајући неке чудне гласове ,које је ипак успјела контролират .Трајало је та сеанса петнест минута ,стресла се одахнула и исклучила апарат.Јеси ли ово очекивао од мене упитала је . Јесам одговорио сам и сам не вјерујући у то .Не постоји мушкарац који може пружит овако уживање у мјесто апарата .Мушкарац ми треба само партнер са стриктно датим задатком .Сада си ти на реду ,ја ћу ти пружит оно што још ниси доживео ....
.... Била је у праву .... Устао сам отишао у купатило обукао се и вратипо у собу . Она је преко оне спаваћице навукла зелени огртач ,и позвала ме поново у дневну собу . Дали си за још једно пиће али сад бирај шта хоћеш . Захвалио сам се ,под изговором да возим . Дохватила је свој новчаник ташницу ,отварајући питала шта сам дужна .За тренутак сам застао ,а она је наставила, апарат ради добро само реци цјену рачунајући и то што си ми га донио .Док сам ја оклевао она је узела два пута по педесет еура пресавила их и рекла ја сам одредила цијену кад ти шутиш .Испратила ме до излаза из стана и уз стисак руке рекла до виђењења .Довиђенја узвратио сам из учтивости . И сад је понекад сретнем у граду ,поздравимо се и на томе се све завршава . Остаје само сјећанје о коме први пут сада говорим .
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537
Najforumaš 2007
« Odgovor #2 poslato: 19.06.2010. 19:18:14 »

Vaso jesu li ovo tvoje price? smile
Prva je iskreno da ti kazem,(ne umem drugacje Tongue),nekako plitka tipicna forumaska prica :S
Ne svidja mi se Sad,izvini.
Druga je fina samo sto mislim da si trebao da je metnes u slobodnije teme ,ili slicno mesto za takve price predvidjeno.Suptilno i sa erotskim nabojem,fino i ipak mnogo dorecenije nego prva prica smile
Bravo! smile

Sačuvana
vaso
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Vaso Marić
Mesto: Sisak
Lokacija: Božidara Adžije
Država: Hrvatska
Horoskop: Rak
Poruke: 136


« Odgovor #3 poslato: 21.09.2010. 16:37:45 »


Vaso jesu li ovo tvoje price? smile
Prva je iskreno da ti kazem,(ne umem drugacje Tongue),nekako plitka tipicna forumaska prica :S
Ne svidja mi se Sad,izvini.
Druga je fina samo sto mislim da si trebao da je metnes u slobodnije teme ,ili slicno mesto za takve price predvidjeno.Suptilno i sa erotskim nabojem,fino i ipak mnogo dorecenije nego prva prica smile
Bravo! smile
Hvala na iskrenosti ! Moje su obadvije priče .Nisam uočio da postoji klasifikacija po temama ,ali moja greška  .Sledeće  će ti se sigurno više svidjeti .
Sačuvana
Starla
provereni korisnici
piskaralo
*****
Pol: Žena
Poruke: 1537
Najforumaš 2007
« Odgovor #4 poslato: 02.10.2010. 07:05:09 »

Znam koliko je hrabrosti potrebno podeliti nesto licno sto si napisao sa gomilom stranaca.Osecaj kao kada si go pred publikom..
Izvini,preterala sam svojim komentarom.
Veoma je bitno da imas zelje da pises , a napredak ce vremenom doci.Nesto ce biti dobro,nesto nece..sve je to deo nas Wink
Evo da se iskupim ,jedne moje price,da ne bude da sam kukavica iz poslednjeg reda u pozoristu koja samo dobacuje i krije se u mraku TonguePetar je bio neutesan.
Otkako je Vendi otisla,nije mario ni za cim.Danima je sedeo i gledao kroz prozor posmatrajuci kako vreme prolazi.
Vreme..Svima donosi promene, sem njemu,Petru Panu.
Mrzeo je vreme.
"Zasto vreme menja ljude, a mene ne?"  pitao se po milioniti put.
"Osudjen sam da budem vecito decak,a tako zelim da odrastem.Vreme ce mi ukrasti svaku Vendi za koju se budem vezao.Svaka zeli da odraste..
Zasto nema neka Vendi  koja je vecito devojcica,kao ja ? "  razmisljao je tuzan i neutesan.
Cuo je u pozadini dosadno zujanje Zvoncice koja ga je zabrinuto posmatrala.
Njoj nije bilo jasno otkud tolika tuga u Petru. Mislila je da bi on uvek morao biti srecan kao i svako dete koje ima nekoga ko ce o njemu brinuti.
A ona , Zvoncica,brinula je o Petru uvek. Samo sto njemu nije bilo stalo, niti je to primecivao.
Kad bi naisla neka Vendi, Petar bi zaboravljao Zvoncicu. Postajala bi mu dosadna i naporna .Njeno zujanje i stalni saveti su mu isli na zivce.
A kada Vendi odraste i ode, tada bi on tuznim ocima trazio bas nju,Zvoncicu!
Zaklinjala se ona da mu nece pomagati vise, tom nezahvalnom detetu, drskom i bezobraznom,ali kada bi je pogledao samo jedom tim tuznim
pogledom u kojem se nalazio citav njen svet, odmah bi zaboravljala na to sta je sebi obecala.
"Vendi povredi Petra,on povredi mene.Sve je to nepromenjivo, kao i vreme" uzdahnula je tuzno Zvoncica.
"Petre idemo da gledamo zvezde"  nasmesila mu se
"Vendi je odrasla i otisla Zvncice. Nista vise nema smisla.." rekao je i dalje gledajuci tupo i prazno.
To nije bio decak koga je znala, i nije zelela da dozvoli da se on pretvori u to sto pokusava da bude. Nikada nece odrasti..ne postoji bezbolan nacin da mu to kaze,ali ce dati sve od sebe da on shvati i prihvati stvari takve kakve jesu.
"Ti znas da nikad neces odrasti? Ne pokusavaj i ne tezi necemu sto ne moze biti. Sreca je u tebi,a ne u nekome ko je otisao.
Sreca je u svakom jutru koje svane, u zvezdi koja sija najlepse sto moze i ume, u svakom trenu koji provedes na ovom svetu. Uvek ces usrecivati neku novu
Vendi. One su promenljive,a ti si vecan."
Tacno je znala sta mu treba reci. "Njegov ego je stvarno ogroman" smejala se u sebi zadovoljno Zvoncica dok je posmatrala kako njene reci preobrazavaju Petra.
Ono sto nije htela , a nije ni mogla da mu kaze je da u svakoj zeni ostaje da zivi devojcica do kraja. Do samog kraja vremena.


 

                             
Sačuvana
vaso
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Vaso Marić
Mesto: Sisak
Lokacija: Božidara Adžije
Država: Hrvatska
Horoskop: Rak
Poruke: 136


« Odgovor #5 poslato: 07.01.2011. 00:32:33 »

Ponovo sam bio iznenađen nije se dugo javljala ....Razlog zašto se to događa nepoznat mi je ,ali ga naslućujem .Za mene i za nju život nema isto značenje .Saznala je za za tešku bolest koja je ubrzano nagrizala njen organizam .Onog trenutka kad je saznala ,nazvala me je i zamolila da doputujem .Bio sam u gužvi na poslu ,ali sam našao zamjenu ,i otputovao u njen grad . Ljubav je bila u pitanju .Nazvao sam je mobitelom ,i rekao da sam stigao ,da sam u kafiću ,mjestu gde smo se sastajali . Zamolila me da je nazovem za petnest minuta dok se ona spremi pa ćemo se sastat na nekom drugom mjestu .Prihvatio sam ,iako mi je to bilo čudno .Izašao sam iz kafića i pošao prema obali ,jer je duvao jugo ,a valovi su se o lučnu obalu razbijali praveći vrlo ugodan zvuk .Razmišljao sam šta sve ovo znači?.Bilo je oko 16 časova kad sam je ponovo nazvao .Dođi u Splitsku na broj 5 to ti je odmah iza crkve .Dobro sam znao da ona tu stanuje.... ,rekao sam dobro ,ali zar to nije kuća tvojih roditelja . Jeste pa šta ... red je da te i oni upoznaju . Da budem iskren to mi se nije svidelo ,jer nisam ni bio spraman za takav susret ...- Zar nismo ljubavnici ....- ili to želiš da promjeniš ,pitala je zajedljivo ?
Šta ti je uzvratio sam ...bila si protiv toga pre mjesec dana ,a sad spremna na svađu ,ako ne usvojim . Objasnit ću ti kad dođeš .Auto parkiraj kod crkve jer ne može ostat pred kućom .Jesili ti pri svijesti da te tražim u kući ? Možda i nisam magla mi je pred očima ,a ti ili dođi ili odustani ali za uvjek .Prekinula je vezu i mene dovela u dilemu .Šta napraviti .Prešao sam 400 kilometara i sad kod nje ili natrag u moj grad . Riješio sam je posjetit u kući ,ali joj više neću dozvolit takava iznenađenja .Vrata mi je otvorila starija žena ,pretpostavljam njena majka i rekla izvolte očekuje vas. U dnevnoj sobi je sjedela na trosjedu ,bleda i kiselo se osmjehnula na moj pozdrav ! Nećeš me poljubiti ? Upitala je nekako čudno kao i da joj se glas promjenio ?
Sgnuo sam se i poljubio je ,iako joj je majka bila u sobi . Vidiš.... to je bio moj životni san da te poljubim pred majkom ,još da je tu i tata mojoj radosti nebi bilo kraja .Rekla je to još prekjuče da će te zovnuti , i da ćeš sigurno doći a da će onda nama reči pravu istinu .. izgovori njena majka u jednom dahu .Ja priznajm da o ovome nisam ništa znao ,rekao sam nekako
nesigurno pa je više zvučalo kao opravdanje ,zbog moje zbunjenosti .Sjedni ovde pored mene reče mi kao da je to uobičajeno i , iako me do sad nije nikada pozvala na taj način.
Mama molim te skuvaj kafu ,Vasko voli jaču sa malo šećera ,a i tata će se pridružit . E ovo mi je bilo već previše ...pogledao sam je i upitao stvarno šta je sa tobom ? A jel bi nešto trtebalo biti , upitala je sa sa skrivenim osmjehom koji nije meni promakao .. Takvu te nisam poznavao pa mi deluješ nestvarno ! Rekao sam glasom koji nije trpio prigovor .Dobro , ne ljuti se odgovorila mi je razumjećeš ti mene ....kad ti kažem .! Pa reci mi ! Hoću ćim dođe tata ,a mama posluži kafu .Zašutio sam ..gledajući je ravno u oči pogledom koji je izražavao čuđenje .
U tom trenutku išao je visok čovjek ,sportski obučen a i građa mu je podsećala da mu je sport bio blizak .Tata ovo je Vasko .Ustao sam i prihvatio pruženu ruku njenog oca ,a ovo je moj tata .Pozdravio me vrlo srdačno i rekao samo sjedite .... Pa kako ste putovali ....pitao je jer je tišina bila malo duža nego je uobičajeno . Dobro odgovorio sam ..-. iako mi zbog obaveza na pooslu nije odgovarao ovaj termin. Da .. ali je Maja bila sigurna bila da ćeš doći ..-. čak je tvrdila da ćeš stići pre 17 časova i bila je u pravu , Poznaje te dobro ! Poznavala bi ga ja i bolje da si mi ti omogućio ... rekla mu je sa nekim prekorom u glasu .Nije baš tako kako ti kažeš ...ja sam ti samo hteo dobro ,kćer si mi ! A zar ti nisam bila kćer kad je Vinko bio u pitanju ? Njega si pozivao u kuću ,a mene obavezivao da mu pravim društvo ...
Majo nemoj da pretjeruješ ...šta će ovaj čovjek misliti ..Vasko se on zove to ti je i malopre rekao ,ali ti nikako da njegovo ime prevališ preko jezika .Stalno si govorio neću da čujem za onog tvog kako ga zoveš .... ,a ja sam ti stalno ponavljala Vasko .Za Vinka si hteo i ako ti ja nisam govorila . Za njega si imao vremena čak i onda kada je i mami i meni smetao .Gajio si iluzijku ,a i nadu da će ti on biti zet . Pa gde je sada pozovi ga ,možeš reći da ga i ja trebam !
Ćutiš nema više one tvoje oholosti i nepogrešivosti u procjeni .... jer ti poznaješ ljude i karakatere . Ovo sam ti htela da kažem pred Vaskom da svati pod kakvim sam ja bila pritiskom ...i da je on bio jedini koji me razumijo .
