https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Cacnima 3.7 miliona evra a Uzicanima obecanja...

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 11.08.2006. 11:12:19Naslov: Cacnima 3.7 miliona evra a Uzicanima obecanja...
Poruka od: Pedja 11.08.2006. 11:12:19
http://www.danas.co.yu/20060811/vojvodina1.html#5

Čačku dodeljeno 3,7 miliona evra

Podršku dobili i regionalni projekti

Čačak - U okviru Nacionalnog investicionog plana Vlade Srbije čačanska opština će na osnovu projekata koji su razmatrani do 1. avgusta dobiti 3.693.000 evra. Ova sredsva nemenjena su finansiranju projekata iz oblasti obrazovanja, razvoja infrastrukture, izgradnju i rekonstrukciju verskih objekata.

- Već smo dobili potvrdu iz koordinacionog tela Vlade Srbije o dodeli ovih sredstava koja će biti upotrebljena za nabavku opreme za osnovne, srednje škole i fakultete. U investicioni plan uvršteni su projekti opremanja Studentskog centra u Čačku, izgradnje i popravke puteva u pojedinim mesnim zajednicama i rekonstrukcije i izgradnje verskih objekata. Pojedinačno najveći iznosi su opredeljeni za izgradnju i obnovu putne infrastrukture pa će čačanska opština za ovu namenu dobiti 1.332.000 evra, dok će za rekonstrukciju starog puta Čačak - Kraljevo koji ima regionalni karakter biti utrošeno 1,5 miliona evra. Osim ovih projekata Vlada Srbije će finansirati i rekonstrukciju Doma zdravlja, a do kraja ove godine biće utvrđen i konačan iznos sredstava. Ovo nije konačna lista projekata sa kojom je za stredstva iz nacionalnog investicionog plana konkurisala naša opština, odluka o tome koji će od ovih projekata biti uvršten u plan biće doneta do kraja avgusta - kaže predsednik čačanske opštine Velimir Stanojević.

Po oceni prvog čoveka opštine najznačajniji projekat podrazumeva izgradnju i infrastrukturno opremanje industrijskih zona u čačanskoj opštini. O ovom projektu već je razgovarano sa predstavnicima Ministarstva privrede, zbog čega u opštinskom rukovodstvu preovlađuje optimizam da će projekat vredan tri miliona evra dobiti podršku koordinacionog tela. Osim projekata lokalnog karaktera u investicioni plan su uvrštena i dva projekta regionalnog karaktera u čijoj realizaciji učestvuje i čačanska opština.

- Sa projektom brane i akumulacije na reci Rzav odakle se Čačak i još četiri opštine snabdevaju vodom, konkurisalo je Javno preduzeće Rzav, dok je preduzeće Duboko konkurisalo za sredstva neophodna za izgradnju istoimene regionalne deponije čiju izgradnju finansira devet opština iz ovog dela Srbije. Konkretne podatke koji se odnose na visinu odobrenih sredstava za pojedinačne projekte i način realizacije investicija dobićemo posle sednice koordinacionog tela Vlade, zakazane za 17. avgust, najavljuje Stanojević.

A. Arsenijević