https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Konstituisanje gradske vlasti u Užicu - imamo Skupštinu

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 25.06.2008. 10:55:58Naslov: Konstituisanje gradske vlasti u Užicu - imamo Skupštinu
Poruka od: Pedja 25.06.2008. 10:55:58
http://www.danas.co.yu/20080625/vojvodina1.html#6

Konstituisanje gradske vlasti u Užicu

Socijalista predsednik Skupštine

Radikali odlaze u opoziciju: Konstitutivna sednica SO Užice

Radiša Marjanović, diplomirani pravnik i potpredsednik OO SPS, tajnim glasanjem izabran je za predsednika Skupštine grada, na juče održanoj konstitutivnoj sednici. Za sekretara je postavljena Branka Blažević-Vujović, koja je tu dužnost obavljala u Privremenom organu, a prethodno je potvrđeno svih 67 mandata. Sednici je, do izbora predsednika, predsedavao Dragan Dogandžić (PUPS) najstariji odbornik u novom sazivu.

Marjanović je izabran na predlog 32 odbornika iz redova koalicije "Za evropsko Užice" (DS, G17 plus i SPO) i saveza SPS - Pokret za Užice. Za njega je glasao 51 odbornik. Pored predlagača, podržali su ga odbornici DSS, NS, Lige za Užice, dok su radikali bili protiv, a odbornici LDP nisu se javno izjasnili.

Marjanoviću je ovo četvrti odbornički mandat od 1992. godine, a njegovim izborom praktično je uspostavljena vladajuća većina u užičkoj Skupštini od 34 odbornika, koju čine kolicija "Za evropsko Užice" (DS 19, G17 plus šest i SPO tri odbornika) i koalicija SPS - Pokret za Užice (šest odbornika). Formiranje nove skupštinske većine podržao je LDP sa svoja tri odbornika. U opoziciji će biti SRS sa 13 i koalicija "Da pobedi Užice", koju čine DSS sa devet, NS ima šest, a Liga za Užice i PUPS po jednog odbornika.

Pored ozvaničenja novog vladajućeg stranačkog saveza između koalicija koje predvode DS i SPS, konstitutivnom sedniciom i zvanično je ukinuta prinudna uprava u gradu, koja je uvedena 16. novembra 2006. od kada je nadležnosti lokalnog parlamenta preuzeo petočlani Privremeni organ.

- Obećavam da ću se zalagati za javnost u radu Skupštine i raditi u interesu građana kako bi Užice rešilo ključne probleme, rekao je Marjanović, nakon izbora za predsednika, a potom dodao da bi ga i "radikali podržali, ali nisu znali da se za njegovu kandidaturu prikupljaju potpisi".

Na narednoj sednici, koja bi trebalo da se održi za trideset dana, odbornici će birati gradonačelnika, a kako je uspostavljena skupštinska većina, to će najverovatnije biti Jovan Marković, kandidat koalicije "Za evropsko Užice", predsednik OO DS i direktor
Dečjeg vrtića.Protest bivšeg odbornika

Ima li užitka kada se gutaju žabe krastače, zarad fotelja i ličnih interesa, povređeni 9.mart i 5.oktobar, radnici i seljaci glasio je transparent sa kojim je, pre početka sednice, ispred zgrade Skupštine grada, protestovao Milovan Ristanović, bivši odbornik najpre SPD, a potom nezavisni odbornik u prethodnom sazivu užičke skupštine. Time je, kako je Danasu objasnio, želeo da izrazi protest zbog formiranja skupštinske većine između koalicija koje predvode DS i SPS.


N. Kovačević


Naslov: RE: Konstituisanje gradske vlasti u Užicu - imamo Skupštinu
Poruka od: Pedja 25.06.2008. 10:58:04
Više nismo pod prinudnom upravom. Šta očekujete od nove užicke vlasti?


Naslov: RE: Konstituisanje gradske vlasti u Užicu - imamo Skupštinu
Poruka od: Starla 25.06.2008. 11:34:00
Eto ti protivprirodnog bluda na svim nivoima...Od republickog do opstinskog nivoa.Milosevic bi bio ponosan na svoje pulene..E kakva je ovo drzava ...a sve uz podrsku LDPa..To ti je dokaz da kod nas mogu i da se jedu govna samo da bi se neko odrzao na vlasti.
Od novih vlasti ne ocekujem mnogo,a volela bih da malo porade na infrastrukturi,imidzu grada,i konacno pocnu da rade to za sta su placeni.


Naslov: RE: Konstituisanje gradske vlasti u Užicu - imamo Skupštinu
Poruka od: knezofil 26.06.2008. 01:59:02

Više nismo pod prinudnom upravom. Šta očekujete od nove užicke vlasti?

a, ima li nova vlast nove nadleznosti, s obzirom da je sad Uzice grad?

imam malo prohteva... Nek uzice bude cisto, i umiveno. ne znam koliko mogu dalje od toga. onaj smog zimi, ako moze da se smanji. Mozda neko sredjivanje puta "kroz tunele". Ali ne da ga komercijalizuju mnogo, neka slobodna zona od automobila, tj. biciklisticka staza do vrutaka bi mi prijala.