Vinko je istog dana kad je čuo da sam bolesna ,rekla mu je medicinska sestra njegova susjeda ,počeo drugu priču .. Tebe je odbio da dođe na mamin rođendan ,iako je prije bio među prvima koji je dolazio sa cvijećem ..Izbjegao je da sa mnom ode do prodavnice cipela ,pa je mama morala da ide . I da ne nabrajam više ....tačno je ono što sam rekla o njemu ,a ti mi nisi dao za pravo .To je dečko od interesa ...i samo interes može biti njegov motiv . Mislim da i ti to sad uviđaš ....ako hoćeš pošteno priznati .Vasko je nešto drugo .Ja sam mu prekjuče rekla istinu i zamolila ga da dođe i evo ga tu ! Sigurna sam da će mi pomoć da što bezbolnije i prijatnije proživim ono dana što mi je ostalo !
Majo ne govori tako ...i lekari mogu pogrešiti ... rekla je njena majka koja je cijelo vrijeme
šutjela čudeći se kako joj kćer drži lekciju suprugu . Nije Vasko dijete dobro on zna šta je leukemija .On to zna već dva dana ,pa je ipak tu . Sigurna sam da će mi posvetit maksimalno sve svoje vreme i ako je udaljen 400 kilometara . Reci im molim te da znaju da je ovo istina što govorim .
Istina je.... rekao sam odlučno ,učinilo mi se malo glasnije nego sam trebao . Eto rekla je i zagrlila me stežu ći me uza sebe . Poljubio sam je u obraz do mene i potapšao po ramenu . Majka joj nije mogla sakriti suze ,a otac je gledao u čudu ,osjećaju ći se neugodno .Uzeo je cigareta sa stola ,ponudio i mene ," ne pušim"odgovorio sam dok je on svoju već zapaljivao .
Šta želiš da učinim .... rekao sam da bi prekinuo šutnju iako nisam video nikakav smisao mog pitanja . Kad se moraš javit na posao upitala me je Maja ,radoznalo očekujući odgovor ... To sad nije važno ,odgovorio sam i ako sam bio svestan da to nije istina .
Možeš li ostat i sutra .. pa bi ja sa tobom do Zagreba ....? Mogu odgovorio sam . Eto vidite vas dvoje sada ... kad sam vam pričala o njemu odgovarali ste me od veze sa njim .
Hvala vasko idemo u moju sobu ,ustala je uhvatila me pod ruku i povela .Osjećao sam se neprijatno do zla boga ,a i njeni roditelji pogledali su se u čudu , U vela me je u svoju sobu i odmah zamolila da je poljubim na naš način . Učinio sam to u nekom strahu ,nekoj nelagodi što je ona primjetila ,i opomenula me da to nije naš poljubac .Sad je ona mene zagrlila i poljubila tako strasno da sam mislio da će me ugušit . De dobro rekao sam ...šta sve ovo znači .Kome tjera[ inat _ Nikome Vasko ali hoću ovo malo vremena što mi ostavlja Bog da proživim na svoj način bez roditeljskog tutorstva .Srtetna sam što si ispunio moja očekivanja a da ti budem iskrena nisam ni sumljala ,Sad ti moram još nešto reći : Večeras slavimo deset godina mature i hoću da budeš sa mnom u hotelu na većeri i plesu . Trebala si mi to reći pre nego što sam pošao drukčije bi se obukao . Znam ja da ti u autu uvjek imaš odjelo pa se ne sekiram ,dovoljno te dobro znam .
Znam da je tako .ali nije ti bilo teško da mi to jasviš ?
Zar bi se ti sad svađao ? Nebi odgovorio sam ,ali neki red mora postojati . Dobro ,dobro ne drami ...nije to problem kako ga ti vidiš .
Kako ti kažeš uzvratio sam jer sam video zabrinutost na njenom licu .Jeli odjelo obavezno . Jeste ,a što je tebi naj gore i kravata ! Ja sam šila posebnu haljinu za večeras ,i kupila nove cipele . Večeras hoću da blistam od sreće ....
E onda ja moram ići kupiti kravatu jer znaš da to nikad ne nosim . Ići ću i ja stobom da ti pomognem izabrat . Dozvolit ćeš da u izboru ja imam prednost . Nek ti bude odgovorio sam gadeći se na pomisao da ću cjelo veče to imat oko vrata .
Mama ja idem sa Vaskom da nešto kupi , vratit će mo se do pola osam jer svečanost počima u pola devet .Majka joj je samo klimnula glavom u znak odobravanja ,aotac je nešto kroz osmjeh promrljao .
Brzo smo stigli u prodavnicu u kojoj je ona odredila da ću kupit kravatu . sa trgovkinjom koju je dobro poznavala pretraživala je snopove kravata . Evo ovu glasno je uzviknula i pokazala mi je . Da budem iskren bilo mi je svejedno ,jer ću je samo noćas nosit ,a onda će završit kao i sve prethodne .
Bila je svjetlo plava sa nekim bjelim prugama .Izvadio sam novčanik da platim,na što mi je trgovkinja ljubazno odgovorila da je Maja platila . Pogledao sam je ,a ona nekako sva radosna kaže kad mogu birat mogu i platit .Bilo mi je glupo da ulazim u prepirku iako me je to prilično smetalo .Vračali smo se pored auta ,jer sam ja trebao uzet odjelo . Otklučao sam auto ,a Maja je sjela na mjesto suvozača .Šta ,idemo autom, upitao sam iznenađeno . Da parkirat ćeš pred kućom iz inata .Majo u saobraćajnim propisima ne postoji pravo iz inata ,vidio sam da je ulica jednosmjerna i da je zabranjeno zadržavanje . Samo ti uradi kako ti ja kažem ,za našu kuću ne vrede ta pravila . Ne razumijem te ,zašto me svjesno uvlačiš u neugodnosti ? Nema tu neugodnosti moj tata radi u MUPU .Parkirao sam pred kućom tako da suvozač nije mogao ni ući ni izaći iz parkiranog auta .Kad smo ušli u kuću njeni roditelji su sa osmjehom nas dočekali
kao da im mse desilo nešto lepo od našeg odlaska do povratka . Ljubaznost je poprimila takvu preteranost da mi je bilo naugodno .Tek što smo sjeli njena majka je zonula Maju da pripreme haljinu za oblačenje ,a vas dvojica popričajte dok nas dve završimo .Izašle su iz sobe ostavljajući nas dvojicu zatečene nastalom situacijom . Maja malo preteruje kad ste vi u pitanju . Ja sam govorio da ste daleko jedno od drugog i da ta veza lako puca .Ona je u vas imala neograničeno poverenje ,što je meni izgledalo sumljivije .
