https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Javni prevoz u gradu obavljaće Zlatan rajzen

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 12.06.2007. 14:47:00Naslov: Javni prevoz u gradu obavljaće Zlatan rajzen
Poruka od: Pedja 12.06.2007. 14:47:00
http://www.danas.co.yu/20070612/ekonomija1.html#8

Opštinsko veće Užica odlučilo

Javni prevoz u gradu obavljaće Zlatan rajzen

Užice - Opštinsko veće odlučilo je da javni prevoz putnika na području grada poveri užičkom preduzeću Zlatan rajzen, vlasnika Zlatana Mojsilovića, i to na period od tri godine. Užička opština produžila je ranije sklopljen ugovor sa ovim prevoznikom, jer se, prema izveštaju opštinske komisije za javne nabavke, niko nije prijavio na tender za obavljanje javnog prevoza u gradu.

Preduzeće Zlatan-rajzen dobilo je šest gradskih i deset prigradskih linija, uz obavezu da do kraja godine obezbedi deset novih autobusa, sa motorima standarda evro 3 i klima-uređajima. Ukoliko tu obavezu ne ispuni, ugovor će biti skraćen na godinu dana, odnosno do 30. juna naredne godine.

Problem javnog prevoza u Užicu nastao je prošle godine nakon što je poslovodstvo užičkog Saobraćajnog preduzeća, čiji je vlasnik Miloš Radenković iz Kraljeva, odustalo od te delatnosti, zbog velikih unutrašnjih problema, štrajka i protesta radnika, koji su tražili isplatu zarada i poništenje privatizacije. U Trgovinskom sudu u Kraljevu prošle sedmice je završeno poslednje ročište u sporu između Agencije za privatizaciju i Miloša Radenkovića, pa se presuda očekuje za dve sedmice. Agencija zahteva poništenje privatizacije, jer je procenila da Radenković nije ispunio obaveze iz kupoprodajnog ugovora.

U međuvremenu Raketa je ostala bez većine autobusa iz svog voznog parka koji su, po odluci suda, zaplenjeni, a kasnije prodati na licitacijama kako bi se namirila potraživanja.

S druge strane, deo radnika zaključao je zgradu Autobuske stanice i već danima ne dozvoljava ulazak drugim prevoznicima, jer kako tvrde, žele da spreče poslovodstvo u nameri da stanicu u zakup ponudi jednom prevozniku iz Ivanjice. Zbog toga autobusi drugih prevoznika ne mogu da koriste perone, a putnici su prinuđeni da prevoz čekaju na magistrali Užice - Zlatibor, što izaziva pravi haos u saobraćaju. Opštinske vlasti poručuju da će za desetak dana taj problem biti rešen, tako što će biti upućen javni poziv prevoznicima radi zakupa perona na užičkoj Autobuskoj stanici.

N. Kovačević