https://forum.uzice.net Odštampaj stranicu - Milion dinara za edukativne i zabavne sadržaje

Oreska - Užice

UŽICE => Lokalna samouprava => Temu započeo: Pedja 04.04.2007. 12:14:44Naslov: Milion dinara za edukativne i zabavne sadržaje
Poruka od: Pedja 04.04.2007. 12:14:44
http://www.danas.co.yu/20070404/hronika5.html#2

Milion dinara za edukativne i zabavne sadržaje

Prvi put odlučivali i predstavnici mladih: Užice

Užice - Na konkurs za finansiranje projekata namenjenih mladima i marginalnim grupama, za šta je u opštinskom budžetu za ovu godinu planiran iznos od milion dinara, prijavljeno je 26 projekata, saopštila je PR služba užičke opštine.

Konkurs je trajao do 2. marta ove godine, a obuhvatao je dve oblasti, i to edukativne i zabavne sadržaje, koji nisu predviđeni programima obrazovnih i kulturnih ustanova, kao i projekte namenjene marginalnim grupama u gradu.

Komisija u čijem su radu prvi put učestvovali po jedan predstavnik srednjeg, višeg i visokog obrazovanja, kao i dva predstavnika opštinske uprave, odlučila je da u oblasti kulture, edukativnih i zabavnih sadržaja za mlade, dodeli novac za četiri projekta. Tako će iz opštinskog budžata biti finansiran Prvomajski muzički festival Užice funky, studentske organizacije Više poslovno-tehničke škole Užice, čija je vrednost 207.000 dinara, projekat učenika i profesora Užičke gimnazije susret pisaca pod nazivom Na pola puta, vrednosti 180.000 dinara, projekat Škola + Prve osnovne škole kralj Petar II, vrednosti 206.859, kao i projekat Užičke gimnazije Muzičko-poetske večeri na stranim jezicima, vrednosti 98.000 dinara.

Pored toga, komisija će sa 269.780 dinara podržati projekat Udruženja invalida cerebralne paralize, dečje paralize i plegija pod nazivom Putovanje kroz nevreme.

- Interesovanje je bilo veliko i to ukazuje da su mladi i institucije u gradu veoma kreativni. Prvi put su u komisiji bili predstavnici omladine, što je veoma bitno, jer mladi najbolje znaju šta im nedostaje od kulturnih i zabavnih sadržaja, pa je i odluka o projektima koji će se finansirati iz opštinskog budžeta, prepuštena upravo njima - saopštio je predsednik opštine Tihomir Petković.

N. Kovačević