Profesionalna deformacija uzvratio sam kroz usiljeni osmjeh .Može biti kratko je odgovorio .Ponovo je nastala šutnja koja je izgledala kao večnost . Iskren da budem nisam znao kako nastavit razgovor ,a i njega je mučilo isto .Maja će u Zagrebu ostat dva tri dana kod nekih frendica ,pa vas molim budite joj pri ruci ,rekao je prekidajući šutnju . Bez brige odgovorio sam samouvereno ,iako zapravo nisam znao šta od mene traži ili očekuje .Hoćete šta popit upitao je i dalje mi persirajući . Ne hvala ,odgovorio sam ,ali bi vas zamolio da mi više ne persirate . Važi ,odgovorio je kao da je to očekivao kao moju želju . Nadam se da će te se sa Majom i vratiti posle zabave ,i bit će mi drago da budeš gost moje kuće . Pomalo iznenađen ovim što sam čuo ,rekao sam da mi je drago i da zahvaljujem na pozivu .
Maja i majka joj ušle su u sobu . Maja je prekrasno izgledala u plavoj haljini ,vrlo ženstvenog kroja .Odmah sam svatio da je boja moje kravate birana prema boji haljine .Krasno izgledaš progovorio sam jer je tako i izgledala .Vasko hajde se i ti obuci pa da krenemo .Otišao sam u auto po odjelo i vratio se .Uđi u moju sobu i tamo se obuci ,ako trebaš kupatilo odmah vrata do mojih .Obukao sam se vojnički brzo ,samo nisam stavio kravatu jer je još bila u dnevnoj sobi . A kravata upitala me Maja . Pa ti si je nosila . Joj izvini ...evo ti .Ja to neznam vezati odgovorio sam bez stida . Njen otac je kavaljerski prihvatio da to on uradi .Iz kuće smo izašli oko osam sati ,uz povike lijepo se provedite . Maja se naglo okrenula i upitala oca .? Jesi li ti Vasku rekao što smo se dogovorili . Jesam .. Jesam bez brige odgovorio je zadovoljno .
Sjeli smo u auto i Maja mi je govorila pravac kretanja .prošli smo pored hotela gde će biti večera i zabava praveći još jedan krug . U osami dvadeset pet parkirao sam auto i sa Majom ušeo u prostranu salu hotela gde su stolovi postavljeni i ukrašeni .Ljubazni konpobar na ulazu salu pitao je za prezime ,Maja je rekla i jedna konobarica nas je povela do stola koji je bio rezerviran za Maju i njene goste .
Sala je bila skoro popunjena a na podiju je muzika svirala neku poznatu stvar ,ali se nisam mogao ,sjetit imena .Znatiželjni pogledi svud okolo ,atmosfera puna iščekivanja .Muzika svira tuš .... Mikrofonu prilazi ostarija žena sa dnevnikom u ruci :
Dozvolite da vas sve srdačno pozdravim...i poželim dobro .Ja sam Razrednica četvrtog C i dozvolite da prozovem svoje učenike . Aplauz je odjekivao salom ...
Kad se smirio aplauz počela je prozivka ... Maja je prozvana deveta ,a od ukupnog broja prozivci se nije odazvalo četvero . Jedan od bivših učenika sada novinar po zanimanju zahvalio je nastavničkom osoblju ,a naročito razrednici koji su uveličali proslavu . Tako je počelo . Muzika je sada već glasno svirala ,a dvoje pjevača pjevali su naizmenično . Večera je servirana u devet i dvadeset jer se sve odvijalo po protokolu . Još za vreme večere neki su parovi plesali .,neki su jednostavno šetali od stola do stola pozdravljajući se . I Majinom stolu prišlo ih je desetak ,pa je mene prestavljala kao prijatelja uz obaveznim osmjeh . Prvi ples sam sa Majom otplesao oko pola jedanest i trajalo je skoro deset minuta . Sva zadihana sjela je za stol i rekla da joj je napono ,i da ćemo drugi put kraće zadržat plešući .Složio sam se čak govoreći da se meni i ne pleše da to ja radim samo zbog nje . Plesali smo još dva puta ,i onda je rekla da je dosta . Nedugo za tim na poziv dame biraju zamolila me je za još jedan ples . Prihvatio sam ,insistiraju'ći da mi kaže što je razlog tako nagle promjene . Vinko je ušao u salu i htela je da mu prkosi . Opisala mi ga je i ja sam ga po njenom opisu video odmah do ulaza . Nije plesao stajao je sa nekim muškarcem i nrešto pričao . Maja me je zamolila da je plesom povedem njemu bliže . Poslušao sam ,a ona se uvila oko mene mislim čak i malo napadno
Ta seansa trejala je par minuta i mi smo se vratili za stol .Bilo je petnest do dva kada mi je predložila da pođemo kući . Složio sam se i vrlo brzo smo se našli u autu .. Hvala ti počela je.... večeras si me učinio sretnom .Pa i meni je bilo lijepo nije samo tvoje zadovoljstvo . Znam ja tebe ti bi izdržao i teže stvari da bi dokazao svoje principe . Na tome ti iskreno zavidim .Stao sam na parkilralištu iza crkve i pješke smo pošli prema njenoj nkući . Majo dali mogu da znam šta si se ti to dogovorila sa ocem .a što se odnosi na mene upitao sam na poćetku pješačenja ? Rekla sam tati da te on zamoli da budeš naš gost i da ostaneš spavati . Ja ću ti ustupit moju sobu a ja ću spavat u dnevnoj i to je deo dogovora . Hvala izgovorio sam sa vidnim olakšanjem jer sam se plašio večih neugodnosti .Kluč je izvadila iz neke saksije za cvijeće ,otklučala vrata i ušli smo u kuću . Svjetlo je gorelo samo u hodniku .Tebi kao gostu pripada prvenstvo korišćenja kupatila ,a ja ću ti u među vremenu spremit ležaj .Prihvatio sam ponudu i ušao u kupatilo .Bilo je prostrano ,sa velikom kadom i tuš kabinom .Brzo sam bio gotov obukao svoju pidžamu i izašao u njenu sobu . Sjedjela je u fotelji i smijala se mom dolasku .

Nastavak u sledećem postu


« Poslednja izmena: 07.01.2011. 00:58:54 vaso » Sačuvana
vaso
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Vaso Marić
Mesto: Sisak
Lokacija: Božidara Adžije
Država: Hrvatska
Horoskop: Rak
Poruke: 136


« Odgovor #6 poslato: 07.01.2011. 00:58:18 »

nastavak iz prethodnog posta

Nije mi sad žao da umrem odmah dočekala sam momenat da te vidim u piđami u mojoj sobi .
Tu si želju mogla davno ostvarit da si htjela ,odgovorio sam zajedljivo . Idem i ja u kupatilo pa ću doći da malo popričamo . Ja moram slušat u tvojoj sam kući odgovorio sam uz smijeh .Brzo ću ja znam da si umoran odgovorila mi je sa osmjehom .Vratila se sjela na ivicu kreveta i rekla mi hajde odmaraj sutra ponovo voziš Poljubila ma i otišla sa laku noć veliki peijatelju .
Probudio sam se u jutro u osam sati u kući se ništa nije čulo .Osluškivao sam tako dsetak minuta a onda pošao u toalet . U kući na mom vidiku nije bilo nikog . Vrata od dnevne sobe su bila otvorena .oprezno sam pogledao i vidio Maju kako spava na razvučenom trosjedu .Vratio sam se u sobu gde sam spavao i skoro čitav sat razgledao po sobi . Bila je ukusno mamještena sa složenim sitnicama koje su iako raštrkane gradile skladnu sredinu . U devet i petnest čuo sam glas Majine mame . Majo pije li Vasko u jutro kafu .Pije odgovorila je bunovno .Bio je to i za mene znak da se oblačim i taman kad sam završio ušla je Maja i pozvala me na kafu .Otišli smo zajedno u dnevnu sobu gde je njena majka već sertvirala kafu . Kako ste spavali uptala je uz puke učtivosti , Odlično odgovorio sam ,iako se teško prilagodim kad mjenjam ležaj ,ali ovaj put nije bilo tako . Popite kafu ja sam već napravila i doručak ,pa dođite u kuhinju .Kad idemo upitao sam Maju ? Posle doručka ,doći će i tata da se pozdravite ,ja se spremim i krećemo .Znači u jedanest polazak rekao sam kao zaključak . Važi odgovorila je .U kuhinji je stvarno bio serviran doručak li sadržaj koji bi najrađe preskočio . Nisam stavio do znanja da imam tako mišljenje ,iako istine radi to mi nije bilo prihvatlljivo . Nedugo za tim došao joj je i otac i posle uobičajenog ćaskanja poželio nam je sretan put ,a mene zamolio da Maju i vratim .To se podrazumjevalo rekao sam bez razmišljanja i tako će i biti . Zahvalio se i ponudio da nas odveze do mog auta ,Maja je imala veliku putnu torbu i jednu manju ,a i ja sam imao kofer od odjela . Prihvatili smo i sjeli u policiski auto kojim je upravljao njen otac . Pozdravili smom se kod mog auta ,a on je Maji napomenuo Javljaj se da ne brinemo . Rekla je da hoće i krenuli smo . Na samom izlazu iz grada zaustavila me saobračajna policija jer je radar pokazivao da sam vozio 85 km /na sat ,a ograničenje je bilo 50 .Čovjek mi lepo pokaza na radaru i ja prihvatih bez riječi . Dvesta kuna odreza kaznu . Uredu izvadim novčanik da platim ,a Maja izlazi iz auta i nosi mobitel u ruci . Kaže policajcu molim vas javite se na ovaj telefon .Policajac ne baš rado uze mobilni i javi se . Da ,ali vozio je prebrzo ... razumijem gospodine načelniče ... da da sigurno .Vračajući meni saobraćajnu i vozačku promrmlja što ne kaza da si načelnikov zet mogao sam te kazniti . Hajde sad vozi ,ali pazi ima još patrola na cesti . Zahvalih se uzeh dokumente i po gasu . Nisi se bunio kad te oslovio načelnikovim zetom ..kroz cinični smijeh pitala je Maja ? Možda je čovjek vidovit odgovorio sam na isti način ,pa zna više nego nas dvoje .Možda bio je njen komentar .Iz vrata je uzela torbicu sa dvdejima i birala šta će stavit . Šta bi ti stavio da sam voziš pitala je ? Harisa Đinovića poznat ću te po koraku ,odgovorio sam . Pa da stavim tu ... Stavi ! Dobrih sat vremena pjevao je Haris svoje hitove ,a Maja se pravila da uživa iako ga ni u snu nebi sama slušala .Ostatak puta proveli smo u priči ,njenim zapažanjima krajolika ,i primjedbom da stalno vozim preticajnim trakom .Uvjerio sam da je to auto put i da je to sasvim sigurna vožnja .. Nedugo zatim prešao me je neki pasat virovitičkih registarskih oznaka koji je vozio 240 km sat . Tek je tada povjerovala da sam u pravu .Usput smo satali u dva motela jednom na ručak ,a drugi put na sok i kafu . U Sisak sam stigao oko 18 časova .U mom stanu bili smo oko 18 ,časova i petnest minuta .. Maja je rekla da to veče ne ide za Zagreb ,da će ostat kod mene ako mi ne smeta ?Samo se ti komodaj odgovorio sam ,jer mi je to bila često uzrečica kojom sam definirao takva stanja .
Znam da u frižideru nemam Bog zna šta pametno za klopu pa sam je pitao da naručim da donesu čevape u lepinji ili picu ? Opredela se za ćevape i ja sam naručio dve porcije .A ha imamo goste čulo se sa druge strane telefona komentirala je Nađa vlasnica čevapđžinice . Jel treba posebna dostava dodala je . Obavezno rekao sam završavajući razgovor .Lično je obavila dostavu jer je interesovalo ko je gost .Dobar veče ulazila je čim je pritisnula zvonce . O kakva čast pa vlasnica dostavlja naružbu ,zajedljivo sam primjetio . Razina gostiju određuje dostavljača ,e za takve sam ja zadužena . Zahvaljujem izgovorio sam prižajući novčanicu od sto kuna . Večeras kuća časti, okrenula se rekla dobar tek, i otišla .Večera je duže trajala jer se Maja uporno nećkala kao ne mogu više .Strpljivim nagovaranjem " natjerao sam je da je pet ćevapa pojela i popila dva deci Jogurta . Jedno vrijeme smo razgovarali usput gledajući neki film na televizoru . Hoćemo li ić spavat jednog trenutka je upitala i pogledala me vidno umorma . Važi kupatilo je tvoje ,a gde spavaš ne trebam ti objašnjavati .Ako hoćeš ja ću izvadit posteljinu i namjestit ti krevet ,a ti samo dođi na gotovo . Volela bi da i to vidim .... .
