https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - I u Užicu parkiranje na 60 minuta

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 15.05.2006. 13:39:04Naslov: I u Užicu parkiranje na 60 minuta
Poruka od: Pedja 15.05.2006. 13:39:04
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2006/05/13/srpski/RG06050904.shtml

I u Užicu parkiranje na 60 minuta

UŽICE - I Užičani će se ovih dana, kao i Beograđani, sudeći po odluci koja će se već u utorak naći pred odbornicima Skupštine opštine, morati prilagoditi parkiranju ograničenom na - 60 minuta.

Najnovijim rešenjem o određivanju opštih javnih parkirališta, o kome će konačnu reč dati SO, u ulicama LJube Stojanovića, Kralja Petra Prvog i Petra Ćelovića biće parkirališta za čije će se korišćenje plaćati naknada i na kojima će parkiranje biti ograničeno na sat vremena. U ovim ulicama, kako je predviđeno, parkiranje će se naplaćivati od sedam ujutru do 21 sat, i subotom od sedam do 14 sati. Stanari ovih ulica, preduzetnici i invalidi ova parkirališta koristiće uz povlašćenu parking kartu.

Plaćanje parkiranja, u ulicama Kralja Petra (iznad Trga), u Nikole Pašića (kod Saobraćajne škole), na Trgu Svetog Save i kod Autobuske stanice u Užicu uvedeno je još 2002. godine odlukom tadašnjeg Izvršnog odbora. U Izvršnom odboru tada su, donoseći odluku, tvrdili da je naplaćivanje jedan od načina da se u najužem gradskom jezgru poveća "frekventnost parkiranih vozila" i da se tako smanji problem parkiranja jer je u najužem jezgru tada nedostajalo čitavih 600 mesta za parkiranje.

Odluka je od tada do danas i sprovođena i nije, naročito u Ulici kralja Petra, a sudeći po svakodnevnim gužvama i pravom krkljancu na ulicama u širem centru grada, problem parkiranja nije ni približno rešen. I najnovija odluka o parkiranju ograničenom na sat vremena verovatno će podeliti Užičane, posebno što je ulica LJube Stojanovića sa nekoliko stotina parking mesta, do sada bila jedino mesto u gradu u kome su Užičani i njihovi gosti mogli, uglavnom uz manje čekanje, da slobodno parkiraju svoja vozila, bez plaćanja i bez ograničenja vremena parkiranja.

Z. Šaponjić


Naslov: I u Užicu parkiranje na 60 minuta
Poruka od: velika 15.05.2006. 14:16:26
Sve je to lepo, ali...
Parkirash u 13h, dodjesh po auto u 22h - nishta nisi i necesh platiti... I posle se chude shto rade sa gubitkom!
Dalje...
Izvisice oni koji zhive tu... Nema shanse da se dovoljno pritegne da se odradi kako valja... Povlashcenu parking kartu ce pre dobiti zet nekog tamo lelem..a koji radi na izdavanju, nego onaj ko zhivi tu. Samo gledajte...


Naslov: I u Užicu parkiranje na 60 minuta
Poruka od: DJ_Uro_UE 15.05.2006. 14:39:04
Kad stualji necje da naprave parking od one mochvare u centru grada  :evil: