https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Jedanaest opština dobilo sredstva od igara na sreću

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 28.06.2006. 17:03:05Naslov: Jedanaest opština dobilo sredstva od igara na sreću
Poruka od: Pedja 28.06.2006. 17:03:05
http://www.danas.co.yu/20060624/ekonomija1.html#0

Jedanaest opština dobilo sredstva od igara na sreću

Više od 30 miliona dinara za lokalne projekte

Užice - Zoran Lončar, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, uručio je juče u RPK Užice rešenja za jedanaest opština Zlatiborskog, Moravičkog i Mačvanskog okruga kojima je dodeljeno nešto više od 30 miliona dinara od sredstava prikupljenih od igara na sreću.

Novac bi trebalo da bude uplaćen opštinskim budžetima u ponedeljak, 26. juna, a namenjen je finansiranju lokalne samouprave.

Na osnovu projekata kojima su konkurisali, opština Lučani dobila je 504.380, Ivanjica 2,9 miliona dinara, Čajetina 2,7, Priboj 1,5 , Požega 3,9, Mali Zvornik 3,8, Ljubovija 2,5, Krupanj 1,2, Vladimirci dva miliona, Prijepolje 4,1 i Čačak pet miliona dinara.

Lončar je pozvao lokalne samouprave da konkurišu sa projektima za raspodelu treće tranše ovih sredstava na osnovu konkursa koji je objavljen u Službenom glasniku Srbije i trajaće mesec dana. On je podsetio da je 70 opština u Srbiji, u prvoj turi, dobilo oko 207 miliona dinara.

Lončar je izrazio nadu da će se uspešno uskladiti verzije novog ustava koje su predložili premijer i predsednik Srbije, te da će se naći načina da se u njega ugrade i konstruktivni predlozi SRS. Nakon ustava, kako je objasnio, a pre izbora, trebalo bi da se usvoje i propisi o teritorijalnoj organizaciji, lokalnoj samoupravi i lokalnim izborima, te da se on zalaže za koncept decentralizacije, demetropolizacije Srbije, ravnomernog razvoja opština, njihovu finansijsku nezavisnost i potrebu da same gazduju svojom imovinom".