Otišla je u kupatila i tamo se zadržala više od pola sata . Vratila se u plavoj spavaćici od nekog naboranog materijala dugačkoj do ispod koljena ,i na licu sam video da je skinula šminku ,i metnula neku kremu od koje se koža lica na svetlu presijavala .Evo me spremne za pravi odmor .... samo izvoli evo ti sok od nasranđže znam da to stalno imaš uz krevet dok spavaš .Hvala uzela je sok pošla u spavaću sobu ,usput dobacivši : " nadam se da ćeš doći poželet laku noć ".To se podrazumjeva odgovorio sam... posle kupatila .U kupatilu sam osjetio neki poseban miris koji nije iz mog arsenala mirisa .Istuširao sam se ,obukao piđžamu i otišao u sobu da pozdravim Maju pred spavanje .Kad sam ušao pomerila se na krevetu praveći mi mjesto da sednem Sjeo sam iu hvatio njenu desnu ruku koja je virila iznad čaršava .Privukao sam je i stavio među moje ruke . Stari običaj prokomentirala je ... ja sam otćutao . Poljubi me za laku noć pa idem spavati . Nagnuo sam se prema njoj i poljubio je .Rukama me stegla oko vrata i nije puštala ....
Ugušit ćeš me šalio sam se . Neću naviknut si ti i na strastvenije poljupce ... Nisi u pravu možda jesu bili strasveniji ali ne tako dragi kao ovaj tvoj .E kad priznaješ odmah te puštam ... Laku noć i dobro spavaj govorila je zavlačeći ruke ispod čaršava . Laku noć i samo odmaraj . Ja u jutro idem na posao ,ali ću se brzo vratit . Ključ će ti biti kod telefona ako budeš htela izać ,nebih da se osjećaš kao u zatvoru .Nazovi me ako budeš šta trebala ! Važi jednostavno je odgovorila . Izašao sam iz sobe ne zatvarajući vrata ,jer je tako htjela . Ja sam u dnevnoj sobi spustio trosjed namjestio se i legao .Nije mi se spavalo . Brinula me situacija u koju sam se uvalio bez ikave potrebe . Ja i Maja znamo se više od dve godine . Ja sam se zabavljao sa njenom frendicom ,a maja je bila samo prijateljica . Često smo izlazili u troje ,ali je Maja znala naći načina da me sa kolegicom ostavi na samo . Znala je dobro moje odnose sa svojom kolegicom i nikada to nije htela komentirat .Ja sam tog ljeta išao na krstarenje sedam dana Jadranom sa njenom prijateljicom ,a Maja je odbila uz obrazloženje ,ako vam smetam ovde ne moram na moru . Tako je i bilo . Sonja i ja proveli smo nezaboravnih sedam dana ,ako zaboravim zadnji kada smo se bukvalno i posvađali .Razlog je bio što je ona insistirala da se doseli kod mene ,a ja to nisam hteo .Pale su i teške riječi i znao sam da je to kraj . Iz Dubrovnika nije htela sa mnom do Zqagreba već je pošla autobusom .
Ja sam svratio kod kuće u Trebinje i tek sutra dan išao za Zagreb . Sonja je već svima u društvu ispričala našu svađu ,tako kad sam se ja vratio svi su znali .. Ja to nisam hteo komentirati upućujući one koje je interesovalo da se obrate Sonji ! Jedina Maja je bez komentara pitala me dali bi joj kao prijatelj hteo reći istinu . Obećao sam i rekao .Od tog tenutka nas dvoje veže iskreno prijateljstvo . Sonja se udala nakom dva mjeseca ,a Maja je odbila da joj ide u svatove . Tek tad su krenule priče o tajnoj vezi mene i Maje . Samo smo nas dvoje znali da to nije istina .Možda češćim druženjem smo potpirivali ogovaranja ,a nama je to bilo zabavno .Zaspao sam negde oko dva sata .U jutro sam se na vreme probudio i otišao na posao .Morao sam razgovarat sa šefom o nastaloj situaciji kako bi obezbjedio slobodne dane .Dogovorili smo se i ja sam bezbrižno pošao u stan . Maja je ustala i gledala televiziju . Nisi doručkovala upitaoa sam . Čekala sam tebe ,rekao si da ćeš doći . Evo došao sam idemo na doručak van ! Bez riječi je ustala prišla mi i povela me ispod ruke prema izlaznim vratima .Doručkovali smo u re3storanu u blizini i vratili se u stan Bilo je 11časova . Ja bi trebala za Zagreb rekla je .... samo reci kad odvest ću te odgovorio sam .Mogli bi odmah uzvratila je . Ja spreman rekao sam . Spremila je torbu i spremni smo bili za polazak .Nemoj dovodit koju u kupatilu je ostao opran moj veš na sušionioku pa da bude vatre . A ostavila si "nagaznu minu "
rekao sam kroz smijeh . ..Ne to sam ostavila da imam razloga zašto da svratim u povratku .Ako misliš da je samo to dovoljan razlog varaš se ...prihvatio sam šalu .U Zadrebu smo bili oko pola jedan . Mobitelom se dogovorila sa frendicom gde će je naći pa je meni rekla da je odvezem u Savsku na broj 125 .Stiglismo pred veliku četverospratnicu sa četiri ulaza . Njena kolegica je bila već vani i čim sam stao prišla je autu . Maja mi je javila da će doći plavim autom Sisačke registracije pa nije bilo teško vas sačekat .Sa Majom se poljubila a meni je uz osmjeh pružila ruku izgovarajući ime Gordana . Izvadio sam Majinu torbu i izvinuo se što ne mogu svratiti jer imam puno obaveza . Pusti ga pomogla mi je Maja potvrdivši istinitost moje priče .ti Majo zovi ,javi , ako nešto trebaš .Ja ću na mobitelu biti stalno dostupan .Po podne i na kućnom .
Sjeo sam zatrubio i vračao se za Sisak . Maja je u zagrebu ostala tri dana . Treći dan je rekla dođi po mene ne mogu više naporno mi je .Otišao sam po nju i vratio je kod sebe u stan .Bila je vidno iscrpljena i neki umor bio je više nego očit . Otišla je odmah u kupatilo i prilično se zadržala . Iz kupatila me je pitala hoće li me smetat ako obuče spavaćicu malo bi odmarala . Što se mene tiče možeši bez spavaćice .. neću se bunit .Da ne bi odgovorila je i ubrzo izašla . Dohvatio sam naranđin sok miz frižidera i sipao joj u čašu .Hvala baš si pažljiv !
nastavak u sledećem postu:
Sačuvana
vaso
provereni korisnici
odomaceni korisnik
***
Pol: Muškarac
Ime i prezime:
Vaso Marić
Mesto: Sisak
Lokacija: Božidara Adžije
Država: Hrvatska
Horoskop: Rak
Poruke: 136


« Odgovor #7 poslato: 07.01.2011. 01:02:40 »

Bečka Škola "odgovorio sam .Ostavio sam je u sobi a ja sam otišao u dnevnu ,Znao sam da sutra moram ponovo za Split .Bilo bi vreme da odvezem auto da majstor promjeni ulje ,da gume iskontrolišem i da ga pošteno očistim .Rešio sam to učiniti odmah .Pošao sam da se javim Maji ali je ona već spavala .Uzeo sam list papira i napisao gde sam otišao i otavio na stoliću pored nje . Sve sam to obavio i vratio ,se u stan posle dva sata . Maja je još spavala . Probudila se oko 22sata . Već sam se bio zabrinuo ,ali me je ona utješila da je to od umora .Pitao sam je šta će za večeru jer je ručak prespavala .Nemoj da idem nigde ovde ću bilo šta . Reci ti šta hoćeš pa ću naručitb za ovde .Pomfrit i kuvane hrenovke sa majonezom ,odgovorila je kao da je već davno donijela tu odluku .Jelo je vrlo brzo stiglo .Pojela je više nego sam se nadao ,ali je rekla neću jogurt hoću čašu crnog vina sa tobom popit .Rekao sam da nema problema doneo flašu crnog vina ,dve čaše sipao i čekao da nezdravi .E baš si srce , hade živio ti ,a ja sam svoje odživjelka . Tek tad sam svatio zašto je insistirala na vinu .Nemoj molim te tako pričat meni ti si borac znam te .Pobjedit ćeš ti i u ovoj borbi ,iako sam iskreno naslućivao njen skori kraj. E h kako bi to ja želela ,ali nema šanse .Za sve je sada kasno . I vrhunska medicina pred ovom bolešću je nemoćna .Hajde nemoj o tome molim te ,rekao sam glasom koji je već od sažaljenja podrhtavao . Neću ,znam da si osjećajan ,ali hoćeš li samnom malo popričati . To vrlo rado samo reci o čemu .Nešto ću te pitat ali mi iskreno odgovori ali iskreno . Obećavam ,a ti dobro znaš šta to za mene znači .Znam ,znam.nemoj dalje .Pitaj rekao sam da bi prekinuo šutnju koja je nastala nakom njenog naglaska o iskrenosti .Zamisli da sam ti ja djevojka . ..šta bi trebala imat ,kako izgledat ,da bi se tebi dopala i da bi me uzeo za suprugu . Zanemari moju bolest kao da sam zdrava .Sve sam očekivao osim ovog
pitanja i to me je tako zateklo da se na trenutak nisam ni snašao .Majo ti znaš da smo ja i ti iskreni prijatelji i da ja nikad o toj kombinaciji nisam razmišljao ,a vjerujem ni ti . Šta ti je došlo da baš to pitaš .Bit ću iskrena ,ja sam o tome i ranije razmišljala ,ali se nisam usudila pitati .Nekada sam se nadala da će se među nama dogodit hemja i da će to biti suvišno pitat ali . ti si bio neumoljiv .Zato te to sada pitam jer kasnije neću imat šanse .Ti si dovoljno lijepa i draga osoba da nebi trebala ništa mjenjati ,ali smo mi samo prijatelji i svaka druga konbinacija bila bi suvišna . Osjećao sam da nije bila zadovoljna odgovorom i očekivao kako će nastaviti . Idem u kupatilo pa će mo posle nastaviti priču jer sutra se vraćam za Split a onda ko zna hoćemo li se više ikad vidjeti . Majo ne pričaj gluposti .... šta ti je ? Ništa Vasko ja samo gledam otvoreno istini u oči ! Brzo ću ja rekla je odlazeći u kupatilo ..Ja sam za trenutak ostao kao skamenjen a onda sam se pribrao . Šta učiniti bilo je pitanje na koji nisam imao odgovor . Bio sam siguran da će nastavit priču a možda i nešto više ... Postao sam nesiguran jer nisam znao rešenje Vratila se sa osmjehom i rekla hajde sada ti pa da nastavimo razgovor .Poslušao sam bez reči i izlazeći iz sobe na šalio se.... nemoj pobjeći ..
Neću ,a i onako nemogu nigde bez tebe .U kupatilu sam grozničavo razmišljao kako dalje . Nisam bio spreman da je povredim ,ali istini za volju ni da pogazim svoj stav .Ta dilema činila me je nervoznim i bez odluke izašao sam iz kupatila .Kad sam se pojavio na vratima sobe ona je već ležala ali tako da je ostavila mjesto da i ja mogu leći pored nje . Prišao sam krevetu i legao pored nje .Jel to činiš iz sažaljenja ? Bilo je prvo pitanje koje me je dovelo do očaja .Majo šta ti zapravo hoćeš jeli ti cilj da me nerviraš ,da me iskušavaš ili da mi se svetiš za nešto što ja ne znam ? . Ma ne Vasko ,hoću samo da nekoliko trenutaka budem tvoja djevojka ,da se osjećam tako i da me ti posjeduješ kao takvu .Sve ti je dozvoljeno potpuno ti se predajem i nemoj mi sada o prijateljstvu ..nemoj o bilo čemu nego o ljubavi .Zgrlila me je sa obadve ruke i poljubila u usta .Nisam se previše opirao ,iako sam se osjećao jadno .Zgrlio sam i ja nju i počeli su pljuštat polupci . Dohvatila je moju ruku i spustila je na svoje grudi pritiskajući je . Postao sam svjestan da je kasno za bilo kakav uzmak . To me je oslobodilo unutrašnjeg grča nalagode i bio sam nešto novo u odnosu preme njoj . Ljubio sam je ludački po cjelom tjelu ,milovao i pitao da li si ovo htjela . Da htjela sam da ti makar jednu veče pripadam kao žena ,jer to nikada do sada nisi video u meni .Jesam jesam .ali ti si se držala po dalje od ovakve situacije .... Nismo više ništa govorili strastveni zagrljaji i isprepletena tjela ,bilo je sve što smo osjećali . Bili smo jedno u tim trenutcima .....posle pola sata kada smo znojavi i umorni ležeći na leđima pogledali jedno drugo vidio sam osmjeh na njenim usnama .Bila je sva crvena u licu vjerovatno od moje brade . Vidiš šta smo propuštali ...glumeći moraliste ...
Neka se ovo desilo priželjkivala sam već dugo ,i sad se ne kajem a ti ? Upitala je Zašto bi se ja kajao kad je ovo bila zajednička želja . Jel stvarno tako misliš . Nebi ti rekao da ne mislim odgovorio sam iako sam još uvjek zbunjen .Odoh u kupatilo ,a posle idi i ti pa će mo noćas spavati zajedno . Ako ti tako želiš neću se protiviti rekao sam oslobođen svih predrasuda .Posle kupatila obadvoje smo legli na krevet na kojem spavam samo ja ,a koji sam ustupio samo njoj kao svojoj gošći .Okrenula se prema meni zagrlila me i rekla ja bi ovako najudobnije spavala ako tebi odgovara . Nemam ništa protiv ,ja sam za to da ispunjavam želje .rekao sam ne razmišljajući . Trznula se i ljutito rekla : " šta zar ovo što se desilo nije bila i tvoja želja Jeste .Ti stvarno ne znaš za šalu rekao sam sa nekim prekorom . Ti si prvi počeo odgovorila je . Dobro ja kriv počeo sam pomirljivo ,a hoćemo li spavati evo sad će pola noći .Hoćemo ,zagrlila me je i poljubila ali tako strastveno da sam pomislio počinjemo iz početka . Laku noć rekla