https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Da li će grejanje biti jeftinije?

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 10.11.2005. 00:26:15Naslov: Da li će grejanje biti jeftinije?
Poruka od: Pedja 10.11.2005. 00:26:15
Opštinsko veće najavilo preispitivanje cene grejanja u Užicu

Da li će grejanje biti jeftinije?

Užice - Članovi Opštinskog veća na poslednjoj sednici preispitivali su novu cenu grejanja, za koju je 15. septembra, opštinskom JKP "Toplota", dalo saglasnost. Prema toj odluci grejanje za domaćinstva košta 41, za škole i druge povlašćene korisnike 82, kancelarijski prostor 102,5, a za poslovni prostor 123 dinara po kvadratnom metru. Primedbe članova opštinske vlade odnosile su se na iznos ove usluge, i to pre svega za korisnike poslovnog prostora, ali i činjenicu da u cenu, koju je prihvatilo Opštinsko veće, nije uračunat PDV.

Direktor Toplote mr Milan Sekulić tvrdio je da se cene usluga javnih preduzeća uvek utvrđuju u iznosima bez PDV, i dodao da je cena grejanja uvećana samo za razliku u ceni mazuta i to za iznos sa kojim ovaj energent učestvuje u troškovima. On je kazao da je od usvajanja novog cenovnika, mazut ponovo poskupeo, što ovo preduzeće opterećuje sa novih 60 para po kilogramu ovog energenta, odnosno sa oko tri miliona dinara na ukupnu količinu potrebnu za celu grejnu sezonu. Sekulić je, kao otežavajuću okonost za Užice u odnosu na druge gradove, naveo da u strukturi energenata mazut učestvuje sa 93 odsto, ali i da je sam grad među najhladnijim u Srbiji. Sve to, kako je objasnio Sekulić, utiče i na utrošak energenata.

Opštinsko veće je odlučilo da formira tročlanu radnu grupu koja bi trebalo da pripremi informaciju sa podacima o ceni i učešću energenata u toj ceni, ali i da pribavi podatke o cenama ove usluge u susednim opštinama.

N. Kovačević


Naslov: Da li će grejanje biti jeftinije?
Poruka od: DJ_Uro_UE 10.11.2005. 09:11:13
Ne verujem da cje biti jeftinije, jer smo navikli da u ovoj drzavi sve cene idu navishe ! :evil: