https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Imovina VJ - Zgrada korpusa ide Opstini?

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 08.06.2005. 09:39:32Naslov: Imovina VJ - Zgrada korpusa ide Opstini?
Poruka od: Pedja 08.06.2005. 09:39:32
Glas javnosti, http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiva/2005/05/27/srpski/RG05052603.shtml

U Užicu se ovih dana razgovara o sudbini vojne imovine

Đačke klupe u zgradi korpusa

UŽICE - Miroslav Martić, predsednik opštine Užice, izjavio je da je presudom nadležnog suda zaustavljena prodaja zgrade komande nedavno rasformiranog Užičkog korpusa u strogom centru grada.

- Posle provera u zemljišnim i katastarskim knjigama utvrđeno je da zgrada korpusa ne pripada Vojsci Srbije i Crne Gore, da je to bila zgrada Sreza užičkog i da je svojevremeno data na korišćenje Vojsci Jugoslavije. Reagovalo je opštinsko pravobranilaštvo, uputilo zahtev da se zaustavi prodaja zgrade i sud je doneo odluku u našu korist. Postoji mogućnost da opština dobije zgradu Korpusa, ali, sudski postupak verovatno će potrajati - kaže Martić.

Prema rečima Martića, opština Užice pokušaće, na svaki način, da za potrebe grada zadrži i zgradu Doma Vojske SCG, koja je takođe u samom centru Užica.

- Pokušaćemo ili da isplatimo Vojsci ovu zgradu ili da za potrebe vojnih lica u Užicu izgradimo određeni broj stanova i zamenimo ih za zgradu Doma Vojske. Koliko znamo, ova zgrada u prodaju ide za 15 dana i nama veoma brzo predstoje razgovori sa nadležnima u Vojsci SCG - rekao je Martić, dodajući da je procenjena vrednost zgrade Doma Vojske u Užicu oko 100 miliona dinara.

Inače, Užice godinama kuburi sa nedostatkom prostora za škole. Tako su užička Gimnazija i Ekonomska škola u jednoj zgradi, dve tehničke škole, takođe, u jednoj zgradi, a Umetnička škola je podstanar, pa, budući da se dva pomenuta vojna objekta nalaze na Trgu Svetog Save u Užicu, na kome je i većina gradskih škola, u gradu postoji ideja da se vojni objekti pretvore u - škole.

Z. Š.