je okrećući se na drugu stranu tvrdeći da je to položaj u kome spava . Ja sam ugasio svetlo i Tv rekao laku noć ostajući na leđima i gledajući gore u taman plafon. Ne znam koliko sam tako ostao ...ali nisam ni osjetio kad sam zaspao .Ujutro sam se probudio u pola šest kao da ću na posao . Maja je spavala na istoj strani ali rsčupane kose kao da se cijelu noć vrtjela . Polako sam ustao i otišao u kupatilo i vratio se u dnevnu sobu . Skuvao sam sebi kafu i pijući razmišljao o protekloj noći .Bilo je momenata u kojima sam sebe prezirao ali se opet pravdao da sam to učinio kao poslednju želju svojoj prijateljici. Maja se probudila oko pola devet . Kad se sredila rekao sam da idemo na doručak ,a ona nje predložila da krenemo za Split a da usput negde doručkujemo .Prihvatio sam njen predlog i krenuli smo oko pola deset . Doručkovali smo u motelu na izlasku iz Siska i nastavili put .Kod karlovca mi je rekla da bi rado išla preko Plitvica da još jednom vidi taj kraj . nisam baš bio oduševljen tom idejom ali sam se složio .Na Plitvicama smo se zdržali petnestak minuta ,jer joj je bilo rano za ručak . Vožnja je proticala uz povremene razgovore ,ali slušanje muzike po njenom izboru bilo je dominatno .
U moterlu " KOD MACOLE " svratili smo na jagnjetinu umjesto ručka .Bila je zadovoljna iako nije sa oduševljenjem prihvatila moj predlog . U split smo stigli negde oko 18 časdova .Roditeljima je oduševljeno, pričala kako joj je vreme provedeno u Zagrebu bio najlepši deo života i da meni duguje tu zahvalnost .Rekao sam da se odmah vraćam za Sisak jer moram sutra na posao .Zadržao sam se iz učtivosti pola sata popio kafu porazgovarao ,sa njenim roditeljima i posle pozdrava krenuo za Sisak . Maja me je ispratila do auta ,poljubila i rekla javi se nemoj da brinem .Dobro odgovorio msam i krenuo .DeVe de Harisa Đžnovića stavio sam i pojačao radio .Isprekidano sam razmišljao o svemu ,ali sam uživo u muzici .U sput me Maja nazvala nekoliko puta i pitala gde sam . Odgovarao sam i obećao da ću se javit kad stignem u stan .Stigao sam u petnest do jedan javio se i umoran odmah legao . Sa Majom sam se čuo skoro svaki dan sledećih deset dana .Jedanesti dan nazvala me je njena majka i rekla da je Maja u bolnici da joj je bila u posjeti i da nije najbolje . Rekla mi je da ti kažem da je ne zoveš jer nema kod sebe mobitel .,zabranjeno je . Svatio sam da je na odjelu intezivne njege jer je samo tamo zabranjena upotreba mobitela . Rešio sam da je sledeće nedelje kad budem slobodan posjetim .Tako sam i uradio .Otišao sam izravno u bolnicu . Na prijermnom odjelu rekli su mi da posjete počinju od 14 časova ,a tad je bio 12 i 15 minuta . Nije pomoglo što sam dokazivao da sam doputovao iz Siska bili su neumoljivi . Nisam želeo ići kod njenih svratio sam u prvi kafić kupio novine i popio kafu .U 14 časova otišao sam u posjetu , kad sam rekao kome idem u posjetu sestra mi reče da su kod nje već otac i majka pa tek kad jedno od njih dvoje izađe mogu ući ja .Iznenadilo me je to pravilo ali sam se morao pomirit sa tim .Nedugo posle toga izašao je Majin otac ,a ja sam posle pozdrava sa njim ušao .Maju nisam mogao prepoznati . Imao sam utisak da je izgubila dest kila za deset dana ,užasno je izgledala .Pružio sam joj ruku ,a cveće dao njenoj majci ,da metne na natkasnić na kome su stajale dve boce narandžinog soka .Kako si upitao sam ? Samo je ćutala , vidio sam suze u očima ,a pokret ramenima kao da je htela da kaže pa vidiš . Na monitoru iznad njenog kreveta videla se plava sinusoida rada njenog srca . Njena majka je nekom papirnatom maramicom brisala čelo ,ali mislim da je ipak bio cilj obrisati suze .Nije govorila ,samo je nijemo gledala u mom pravcu ,kao da hoće nešto očima da kaže .Osjećao sam se potpuno zbunjen ,jednostavno ne znajući kako reagirat .Njen otac dolazio je sa doktorom i prišli su krevetu bliže . Doktor je pogledao u monitor i ljubazno nas zamolio da izađemo jer je Maji trebalo odmora .Ponovo sam je uzeo za ruku i nekako izgovorio drži se ! Samo je klimnula glavom stavljajući mi do znanja da je čula .Izašao sam van zajedno sa njenom majkom i ispred zgrade sačekali Majinog oca .Došao je posle deset minuta u pratnji doktora . Vidite i sami da je situacija veoma ozbiljna činimo ,sve što je u našoj moći ,ali i mi nismo svemogući .Pozdravio se sa Majinim ocem i majkom i mi smo napustili bolnicu . Nisam prihvatio poziv da odem do njih kući jer sam našao izgovor da moram natrag u Sisak . Pozdravili smo se i na polasku sam ih zamolio da me obaveštavaju o Majinom zdravlju . Vratio sam se u Sisak ,uvjeren da će to i učiniti .Treći dan nisu se javljali pa sam ja nazvao .Niko se nije javio na telefon .Mislio sam možda su u bolnici ,pa kad se vrate kući nazvat će .Do dvadeset časova nisu se javljali pa sam ponovo ja nazvao .Na telefon se javio meni nepoznat glas ,a kad sam rekao Vasko ovde ,sledilo je pitanje koji Vasko ? Molim vas dajte mi Majinog oca ? Čovjek je malo zastao pa onda sasvim tiho rekao samo čas .Posle nekoliko minuta javio se . Vasko ti si,upitao me je ? Odgovorio sam potvrdno ,ali plačni jecaj kojim je izgovoreno pitanje bio je za mene znak da se desilo ono najgore .Prošlo je nekoliko trenutaka pre nego je nastavio ,....Izvini Vasko mi smo ispunili poslednju Majinu želju .Tražila je od nas da ti ne kažemo za njenu smrt dok je ne sahranimo .Danas u 15 i 30 Maja je sahranjena ....Plakao je jecajući a i meni su pošle suze ... Skupio sam nekako snage i rekao moje saučešće .. Hvala ti Vasko eto da znaš to je bila poslednja Majina želja.Rekao sam da svatam i ako u istinu nisam ništa svaćao .Kad budeš dolazio u Split svrati molim te ,ti si uvjek dobro došao . Hvala rekao sam i tu je bio kraj razgovora ....Dosta dugo poslje toga razmišljao sam o toj njenoj poslednjoj želji .... Nisam našao prihvatljiv odgovor pa ga i danas ,nakom tri godine, još ne znam .


Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  Užice na Internetu
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC3 | SMF © 2001-2006, Lewis Media | Imprint Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 5.232 sekundi sa 31 upita.